Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Audio DVD szerkesztés


DeMarco

Kérdés

200px-DVD-Audio_Logo.svg.png

 

Tudtok olyan programot amivel audio dvdt lehet szerkeszteni?

Tehát ami a 24/96-os felbontásban wav (LPCM) fájlokat tud beszerkeszteni és kiírásra előkészíteni?

Bonyolult menü meg ilyesmi nem lényeg, csak a track váltási lehetőségek, viszont azok navigálható tartalomjegyzék szerűen is kellenének.

Kösz!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Köszi! Én is ezt találtam, meg freewareben ezt: http://dvd-audio.sourceforge.net/ Bár az első egy profibb dolognak tűnik.

 

Igazából az van, hogy egy ismerősöm megkért keressek valami megoldást, hogy a több cd-s kollekcióit tudja egyben hallgatni. USB nincs a dvd-jén, így marad a több lemez egy dvd-re pingálása. Viszont sima adat lemezként nem írhatom ki, mert a wav-ot nem úgy nem játsza le csak dvd szerkezetben a cucca és a folderes struktúra sem jó, trackezni kell mint ha cd lenne.

Link to comment
Share on other sites

Köszi, ennek utánanézek. Asszem Panasonicja van. Valóban amúgy a brand lejátszókban sok csalafintaságot csináltak, csak akkor kijöttek a no-name gyártók is gyorsan, extra kimenetekkel és formátumokkal (DivX stb), usb támogatással fél áron azokhoz képest, így sokan ezért nem vették meg a márkásakat.

Na de a lényeg, hogy pl vannak koncert DVD-k ahol menüből választható az audio felbontás is vagy épp hogy surround legyen vagy sem és azt kezelik a brand playerek is, de egy szaros wav formátumot már leginkább csak az ilyen "tamagocsi-féle" játékosok olvasnak be.

Marketingileg kicsit ide hajaz, amit délután olvastam, egy írás az SD kártyákról, hogy miért és hogy terjed el ez meg az a szabvány. Szóval itt is az van, hogy vmelyik kapzsi gyár elkezd trükközni, aztán a többiek összefognak és csinálnak egy jobbat.

Link to comment
Share on other sites

Nálam van itt vagy 3-4 db ilyen legalja "mindentjátszik" DVD, de az csak videóra vonatkozik.

A koncert DVD-k hangsávját persze kezeli minden, itt formátumról van szó.

A DVD-Audio lemezt szerintem nem is látja a videó lejátszó.

Vannak persze hibrid lejátszók is, de valószínűleg a mostani Blu-Ray lejátszóknál gyakoribb a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...