Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
DeMarco

Nord Electro3/73 vs. Korg M3 csere megérheti?

Kérdés

Üdv!

Úgy néz ki lenne egy ilyen action kilátásba. Szerintetek merni vagy nem merni?

Úgy 50-et kéne így a Nordra ráfejelnem.

2 dolog számítana, a 73 bill. a 61-el szemben + a Rhodes és Piano hangok.

A Piano 2 mintái amúgy betölthetők az El.3-ba?

Köszi!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Üdv DeMarco!

 

Ez egy nagyon speciális kérdés :)

 

Nagy merészség valakit rábeszélni arra hogy egy nagyon komoly és összetett Workstation-t elcseréljen egy olyan hangszerre, ami "csak" "pár hangot" tud.

 

Nálam amióta zenélek, mindig kettőre állt a vásár: egyrészt marha jó színpadi hangszer kellett zongorával, EP-vel, Hammonddal, másrészt otthonra egy Workstation. Ezeket én folyton csereberéltem… ha sikerült jó színpadi cuccot szereznem, akkor hiányzott otthon a workstation, ha sikerült jó workstationt szereznem, akkor meg hiányzott a jó színpadi cucc… arra meg sosem volt annyi pénzem hogy mindkettőből meglegyen a tuti. Végül évek leforgása alatt sikerült egy Nord Electro Rack 2-t szerválni egy Yamaha KX88 billentyűvel és sikerült otthonra is megtartani a workstation kategóriát… azóta van béke a színpadi cuccomban.

 

Röviden egy Electro 3/73-tól is és egy Korg M3-tól is egyaránt bepisilnék örömömben. Itt a rangsort magadnak kell beállítanod… Az M3 tuti hiányozni fog először, ugyanakkor egy Electro3 a színpadon olyan szinten kárpótol, hogy ha másra nem volt szükséged az M3-ból, csak erre a pár hangszínre, akkor hamar elfeledheted.

 

A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, hogy a Piano 2 mintái belemennek-e az Electro 3-ba. Annyit tudok mondani, hogy az Electro 2-be már semmi új nem megy bele csak az a pár amit az elején feltettek a honlapjukra Nord-ék. Pedig legalább egyetlen újabb zongoramintát még összefabrikálhatnának… szívesen lemondanék pár mintáról hogy beleférjen a hangszerembe egy újabb zongora. De persze a régivel is vígan elzenélgetek :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hát köszi, én is eképp gondolkodom. Igen, a Nordok nagyon buták ha azt nézzük, ha meg nem azt csak a célirányosságukat és a top soundot, akkor tényleg nincs miről beszélni. Az M3 modul részét szívesen megtartanám és mellé egy kalapácsmechanikát raknék, de sajna a billencs része önmagában hogy speciális és nem egy ált. midi keyboard nem eladható, csak egyben az egész.

Sajna az E3 még nem tud split funkciót sem, ez a legfőbb gondom. A sequencer laptoppal vagy később egy iPaddal sztem pótolható a Korgból a drum trackkel stb. is, ilyen téren már nem szent dolog egy ws. szinti számomra. Hááát... meglátjuk. Eddig presztizs márka ide vagy oda a Nord, 50%-nál nem érzem én sem jobban hogy felárral is érdemes volna váltani, de tény ami tény az 5 okráv helyett a 6 nem volna elhanyagolható, csak hát az a split funkció volna legalább!

A KX88 nagyon jó lehet még most is! Megsemmisíthetetlen, örök életű! Mondjuk egy road kell külön hozzá. :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...