Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Nord Electro3/73 vs. Korg M3 csere megérheti?


DeMarco

Kérdés

Üdv!

Úgy néz ki lenne egy ilyen action kilátásba. Szerintetek merni vagy nem merni?

Úgy 50-et kéne így a Nordra ráfejelnem.

2 dolog számítana, a 73 bill. a 61-el szemben + a Rhodes és Piano hangok.

A Piano 2 mintái amúgy betölthetők az El.3-ba?

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Üdv DeMarco!

 

Ez egy nagyon speciális kérdés :)

 

Nagy merészség valakit rábeszélni arra hogy egy nagyon komoly és összetett Workstation-t elcseréljen egy olyan hangszerre, ami "csak" "pár hangot" tud.

 

Nálam amióta zenélek, mindig kettőre állt a vásár: egyrészt marha jó színpadi hangszer kellett zongorával, EP-vel, Hammonddal, másrészt otthonra egy Workstation. Ezeket én folyton csereberéltem… ha sikerült jó színpadi cuccot szereznem, akkor hiányzott otthon a workstation, ha sikerült jó workstationt szereznem, akkor meg hiányzott a jó színpadi cucc… arra meg sosem volt annyi pénzem hogy mindkettőből meglegyen a tuti. Végül évek leforgása alatt sikerült egy Nord Electro Rack 2-t szerválni egy Yamaha KX88 billentyűvel és sikerült otthonra is megtartani a workstation kategóriát… azóta van béke a színpadi cuccomban.

 

Röviden egy Electro 3/73-tól is és egy Korg M3-tól is egyaránt bepisilnék örömömben. Itt a rangsort magadnak kell beállítanod… Az M3 tuti hiányozni fog először, ugyanakkor egy Electro3 a színpadon olyan szinten kárpótol, hogy ha másra nem volt szükséged az M3-ból, csak erre a pár hangszínre, akkor hamar elfeledheted.

 

A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, hogy a Piano 2 mintái belemennek-e az Electro 3-ba. Annyit tudok mondani, hogy az Electro 2-be már semmi új nem megy bele csak az a pár amit az elején feltettek a honlapjukra Nord-ék. Pedig legalább egyetlen újabb zongoramintát még összefabrikálhatnának… szívesen lemondanék pár mintáról hogy beleférjen a hangszerembe egy újabb zongora. De persze a régivel is vígan elzenélgetek :)

Link to comment
Share on other sites

Hát köszi, én is eképp gondolkodom. Igen, a Nordok nagyon buták ha azt nézzük, ha meg nem azt csak a célirányosságukat és a top soundot, akkor tényleg nincs miről beszélni. Az M3 modul részét szívesen megtartanám és mellé egy kalapácsmechanikát raknék, de sajna a billencs része önmagában hogy speciális és nem egy ált. midi keyboard nem eladható, csak egyben az egész.

Sajna az E3 még nem tud split funkciót sem, ez a legfőbb gondom. A sequencer laptoppal vagy később egy iPaddal sztem pótolható a Korgból a drum trackkel stb. is, ilyen téren már nem szent dolog egy ws. szinti számomra. Hááát... meglátjuk. Eddig presztizs márka ide vagy oda a Nord, 50%-nál nem érzem én sem jobban hogy felárral is érdemes volna váltani, de tény ami tény az 5 okráv helyett a 6 nem volna elhanyagolható, csak hát az a split funkció volna legalább!

A KX88 nagyon jó lehet még most is! Megsemmisíthetetlen, örök életű! Mondjuk egy road kell külön hozzá. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...