Jump to content
Ménemszól.hu

Magyarországon az OTO Machines


A/D

Recommended Posts

Ezer meg ezer pedál és effekt létezik a világon, de az egyiket annyira megszerettük, hogy tudtuk, enélkül nincs tovább... A HIT SPACE új szerelme az OTO Machines Biscuit. A nagyon fura hangú, nagyon jól összekombinált és eltalált -elsősorban bit crusher alapokon nyugvó- kis cucc egészen extrém ízléssel valósítja meg a klasszikus effekteket, és a feature lista úgy tűnik sehol nem köt kompromisszumot. Gitárosok, szintisek, DJ-k hajrá, itt a jegy a modern mai hangázoskhoz! Véletlenül megtudtuk, hogy más helyeken is best seller ez a ketyere, szóval nem lehet mellé fogni.

A termék lapján részletes leírást találtok a működéséről, de a videók is megfelelően beszédesek. Watch...

Link to comment
Share on other sites

Tetsuo...kicsit olvass utána az A/D konverziónak...

Szóval miután ledigizik a jelet, 16 bites hosszúságú "szavakká" álnak ezek össze. (2 byte, 16 bit worlds)

Ebböl a 16 bites "szóból", bármelyik bitet elveszed, a D/A konverzió nem tudja rekonstruálni az eredeti jelet, azaz a dolog torzul. Nem kicsit, hanem nagyon. :) Ez egy egészen vicces formája a bit reduction effektusnak, amint a videok alatt is hallod, fülmeresztö ötletek valósithatók meg vele. Hab a tortán, hogy nem csak "elvenni" tudja a bitet, hanem képes invertálni, azaz 0-ból 1 lesz, az 1-böl meg nulla, ha akarod. :) Ez még durvább torzulást idéz elö. Ehhez jönnek még az egyébb nyalánkságok. Moduláció, zsír vastag valódi analog szürök stb... Szóval ez szerintem tutti kis hanggyilkoló motyó lesz, amit imádni fog a fél világ. Ahogy hallom, a szüröi teljesen okésak, s a digit processzeken kivül itt van amúgy a "frankó" hangzás eltemetve. Kezemben még nem volt, én is csak a videokat hallottam, de azonnal hozatunk belöle, mert ez nagyon nagyon jó kis motyónak néz ki.

Ha vágod az angolt...egy egy link (sajnos magyarul elég rossz a wiki ezen része, ebböl jobban átjön):

http://en.wikipedia.org/wiki/Analog-to-digital_converter

Link to comment
Share on other sites

Ok, de van megjosolhato kulonbseg, hogy a 2. v a 5. bitet veszed ki vagy teljesen random?

A normalis torzitas is egy tulcsordulas, ami a magasabb bitertek helyett egy alsot vesz fel, ujrakezdve szamolni a biteket, ha jol tudom. Mondjuk ott nem vagom, hogy ez konkretan hogy alakitja az egesz "szot", annak egy reszet v az egeszet atformalja? Hangzasban ugy tunik a sima torzitas, ha eppen torzit, akkor teljesen random hangero es freki, az egymas mellett levo sample-k kozott semmi (fulnek kellemes) fuggveny nincs, persze teljes es folyamatos (minden sample-re kiterjedo) torzitast nem szoktunk hallgatni..

Ennek a cuccnak kellemesebb a hangja, de szerintem ez nagyreszt a jo minosegu analog szuroknek koszonheto es esetleg ezek a torzitasok nem annyira random frekit meg hangerot produkalnak.

Jol gondolom?

Jako Peter - Digitalis hangtechnika c. konyvet olvastam pl., de mar regen. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...