Jump to content
Ménemszól.hu

Ableton Live 9.2 !


madhead

Recommended Posts

Remek hír Ableton Live 9 használóknak, hogy végre kilépett a béta stádiumból a 9.2-es update.

A legfontosabb újítás egy elég régóta ismert hiba javítása, ami a plug-in delay kompenzációjához kapcsolódik: Eddig a plug-in delay kompenzáció állapota nem befolyásolta az automatika eltolását. Ez azzal járt, hogy a berajzolt automatika időben nem esett egybe a plug-inek és az egész rendszer működésével. Ha más miatt nem is, ezért mindenképp érdemes feltenni az új verziót.

 

További újdonság, hogy hivatalosan is támogatott a Max 7.0.3 a Max4Live plug-inek építéséhez/használatához (bár nekem nem voltak gondjaim korábbi Live 9 verzióval sem).

 

Kapott egy beépített Tuner plug-int is, ami azért elég hasznos.

 

Az Audio Warp is átesett némi ráncfelvarráson, pontosabb lett a transient és tempo detection.

 

A komplett Release Notes elérhető ezen a linken

 

 

post-7-0-27791500-1435597363.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom, én próbáltam olyan flexibilis live-actet összerakni Cubase-zel, ami live-ban nem egy nehéz feladat. Nem nagyon jött össze. Azt mondanám, hogy ebben azért jobb mint a többi. Az audio, MIDI rootolási lehetőségei is sokkal egyszerűbbek flexibilisebbek mint a Cubase-nek. A MIDI mapping is szuper egyszerű, nem olyan komplikált mint a Cubase-é. Azt a fajta instrument és device rack koncepciót, amivel egy szinte Reason szerű kötözgetési lehetőséget kapsz a hangszerek , effektek (beépített és külső) között, szintúgy nem láttam máshol a Bitwig megjelenéséig. A MAX integrációval pedig szinte végtelenségig bővültek a lehetőségek.
Hozzáteszem, más DAW-ot ilyen mélységben mint ezt a kettőt nem ismerek, mert Cubase után leragadtam a Live-nál. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...