Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Enek sáv compresszio arány


fulton

Kérdés

sziasztok

http://m.youtube.com/watch?v=JdO36oy6YJw

Azt szeretném megkérdezni, Szerintetek milyen compressor beallítással dolgozhatnak ezen a felvételen, a vege felé szepen kivehető aki jártas a témában. Nekem sajnos nincs sok tapasztalatom ebben. Amit hallok, elég nagy tömörítéssel, foleg a dinamikusabb részeknél kivehető.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szeretem az ilyen kérdéseket. Rengeteg tényező van, nem csak egy ének sáv. Onnan indulunk hogy vezeték nélkülibe énekel, így kitudja hogy mennyit ront élből a dinamikán a vezeték nélküli rendszer. Nyilván a csatornán van valamilyen kompresszor, de megmondhatatlan innen hogy milyen jellegűt alkalmaztak, ami azért van mert egy végtermékről beszélünk. Ki tudja milyen jellegű bus kompresszálás történt a masteren vagy előtte, illetve hogy volt-e konkrétan brickwall úgy használva hogy az jelentősen beleszóljon a hangképbe.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem 4:1 ratio-val dolgoztak, de nem biztos. :) Igen, valóban furcsát kérdezel, mintha azt kéne megfejteni, hogy ránézésre Hamilton autója mennyit fogyaszt az időmérőn. Talán egy olyan ember tudná erről a tapasztalatait és véleményét elmondani, aki ilyen körülmények között dolgozik. Egyébként ez engem is érdekelne; sokszor elgondolkodok, mikor nézem a dalolós műsorokat, hogy vajon milyen felvételi láncba nyomják?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...