Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

anomalia

Kérdés

Sziasztok! Segítség, tanács kéne. Szitu: Windows XP vagy Ultimate 7 rendszerhez kéne egy olyan "app" ami kiváltaná jelen helyzetemben a PRO TOOLS-t. Persze most csak egy adott esetre gondolok, mégpedig arra, hogy hangszert/hagszereket szeretnék realtime, latecya nélkül beküldeni a többsávos hangkártyámba, és nem szeretném "csak" ezmiatt a Pro Tools-t vagy Cubase-t futtatni, mert csak "realtime hallgatásra" kell, és akkor más funkciója nincs. Nos ugyebár felesleges ezért egy ilyen DAW-ot futtatni, főleg hogy terhetli a rendszert, ha mellette netezni kell..... szerintem értitek mire gondolok. Egyszóval egy olyan szoftverecske kéne, ami engedi hogy bizonyos audio bemeneteket tudjak realtime használni, erre várok ötleteket, köszönöm! :)

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nem teljesen világos, hogy ez miért probléma. 

Pl. a Focusrite Scarlett hangkártyához adott mixer progam ezt pont megteszi Neked. (De gondolom, a többi hangkártyához is adnak valamilyen hasonló mixer appot.) Nem kell semmilyen plusz DAW ahhoz, hogy több forrást hallgathass egyidejűleg. Pl Youtube-on nézel valamilyen klipet, és mellette két szintin "kíséred", "tanulod". Vagy bármi más...

(De szerintem ezt még a Windows saját beépített keverője is tudja, ha a hangkártya támogat több bemenetet. Annakidején egy közönséges Sound Blaster kátyával és a windows mixerrel meg lehetett azt csinálni, hogy egy médialejátszóból szóló zenét a saját hangszerrel "kísérted".)

 

Link to comment
Share on other sites

Ez egy Digidesign 002 töbsávos PRO hangkártya kimondottam DAW-okhoz (PRO TOOLS-hoz) nincs semmi keverője, Windows-ban lehetséges zenét beküldeni de nagyon sok a latencya, ezért nem alkalmas zenélésre, ha hangszert kötsz rá. Nekem az kell hogy egy rendszert terhelő DAW nélkül tudjak késés nélkül, jó minöségen zongorázni. Minimális latencya lesz, kivéve a pro tools-t. Direkt ki/be menetei vannak ennek a hangkártyának, de szoftveresen akarom megoldani, közben találtam megoldást egy ingyenes és PRO standalone progival, a letency viszont még nincs teljesen megoldva, de nagyon joo cucc:
http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/

Link to comment
Share on other sites

Nem lehet, hogy a driver telepítője feltesz egy windows direct drive-os (vagy valami ilyesmi) és egy ASIO drivert is, és neked nem az ASIO van beállítva alapértelmezett drivernek? 

http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/download/en355067

The Digidesign ASIO Driver is a single-client, multichannel sound driver that allows third-party audio programs that support the ASIO Driver standard to record and play back through the following Digidesign hardware:

https://www.native-instruments.com/en/support/knowledge-base/show/3671/windows-78-tuning-tips-for-audio-processing/

2.1-es pont: ASIO driver mint default audio driver windowson

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...