Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

MIDI Időzítések

Tetsuo

Kérdés

Szeretnem szinkronba hozni a szintit es a dobgepet. Az LFO-k, arpeggiatorok es a hangok leutesei is jo lenne, ha pontosan tortennenek amellett, hogy Cubaseben kompresszorok es UAD-effektek vannak meg a lancba kotve.

Reszben a Cubase-ben megirt MIDI-t jatszva le, reszben pedig az elo tweakelést, csavargatast vegye fel a Cubase kulon a hangot es kulon a valtoztatott MIDI-t.

Hallottam, hogy sok problema szokott lenni ilyenkor, en még nem probaltam. (Eddig mindig kulon rogzitettem minden hangsavot, egyenkent.)

A hangkarinak ki, be- a dobgepnek van Thru kimenete is, a szintinek csak egy MIDI in-je van.

Melyik fajta idozitest erdemes hasznalni ilyenkor?

Erdemes valami MIDI-portot beszereznem?

/A dobgep utan kotom a szintit ok, meg elinditom a Cubase lejatszast, de ettol még nem lesz szinkronban a tempo, foleg az LFO... nameg a sorbakotes nem lassithatja le?

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

A helyzet az, hogy a Machinedrum csak MIDI Clock-ot tud, ebben a modban viszont a Cubase nem lehet Slave-ben, ha jol ertem...

A dobgep idojele allitolag extrempontos, ezert is gondoltam ilyen felallasra.

A Cubaseben mikor lenyomom a [Play]-t, a dobgep mintha 1 masodperc kesesben lenne.. nem ertem miert, majd ejjel megnezem.

Koszonom az eddigi tanacsokat.

A helyzet az, hogy a Machinedrum csak MIDI Clock-ot tud, ebben a modban viszont a Cubase nem lehet Slave-ben, ha jol ertem...

A dobgep idojele allitolag extrempontos, ezert is gondoltam ilyen felallasra.

A Cubaseben mikor lenyomom a [Play]-t, a dobgep mintha 1 masodperc kesesben lenne.. nem ertem miert, majd ejjel megnezem.

Koszonom az eddigi tanacsokat.

Sziasztok

AKAI APC 40-et használok ABLETONnal és nagyon jól működik, de van egy KORG kontrol 49-em amit, ha bekapcsolok azonnal eldobja az AKAI-t.

Külön természetesen mindkettő jól megy.

Valakinek valami ötlet? Remélem én klikkelek el valamit!

kössz előre

A Cubase-ben hogyan lehet szerkeszteni ill. hol lehet megnezni az osszes MIDI-uzenetet? Mert ha rogzitem a MIDI-esemenyeket a MIDI savban, akkor a List editorban csupan note-ok jelennek meg. Semmi start, meg a sok egyeb parameter.

Azt szeretnem, hogy a Cubase-bol inditsam a dobgepet es a szintit is ugy, hogy legyen eleje meg vege is a "dalnak" ill a dobgep sajat pattern-szekvenszereben a Cubase-bol iranyitsam a valtast.

Egyaltalan hova lehet beirni a MIDI-kodokat, mint f8, fa, fc..? A List, Score es Drum Editorban nem talatam ilyen lehetoseget.. :(((

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...