Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
oldbrian

Processing és Minim

Kérdés

a HS/ménemszólMKrégebbiken is többször felmerült a kérdés, hogy milyen programozási környezetekben lehetne gyorsan sikerélményeket vagy legalább első tapasztalatokat szerezni audio programozás terén. erre elég nehéz válaszolni, főleg ha tényleges programozás a kívánt irányvonal, de talán nem fordult elő egy viszonylag kis ellenállású válasz ebben a kérdéskörben, a Processing ( http://processing.org/ ).

alapvetően adatvizualizációs problémák megoldására készült (és azért VJ-k kezében is előfordul néha :) ), Java alapú rendszerről van szó, ami a Minim nevű csatolt könyvtárának segítségével lehetőséget biztosít az audio egyszerű kezelésre is.

aki nem ismerős a programozás terén is nyugodtan nekivághat, a http://processing.org/learning/ oldalon kellemes meredekségű tutorialok találhatóak, amik után a Minim-es dolgok is hamar érthetőek lesznek (utóbbi honlapja http://code.compartmental.net/tools/minim/ ). ha valaki ismer még könnyen használható környezeteket ezen a téren ne fogja vissza magát, ne árválkodjon itt ez az alfórum üresen :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Nekem programozáshoz valaki (talán pont te, oldbrian ;-) ) a régebbi Menemszol oldalán az Outsim SynthMaker-t ajánlotta. Egész jó ilyen fejlesztői akármi (nem hívom környezetnek).

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

az egy más jellegű eszköz, itt nincs semmiféle vizuális fejlesztési támogatottság és nem termék előállítására való. a Processing egy nagyon jó sketchelő tool, amiben mindenféle egyéb sallang nélkül, tisztán programozással lehet proof-of-concept kódokat készíteni a különböző ötletekre.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

ok csak szerintem az "audio programozás kezdőknek" címszóba ez is beleillik. Amúgy mit jelent az hogy "sketchelhető tool"? Kicsit érthetőbben is elmagyarázhatnád hogy mi ez a Processing lényegileg.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

sketch-csek készítésére való eszköz, nem sketchelhető eszköz :) sketch = vázlat, skicc. kb. ha gyorsan valamilyen ötletet ki akarsz próbálni és nem akarsz figyelni semmi másra, csak hogy maga az ötlet lényegi része működik-e és nagyjából hogy fog kinézni az egész.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés

×