Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
oldbrian

Processing és Minim

Kérdés

a HS/ménemszólMKrégebbiken is többször felmerült a kérdés, hogy milyen programozási környezetekben lehetne gyorsan sikerélményeket vagy legalább első tapasztalatokat szerezni audio programozás terén. erre elég nehéz válaszolni, főleg ha tényleges programozás a kívánt irányvonal, de talán nem fordult elő egy viszonylag kis ellenállású válasz ebben a kérdéskörben, a Processing ( http://processing.org/ ).

alapvetően adatvizualizációs problémák megoldására készült (és azért VJ-k kezében is előfordul néha :) ), Java alapú rendszerről van szó, ami a Minim nevű csatolt könyvtárának segítségével lehetőséget biztosít az audio egyszerű kezelésre is.

aki nem ismerős a programozás terén is nyugodtan nekivághat, a http://processing.org/learning/ oldalon kellemes meredekségű tutorialok találhatóak, amik után a Minim-es dolgok is hamar érthetőek lesznek (utóbbi honlapja http://code.compartmental.net/tools/minim/ ). ha valaki ismer még könnyen használható környezeteket ezen a téren ne fogja vissza magát, ne árválkodjon itt ez az alfórum üresen :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Nekem programozáshoz valaki (talán pont te, oldbrian ;-) ) a régebbi Menemszol oldalán az Outsim SynthMaker-t ajánlotta. Egész jó ilyen fejlesztői akármi (nem hívom környezetnek).

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

az egy más jellegű eszköz, itt nincs semmiféle vizuális fejlesztési támogatottság és nem termék előállítására való. a Processing egy nagyon jó sketchelő tool, amiben mindenféle egyéb sallang nélkül, tisztán programozással lehet proof-of-concept kódokat készíteni a különböző ötletekre.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

ok csak szerintem az "audio programozás kezdőknek" címszóba ez is beleillik. Amúgy mit jelent az hogy "sketchelhető tool"? Kicsit érthetőbben is elmagyarázhatnád hogy mi ez a Processing lényegileg.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

sketch-csek készítésére való eszköz, nem sketchelhető eszköz :) sketch = vázlat, skicc. kb. ha gyorsan valamilyen ötletet ki akarsz próbálni és nem akarsz figyelni semmi másra, csak hogy maga az ötlet lényegi része működik-e és nagyjából hogy fog kinézni az egész.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...