Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Processing és Minim


oldbrian

Kérdés

a HS/ménemszólMKrégebbiken is többször felmerült a kérdés, hogy milyen programozási környezetekben lehetne gyorsan sikerélményeket vagy legalább első tapasztalatokat szerezni audio programozás terén. erre elég nehéz válaszolni, főleg ha tényleges programozás a kívánt irányvonal, de talán nem fordult elő egy viszonylag kis ellenállású válasz ebben a kérdéskörben, a Processing ( http://processing.org/ ).

alapvetően adatvizualizációs problémák megoldására készült (és azért VJ-k kezében is előfordul néha :) ), Java alapú rendszerről van szó, ami a Minim nevű csatolt könyvtárának segítségével lehetőséget biztosít az audio egyszerű kezelésre is.

aki nem ismerős a programozás terén is nyugodtan nekivághat, a http://processing.org/learning/ oldalon kellemes meredekségű tutorialok találhatóak, amik után a Minim-es dolgok is hamar érthetőek lesznek (utóbbi honlapja http://code.compartmental.net/tools/minim/ ). ha valaki ismer még könnyen használható környezeteket ezen a téren ne fogja vissza magát, ne árválkodjon itt ez az alfórum üresen :)

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

az egy más jellegű eszköz, itt nincs semmiféle vizuális fejlesztési támogatottság és nem termék előállítására való. a Processing egy nagyon jó sketchelő tool, amiben mindenféle egyéb sallang nélkül, tisztán programozással lehet proof-of-concept kódokat készíteni a különböző ötletekre.

Link to comment
Share on other sites

sketch-csek készítésére való eszköz, nem sketchelhető eszköz :) sketch = vázlat, skicc. kb. ha gyorsan valamilyen ötletet ki akarsz próbálni és nem akarsz figyelni semmi másra, csak hogy maga az ötlet lényegi része működik-e és nagyjából hogy fog kinézni az egész.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...