Jump to content
Ménemszól.hu

Focusrite RED 4 pre


gaalati

Recommended Posts

Van ugye a RedNet mint hálózati terméke a Focusrite-nek. Hallottam olyan híresztelést hogy ISA előfokokkal rendelkezik, ami persze nem igaz. Egy barátomnak mondta egy a focusrite részéről illetékes személy hogy valójában az ISA emulációjáról van szó, állítólag megoldották ugyanazt kicsiben. Ezek az előfokok lehetnek a Clarett szériában, ott is modellezett ISA-ról volt szó. Valószínűleg ebben az esetben is hasonló jellegű termékről van szó mely az ISA helyett a RED szériára alapuló modellezett előfokokkal rendelkezik. Ami persze valószínűleg tök jó, olyasmi dolog lehet mint egy Unison 610B emuláció az Apollo kártyákban.

Link to comment
Share on other sites

Én nem tudom, de Magyarországon szeretik annyira látványosan hülyének nézni az embereket és kicsalni a pénzüket ilyen fogásokkal, hogy már a hangipar is lassan olyan szinten fog mozogni, mint az "Ön wellness micsodát nyert agymasszírozóval és 19 fogásos ingyen vacsorával, csak jöjjön el!" kategóriájú parasztvakítások, hogy ihaj! Mondom ezt azért, mert tavaly volt "szerencsém" egy FF, Novation, Marshall road-shown részt vennem és egy levitézlett trombita tanárból verbuvált akkora arc marketinghős tolta a sódert, mint a dumaszínházasok, s olyan elalélva beszélt a kis piroskákról (is), hogy "figyeljetek emberek! eddig volt a pattintott kőkorszak, de most megjelent a Scarlett!!!". Szóval very too much! Eddig semmi se létezett audio eszköz, de jött az Focus és feltalálta a csőben a lyukat, sőt, bevallásuk szerint a vörös jobb mint az ISA. Szörnyű!

Link to comment
Share on other sites

2 órája írta rootkiller:

Hallottam olyan híresztelést hogy ISA előfokokkal rendelkezik, ami persze nem igaz.

Nyilván. Az ISA 428 egész véletlenül 2U magas. Ebbe rendes trafó se fér bele.

2 órája írta rootkiller:

Ami persze valószínűleg tök jó, olyasmi dolog lehet mint egy Unison 610B emuláció az Apollo kártyákban.

Kivéve hogy az Apolló előfoka ténylegesen csinál is valamit. Ezért is lehetséges hogy tud hi z bemeneten úgy viselkedni a gitáreffektje mintha annak tényleg lenne köze az eredeti vashoz.

Szerintem ez egy becsületes preamp lesz, nem több.

Az ára kb mint az Apollo 8-é, de ott van atom realtime DSP.

Vagy az Apogee Ensemble Thunderbolt, és szerintem van egy kis "áthallás".

Aki meg nagyon szereti ha valami jobban szól annál is mint ami eredetileg hallani lehet, annak meg ott a Prism Lyra és Orpheus.

Most akkor érdekelne, hogy a Red4 piaca az végülis kicsoda.  Oké, van rajta Ethernet interface ami miatt kompatibilis PC-kkel, de az Apollo-nak meg van firewire változata. Tehát?

Link to comment
Share on other sites

12 órája írta A/D:

...de az Apollo-nak meg van firewire változata...

Azt felejtsük már el. Egy barátomnak van, és csak szop vele, azt mondta még egyszer nem venné meg. Ha sok kis DSP igényű plugint pakolsz oda akkor egy idő után egyszerűen elfogy a FW sávszél.

Link to comment
Share on other sites

59 perccel ezelőtt írta rootkiller:

Ha sok kis DSP igényű plugint pakolsz oda akkor egy idő után egyszerűen elfogy a FW sávszél.

ez csak annyit jelent, hogy kevésbé hatékony mint a Thunderbolt változat, viszont a Red4-hez még mindig kell egy UAD-2 kártya ha akarod élvezni ezt a plugin platformot, neadjisten latency nélküli effektezést szeretnél. az pedig hogy a PC júzerek még mindig többet szopnak viszonylag elfogadott dolognak számít az ártényező és a szokszínűség előnyeiért cserébe.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...