Jump to content
Ménemszól.hu
xinu

VST2 support vége

Recommended Posts

A 2013-as év végén bejelentettük, hogy a VST 2 szoftverfejlesztő készletét (SDK) már nem tartjuk karban, és csak a VST 3 SDK részhalmazaként lesz elérhető. 5 év eltelt, és ez az átmeneti szakasz is véget ért. 2018 októberétől kezdve a VST 2-ik verzióját megszüntetjük. Bár a VST 2 SDK nem érhető el, és karbantartást és technikai támogatást is nyújt, a VST 3 SDK-n belüli részhalmaz szintén el lesz hagyva. A VST 2 kompatibilitás a Steinberg VST hostokkal maradni fog,  viszont javasoljuk  VST legfrissebb verzióját. A VST 2-t 1999-ben vezették be, és azóta a technológia drasztikusan fejlődött. 2008-ban megjelent a VST 3 és VST3 SDK áll rendelkezésre, és azóta az erőfeszítések teljes mértékben a VST 3 továbbfejlesztésére összpontosítanak. 
"Nagyra értékeljük, hogy a fejlesztők és a felhasználók egyaránt vonzódnak a VST 3 interfész felé ami sok előnnyel jár és fejlődést hoz magával.
Búcsú a VST 2-től reméljük, hogy mindenki számára egyértelmű irányt mutatunk" - magyarázza Yvan Grabit, a Steinberg technikai vezetője.


Forrás:
https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/vst-2-coming-to-an-end-4727.html

 

VST_gabel-work_1920x360_v1_03.jpg

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
4 órája írta deneverstudio:

Akkor ez végre rákényszeríti az UAD-ot is, hogy átálljon VST3-ra.

llletve mindnekit! 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Ja, de sok már eddig is az volt. Az UAD volt nagyon lemaradva ebben, mert eddig tök mindegy volt.
Win10-en viszont már nagyon nem az.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

×