Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

DDR 4 memória 2 típus egy gépben

hufnager

Kérdés

Üdv!

Fejleszteném a PC-t memóriailag. Jelenleg ez van bent:  Corsair 8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16, mivel ezt már nem forgalmazzák ezért ezt néztem: 

G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB memória Órajel (Mhz):3000, Kapacitás (GB):16, Kiszerelés (modul):2, Időzítés (CL):16, Memória típus:DDR4, Hűtõborda:Igen,

Az órajel és az időzítés az írás szerint megegyezik, elvileg csak a típus más.

A kérdésem az lenne, hogy ez így működni fog-e normálisan.

Előre is köszi!

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

• 0

Szerintem a legjobb az lenne, ha visszavételi lehetőséggel kipróbálnád. Internetes vásárlás esetén azt hiszem, van ilyen lehetőség akkor is, ha kibontod és kipróbálod a memóriákat.

Nem vagyok nagy szakértő, de ahogy én tudom, több dolog is lehetséges:

1. Teljesen jól működik a 24 GB RAM.

2. Csökkentett sebességgel működik a 24 GB RAM.

3. A három memóriamodul egyszerre nem tud működni.

Ez utóbbi lehet az alaplap korlátozó tényezője, de lehet, hogy az új és a régi memóriák nem férnek meg egymással - ennek (szerintem) kicsi az esélye, de hallottam efféléket.

Több olyan esetről is van tudomásom, ahol hiába ugyanazok a paraméterek, a két külön gyártó esetleg a két külön "batch-ben" gyártott memória már nem tud a névleges sebességgel együtt futni, ezért csökken a sebessége. Lehet, hogy el sem indul, a sebességet neked kell csökkenteni (vagy emelni) lépésről-lépésre amíg stabil lesz a rendszer vagy a jobb alaplap automatán majd megkeresi a legjobb (még stabil) sebességet. Az Intel processzorok XMP-je és azt hiszem a még mindig működő MRC is erre hivatott (némi tuninggal), de ezt a memóknak is támogatni kell.

Az időzítés nem csak egy számból (CL16) áll, hanem egy rakás paraméter.

A Dual Channel elvileg nem működhet 3 modul esetén, de ennek cáfolatát is hallottam már. :-) Ez kb. 10% sebességet jelent.

Az AMD processzorok háklisabbak a memóriákra, mint az Intelek, érdemes ezt tárgyaló fórumokban feltenni a kérdést, ha nem próbálhatod ki.

Szerkesztette Tetsuo

• 0

Nekem harom kulonbozo gyarto moduljaibol van 64GB-m a Macben, es tokeletesen mukodik. Parameterek ugyanazok termeszetesen.

en inkabb a 3 modulon gondolkoznek el, mert ezek parban szeretnek mukodni.

a helyedben en megvennem az uj 2x8-at, es beprobalnam. Ha nem OK, akkor a regi modult vennem ki, mert igy is duplaztad a teljesitmenyt, es, ha van ra keret, akkor kesobb beletolnek meg 2x8-at.

• 0
Épp most írta NeoC:

Nekem harom kulonbozo gyarto moduljaibol van 64GB-m a Macben, es tokeletesen mukodik. Parameterek ugyanazok termeszetesen.

en inkabb a 3 modulon gondolkoznek el, mert ezek parban szeretnek mukodni.

a parok azert lehetoleg azonosak legyenek.

a helyedben en megvennem az uj 2x8-at, es beprobalnam. Ha nem OK, akkor a regi modult vennem ki, mert igy is duplaztad a teljesitmenyt, es, ha van ra keret, akkor kesobb beletolnek meg 2x8-at.