Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Ki mit használ?


mortalkarate

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

helo Srácok!én a 2 dobgépes:Roland Va3 és Yamaha PSR-295 mellé vásároltam egy Korg M1-et,mert szeretem a színes hanggyűjteményt és persze a cégek közötti különbségeket(hangszínekben) régen volt Poly 800-am,nagyon szerettem,most így vok az M1-el,csak ezt tanulnom kéne,hangszíneket is kérek szépen Tőletek,ha mást nem,tanácsban - harmónika,trombita saxofon,fuvola... tehát hangszerszerű mintákat,persze szeretem a fínom falatokat is,bár azokat hamar ki tudtam formálni még a Poly 800-ban,most ilyen irányú segítség is kéne - eljövök személyesen is ha lehet,legalább 1x,megtanulni néhány dolgot és sajnos a nyújtókar is törött,ami most még ráér,inkább hangszínek!!!Másom nem maradt,a nő lelépett a Gyerkőcökkel,most gyakorolok feszt!!!Köszi!!!

Link to comment
Share on other sites

A nova széria és a KS totál más. A KS egy 4szeres K-Station némi plusszal, a Novák meg más dsp alapon szerintem sokkal profibb hangszerek. A többiben a www.vintagesynth.com segít.

Ja ultranova: nemtom', nekem egy nova lenne a minden (ugye az a supernova után van), vagy a nova laptop, mivel elsősorban a hangkeltése kell, majd elvezérlem a mesterbillről. Az ultranovával kapcsolatban azt érzem, ami az SH-201 és a JP80x0 széria kontrasztja: papíron ugyanaz, de mégse.

Link to comment
Share on other sites

Egy apróság: a Nexus hybrid. Vannak saját waveform-jai, és sample alapú hangképzésre is jó, talán az Alchemy-hez hasonlít legjobban a struktúrája. Csak a szerkeszthető változat az megmarad a sound designereknek egyelőre, talán a 3as verzióval felfedésre kerül. Elvileg Manuel Schleis szerint (sound designer - Vengeance) a motor az, ami akkora értéket képvisel, hogy nagyobb összeg húzható ki egyelőre belőle azzal, hogy packok formájában veszik hozzá vagonszámra az expansionokat a júzerek.

Ami nálam szüttyög:

Vas synth: Access Virus TI Desktop, Novation KS Rack, Arturia Origin,

Szoft: U-He Zebra 2.5, Synth1, Sylenth, IL Harmless, IL Harmor, Z3ta 2

Amit szeretnék, ha egyszer találnék: Oberheim OB12, illetve Novation Nova-Supernova-Nova Laptop -1-2 (tehát ez a széria verziótól függetlenül, de nem az ultranova!!)

Link to comment
Share on other sites

Én az egyik, amit használok az a ReFX Nexusa. Nem virtuálanalóg, hanem hangminta alapú, de nem is sampler. Ilyen PCM szerű és rengeteg hangkönyvtár van hozzá, trance-hez pl. nagyon jó szerintem.

Vagy van olyan, hogy AudioRealism Bassline, ami egy TB-303 emulátor és egész jól is szól. Nekem a hangja jobban tetszik, mint az Orion beépített Monobass szintije (ami szintén TB-303 klón), vagy a Rebirth 303-as moduljainál is jobb szerintem mivel VSTi, ezért jobban lehet integrálni egy host app-ban, mint mondjuk a Rebirth-öt.

Vagy van egy olyan, hogy Tomcat, ami sajnos nem VSTi (a Synapse-Audio Orion részmodulja). Ez egy virtuálanalóg dob szinti, egész jó basszudobokat lehet belőle kicsalni.

Meg még van egy pár :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...