Jump to content
Ménemszól.hu

Új Opteron processzor termékcsalád. Lehet előrelépés audio terén?


malaga

Recommended Posts

Sziasztok!

Ma reggel találtam rá erre a cikkre, és van benne egy érdekesség, ami felkeltette az érdeklődésemet.

Új Opteron processzorok a piacon, XOP utasításkészlettel. Hogy mi is lehet ez pontosan, arra nem jöttem rá, de mindenképpen köze van az audio-hoz, és "speciális" számításokhoz.

http://prohardver.hu...atekonysag.html

A cikkből kiemelve az XOP-ről írt gondolat:

"Szintén extra az XOP és az FMA4 támogatása. A szerverek szempontjából az utóbbi utasításkészlet megléte lehet hasznos, méghozzá a HPC-piacon. Ezzel végre lehetővé vált, hogy egy x86-os architektúrára épülő processzor is olyan pontosan számoljon, mint egy-egy konkurens megoldás (újabb IBM Power, Intel Itanium, illetve Oracle SPARC architektúrák), mindezt az FMA emulálása nélkül, vagyis az eddig alkalmazott módszerekhez képest hatványozottan gyorsabban."

post-602-0-22603800-1321254903_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

szakmailag erősen megkérdőjelezhető az a cikk, semmi köze a "pontossághoz" az XOP-nek, egyszerűen az Intel nem engedett az AMD-nek bizonyos dolgokat egy az egyben átvenni és így kénytelenek voltak egy "saját" megoldást prezentálni rá. általában egy-gyártós technológiáktól nem kell sokat várni, ha így is bizonyítana, akkor átveszi majd a másik (mint ahogy anno az Intel SSE-jével történt), de addig még nagyon sok év fog eltelni, plusz ez önmagában sem forradalmi dolog, egyszerűen zárkóznak SSE kiterjesztésben (vagy csak én nem látom, hogy mi a nagy újdonság).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...