Jump to content
Ménemszól.hu

spacechimp

Recommended Posts

A Nord bejelentette a Nord Piano 2 HA 88-at, mely a Nord Piano generáció második tagja. Az eredeti hangszer tulajdonképpen az igen népszerű Nord Stage zongoraszekciójának önálló változata azok számára, akik nem igényelték a nagyobb és lényegesen drágább hangszer extra szolgáltatásait, úgy mint a szintetizátor, az orgona és a sample lejátszó képességeket, valamit a layerezés lehetőségét.

Az új Nord Piano 2 HA 88 lehetőséget nyújt arra, hogy a Nord Piano Library tökéletes Grand, Upright, és Elec-piano hangjait egyidőben (split-telve, vagy layer-ezve) használhassuk a már így is sokrétű, és tetemes mennyiségű Nord Samlpe Library mintáival. Az "egyszerűség+zseinalitás" receptet használva egy könnyen kezelhető 88 billentyűs kalapácsmechanikás színpadi hangszert alkotott a Nord.

A Nord Piano 2 akusztikus, és elektro-mechanikus billentyűs hangszerek teljesen realisztikus hangjainak széles skálájával felszerelt színpadi zongora. A húrrezonancia modellezés, és a pedálzaj szimuláció élethűen utánozzák a zongorák (és pianínók) megszólalását, karakterét, és akusztikus tulajdonságait. A Triple Pedal segítségével (tarozéka ez a speciális hármas pedál) előidézhetjük azokat a jellegzetes zajokat (pedál zaj, és a szabad húrok rezgésének hangjait), amik az akusztikus zongorán a pedál lenyomásákor keletkeznek.

A Nord Piano 2 SAMPLER-MODULJA az egyik lényeges új tulajdonsága, memóriájába szabadon tölthetünk mintákat a Nord Sample Library-ból, több mint 1000 mintavett hangszer hangjaiból választhatunk, a legkülönfélébb hangszerkategóriákból (vonsósok, fúvósok, legendás szintetizátorok hangjai, Chamberlin, Mellotron, basszusok stb.). Lényeges, hogy a zongora modul hangjait is teljesen szabadon cserélhetjük, az összes minta ingyenes, és folyamatosan bővül a hangkönyvtár. Saját mintákat is szerkeszthetünk a Sample editor segítségével. A PIANO LIBRARY és a SAMPLE LIBRARY hangjait két különálló flash memória tartalmazza (a Nord Stage esetében az egyik 500MB, a másik 384MB, a Nord Pianoról viszont még nincs adatunk, de okkal feltételezhetjük, hogy hasonló paraméterekkel fog büszkélkedni). A memória a kikapcsolás után is megőrzi tartalmát, a hangszert bekapcsolva a hangszínek pedig azonnal rendelkezésünkre állnak, nincs betöltési idő.

Az effekt-szekció könnyen áttekinthető, minden szükséges effektet tartalmaz (Tremolo, Phaser, Wah, Delay,Chorus, Flanger, 3-Band Eq, erősítő szimulátor, Reverb, stb). Az egyes modulok (ahogy a Stage 2-nél is) dedikálhatóak a zongora, vagy sampler részre.

A kezelőfelület letisztult, minden funkciónak dedikált gombja, vagy potmétere van, az egyes szekciók tökéletesen áttekinthetőek.

A Nord Piano 2 HA 88 debütálása a WinterNamm 2012-n lesz, kaphatósága 2012. januártól szállítják, ára jelenleg ismeretlen. Hazai forgalmazója a Hit Space.

post-10-0-63751100-1326819830_thumb.jpg

post-10-0-71492300-1326819839_thumb.jpg

post-10-0-70545800-1326819847_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Itt egy comparison chart az új és az előd model különbségeiről. http://www.nordkeyboards.com/home/images/Nord%20Piano%20vs%20Piano2%20comparison%20chart.pdf Számomra a legfélelmetesebb merénylet hogy a polifóniát hagyták 40 hangúnak. Ezen egy kitartott pedálú futam elég érdekes lesz, de még hihetetlenebb a sampler rész, ott mindösszesen 18 hanggal számolhatunk. Hangban tuti büntet, de technikailag nem egy No.1 szerintem. :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...