Jump to content
Ménemszól.hu

Spectrasonics OMG-1 (WINTERNAMM 2011)


A/D

Recommended Posts

A Boob Moog Alapítvány bejelentette különleges együttműködését Eric Persinggel, a Spectrasonics híres sound designerével. Ez egy verseny lesz, adománygyűjtési céllal, mely részleteit március 15-én tudhatjuk meg.

A verseny fődíja az OMG-1 hardver szintetizátor, amely egy analóg és digitális összvér a legfrissebb multi-touch technológiával kiegészítve egy igen különleges hangszerben. (A neve is érdekes, nyilván az Omnisphere és a Moog betűiből kombinálták össze, ami véletlenül a közismert "Oh My God!" rövidítése is a modern közösségi-hálós érának)

spectrasonics-omg1.jpg

Az OMG-1-et Persing egy élőzésre való szintetizátornak tervezte, mely nem fog forgalomba kerülni: ez valóban egy egyedi darab lesz. A két manuálos OMG-1-ben egy Moog Little Phatty analóg szintetizátor, a Spectrasonics zászlóshajójaként ismert Omnisphere szoftver szintetizátor felel a hangkeltésért, utóbbi motorjaként egy beépített erős Apple Mac Mini számítógép szolgál. Ezen felül két iPod Touch, két iPad is beépítésre került, melyeken az Omni TR iPad applikáció fut: érintés-alapú vezérlés a köbön. A kasztnint egy amerikai kézműves, Daniel Auon készítette hozzá.

A bemutató alkalmával Eric Persing játszott a hangszeren, majd elmondta: "Nem fogom elfelejteni, mikor először játszottam a Minimoog szintetizátoron gyerekként...valóban megváltoztatta az élemet!...Ezért ez egy különleges alkalom, hogy ennyi év után viszonozhatom Boob Moog iránti tiszteletemet az alapítványnak, hogy az elkövetkező generációk is részesei lehessenek ennek a szellemnek és történelemnek. Fantasztikus élmény volt megtervezni az OMG-1-et Dan-nel, és alig várom, hogy megtudjam, ki nyeri meg!"

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...