Jump to content
Ménemszól.hu

A/D Blogja

  • bejegyzés
    41
  • hozzászólás
    107
  • megtekintés
    36.094

Hirdetések: how to?


A/D

661 megtekintés

Pár kérdés felmerült a hirdetési rendszerrel kapcsolatban.

 

1: a hirdetések lejártát 4 napról 10-re növeltem. Ez persze a kezdeti hirdetéseket nem érintette

 

2: a hirdetés a lejárta után még 2 napig látszik (elvileg)

 

3: ha a hirdetés lejárt, még 60 napig látható a júzer paneljéről és élesíthető. NeoC, te azt írtad, hogy be kell pötyögnöd újra, de szerintem nem kell! Nem találod hol lehetne újra indítani a hirdetésed?

 

4: Levinek: kipróbáltam hogy meddig engedi editálni a hirdetéseket. A feladás után egy ideig biztosan. A beállítások alapján nincs megkötés, ezért a jelenséget nem tudtam reprodukálni. Akinek esetleg régebbi hirdetése van, megnézné, hogy a hirdetését engedi-e a rendszer szerkeszteni? Köszi...

  • Like 1

19 hozzászólás


Recommended Comments

Én épp most próbáltam meg editálni a hirdetéseimet, és ezt a hibaüzenetet kaptam:

[#10911] Too much time has elapsed for you to edit this item.

Egyébként a hirdetés lezárása gyakorlatilag a törlést jelenti? Mert kifejezett törlési lehetőséget ugyanakkor nem látok. (Pedig már az Absolute fórumon is szerettem mindig kitörölni őket magam után szépen, nem hagyni ott a szemetet, mint mások...)

Link to comment

Még egy. Most adtam fel újabb hirdetést (sorban ez most már a negyedik), és észrevettem, hogy "A hirdető többi hirdetése" gombra nem találja meg a többit: "Nincs eredménye a keresésnek." - a többinél is kipróbáltam, mindegyiknél ezt kapom.

Link to comment

Szia,

Nem, nem találom. lenne egy olyan, hogy "szerkesztés", de erre hibaüzenetet ad. (u.a. mint INY-nél)

Gondolom, csak a lejárt hirdetéseknél van értelme egy "újraindítás" gombnak, de nálam nincs.

Link to comment

"A hirdető többi hirdetése" gombra nem találja meg a többit: "Nincs eredménye a keresésnek."

ezt a hibát sajnos ismerjük, próbáljuk orvosolni....

Link to comment

Amúgy meg a szerveren még mindig téli időszámítás van, úgy látom... ;)

ez nem így van. a felhasználó júzer panelén van egy DST-t kérő kapcsoló. a szerveren is van időszámítás kompenzáció, és a fórummotor is tud kompenzálni.

a júzer panelen by default rossz az időzona beállítás, és a DST be van kapcsolva. kapcsold ki, és jó lesz!

Természetesen erre csak tegnap jöttünk rá, megpróbáljuk megoldani, hogy a fórum alapértelmezésben DST off és GMT+1-et állítson be az újonnan regisztráltatknak.

Amúgy hasznos funkció, ha pl. valaki messzi földről használja a fórumot, az ő órájára lefordítva mutatná a bejegyzések időpontját ;)

Link to comment

Gondolom, csak a lejárt hirdetéseknél van értelme egy "újraindítás" gombnak, de nálam nincs.

Megcsekkoltam, sajnos ebben a verzióban ez még nem implementált, sajnálom :(

Valami workaround esetleg? Növeljem hosszabbra a hirdetések lejárati idejét?

Link to comment

Én épp most próbáltam meg editálni a hirdetéseimet, és ezt a hibaüzenetet kaptam:

[#10911] Too much time has elapsed for you to edit this item.

Srácok! Ezt sikerült megoldani, a hirdetés végre szerkeszthető korlátozás nélkül! Köszönöm a bejelentést!

Link to comment

Ennek semmi értelmét nem látom, egyelőre nincs.

Ezt már pedig én is szerettem volna kérni, jó lenne egy olyan lehetőség, hogy az összes hirdetést meg lehessen nézni egyben, gyorsabban át lehetne futni, ha nem kellene minden egyes kategóriát külön megnyitni.

Az absolute.hu-n szerettem, ha a hirdetések megmaradtak egy darabig (és nem szerettem azokat, akik egyből letörölték őket :)), ha kerestem vagy el akartam adni valamit, akkor jó kiindulási alap volt, hogy más mennyiért árulta az utolsó pár hónapban.

Link to comment

Ja, és esetleg az is jó lenne, ha látszódna az is, mikor lett feladva a hirdetés (nem csak az, hogy mennyi a hátralévő idő).

Link to comment
Ezt már pedig én is szerettem volna kérni, jó lenne egy olyan lehetőség, hogy az összes hirdetést meg lehessen nézni egyben, gyorsabban át lehetne futni, ha nem kellene minden egyes kategóriát külön megnyitni
.

miért lenne gyorsabb? RSS? new tab?

szóltam a fejlesztőknek hogy implementálják ezt, bár én nagyobb veszteségnek érzem azt, ha minden CSAK ömlesztve látszik, mert pl. a gitárosokat nem érdekli mondjuk a hangosítás meg a szintetizátorok. nekik zavaróbb egy ilyen zagyvaság, mint a te "kényelmetlenséged".

ha kerestem vagy el akartam adni valamit, akkor jó kiindulási alap volt, hogy más mennyiért árulta az utolsó pár hónapban.

ez viszont jó meglátás!

Ja, és esetleg az is jó lenne, ha látszódna az is, mikor lett feladva a hirdetés (nem csak az, hogy mennyi a hátralévő idő)
.

szintúgy.

a hirdetéseket egy 3rd party kiegészítő csinálja, és ez a második achillese az új fórumnak (a naptár után csak, szigorúan). a fejlesztőknek beígértem komolyabb casht, ha orvosolják a felvetéseinket. "Mindent a közösségért!" :)

Azt megtudtam, hogy a "hirdetések ugyanettől" funkció szimplán bugos, a köv. release-ben lesz javítva.

Egy másik bugot meg keresünk.

Az azért megnyugtató, hogy a régi absolute.hu-s hirdetéseknél nagyságrendekkel jobb ez a mostani.

Link to comment

Ezt már pedig én is szerettem volna kérni, jó lenne egy olyan lehetőség, hogy az összes hirdetést meg lehessen nézni egyben, gyorsabban át lehetne futni, ha nem kellene minden egyes kategóriát külön megnyitni.

miért lenne gyorsabb? RSS? new tab?szóltam a fejlesztőknek hogy implementálják ezt, bár én nagyobb veszteségnek érzem azt, ha minden CSAK ömlesztve látszik, mert pl. a gitárosokat nem érdekli mondjuk a hangosítás meg a szintetizátorok. nekik zavaróbb egy ilyen zagyvaság, mint a te "kényelmetlenséged".

Részemről igaznak is érzem amit írsz, meg félig nem is. ÖÖ hogy is mondjam. Én ezt programozói fejjel úgy oldanám meg, hogy a hirdetések megtekintésénél checkboxolnám azokat a rovatokat ami érdekel, és egy megjelenés gombbal raknám a hirdetés tartalmat ki a képernyőre. Nyilván egy implementál 3party megoldást átheggeszteni nem egyszerű és nem is ajánlatos, hisz ez meleg ágya lehet a bugoknak. Szimplán jeleztem én ezt kényelmes megoldásnak tartanám mindenki részére akik a hirdetést böngészik..

szerk: kicsit összegabajodott a quote.. nemtom miért..ezért inkább kivettem a tag-eket

Link to comment

Upstream, kérlek, tanulmányozd az idézés, hogy az hogy működik: kijelölöd a szöveget, és megnyomod azt a szövegbuborék gombot. Vagy rögtön a válasz gombra tenyerelsz, és akkor idézi. Akkor lehet látni, hogy ki írt mit.

Érdemben azt kell mondjam, hogy a megoldás elképesztően triviális: kijelölitek azokat a hirdetési kategóriákat, amiket nézni akartok, és minden újról értesítőt kaptok emailben ;)

Én továbbra is hülyeségnek gondolom ezt amit kértetek, de nyilván nem magamnak fejlesztem a fórumot, úgyhogy szóltam hogy ez kéne. Szerintem a next verziókban ez meg lesz oldva.

kicsit összegabajodott a quote.. nemtom miért..ezért inkább kivettem a tag-eket

nah, nemá... ;)

Link to comment

Upstream, kérlek, tanulmányozd az idézés, hogy az hogy működik: kijelölöd a szöveget, és megnyomod azt a szövegbuborék gombot. Vagy rögtön a válasz gombra tenyerelsz, és akkor idézi. Akkor lehet látni, hogy ki írt mit.Érdemben azt kell mondjam, hogy a megoldás elképesztően triviális: kijelölitek azokat a hirdetési kategóriákat, amiket nézni akartok, és minden újról értesítőt kaptok emailben ;)Én továbbra is hülyeségnek gondolom ezt amit kértetek, de nyilván nem magamnak fejlesztem a fórumot, úgyhogy szóltam hogy ez kéne. Szerintem a next verziókban ez meg lesz oldva.

nah, nemá... ;)

Nos, én magamból indulok ki, nem tudom mások hogy vannak vele, de én nagyon nem szeretem ha mailboxom televan számomra junk levelekkel. Természetesen értem a koncepciódat. Számomra azok a hirdetések amik nem érdekelnek junknak számít. Ezeket a hirdetéseket a régi rendszerben simán skipeltem. Nekem az jobban bejött B)

Köszi quote bubi elkerülte a figyelmemet. <_<

Link to comment

miért lenne gyorsabb? RSS? new tab?

szóltam a fejlesztőknek hogy implementálják ezt, bár én nagyobb veszteségnek érzem azt, ha minden CSAK ömlesztve látszik, mert pl. a gitárosokat nem érdekli mondjuk a hangosítás meg a szintetizátorok.

Azt nem szeretném, ha CSAK ömlesztve lennének, viszont az jó lenne, ha lenne olyan opció is, hogy az összes megjelenítése. Akit több kategória is érdekel (mint pl. engem), az megnézi az egészet, aki meg csak részekre kíváncsi, az marad az eddigi módszernél. A másik dolog meg, hogy hirdetőként is sokszor kérdéses, hogy bizonyos cuccokat hová rakjon az ember, melyik kategóriába illik a legjobban, van, hogy többre is rá lehet éppenséggel fogni, meg melyiknél látnák/néznék meg a legtöbben. Erre is jó az ömlesztett megtekintést.

Egyébként meg ilyen tekintetben sajnos "konzervatív" vagyok, nem használok RSS-t, nem szeretem az e-mailes értesítéseket, szeretek mindent magam megkeresni. Tudom, hogy ezzel magamnak okozom a gondot, de mindegy, ezzel együtt kell élnem :) Meg nagyon sokszor nem is bejelentkezve nézem az oldalt (pl. munkahelyen, vagy ha csak gyorsan ránézek, de nem akarok semmi konkrétat), akkor ezeket a kényelmi funkciókat nem nagyon lehet igénybe venni.

Mindesetre köszönöm a fejlesztéseket, kíváncsian várom őket.

Link to comment

Köszi! Az időzónát megnéztem, az GMT+1 nálam, tehát akkor elvileg az jó (és "gyárilag" ilyen, mivel nem nyúltam hozzá... legalábbis nem emlékszem rá). A DST beállítást viszont hol kell keresni? Olyat nem találok sehol sem...

Link to comment

Közben kiszedtem, hogy ezt ne lehessen bindzsizni. Mindent úgy csináltam, hogy az új regisztráltak már a helyes beállítást kapják, (GMT+1) a szerver órája meg jó.

Link to comment

Oké, viszont vendégként is úgy jelenik meg - tehát nem a user beállítás kérdése. (Általában vendégként olvasom az oldalt alapból - addig, amíg nem kell valamiért bejelentkezni.) Bocsánat, ezt előbb nem mondtam.

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...