Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    79
  • megtekintés
    59.311

Kérek szépen egy KORG MacroStationt... légyszi-légyszi!


Guest

866 megtekintés

 

Hölgyeim és Uraim itt az új KORG MacroStation! Ha 2012. 09. 04-én így kezdené a bejelentését a KORG, én tuti lecserélném a MicroStationomat egy ilyen kütyüre.

Egy éve egy kicsi, nem túl drága, de sokat tudó mini workstationt kerestem a zenei alapok elkészítéséhez, ötleteléshez, vázlatok készítéséhez és akár komplett hangszerelések megszerkesztéséhez. Na, pont így nézett volna ki ha rátalálok.

MacroStation800px.jpg

Sajnos a KORG-nál nem pont így gondoltak amikor a MicroStationt megalkották. Nagyon jó kezdeményezés a mikrobillentyűs eszközök megjelentetése, hiszen kisebb méretben, alacsonyabb áron juthatunk a nagyobb hangszerek nyújtotta szolgáltatásokhoz és valóban nem feltétlenül van mindenkinek szüksége a nagyobb billentyűzetre, mert vagy nem is tudna rajta játszani és a kis micro hangszerét számítógép mellé vásárolja vezérlőnek és hangmodulnak, vagy amúgyis rendelkezik már billentyűzettel és elegendő lenne az új hangszer tudása a nagy helyet foglaló billentyűzet nélkül.

Mégis azt gondolom, hogy a MicroStation egy nehezen belőhető kategóriába került, hiszen épp a kicsi billentyűzet miatt éri talán a legtöbb vád és bizony gagyizták is le miatta méltatlanul. Ha jobban meggondolom a MicroStation minibillentyűje az a tény, ami miatt eddig a legtöbben elfordították róla a tekintetüket, pedig billentyűzet nélkül azt gondolom talán komolyabban vennék ezt a kis hangszert az emberek és szerintem több helyre is beintegrálódott volna meglévő rendszerekbe az elmúlt évek során.

A MicroStation azthiszem kicsi ahhoz hogy komolyan vegyék, de nagy ahhoz, hogy teljesen mobil eszközként lehessen használni... ráadásul a MicroStationból kihagyták az elemes táplálás lehetőségét, és ez miatt is hálózathoz láncol minket.

 

Ennek kapcsán derengett fel a lelki szemeim előtt egy MacroStation nevű eszköz víziója. Milyen klassz lenne egy ilyen berendezés, hiszen amíg zenél rajta az ember addig úgyis nagyobb Midibillentyűzetet használ hozzá, majd a hóna alá kapva teljes értékű Music Workstationt vihet magával bármilyen hosszabb utazásra, vagy akár a stúdióba felvételt és új hangszerelést készíteni az addigi munkájából… pláne ha a MacroStationból nem hagynák ki az elemes táplálást sem. Az eredeti MicroStation koncepcióhoz képest még talán egy USB hangkártya integrációval lenne érdemes megtoldani az új eszközt és máris mégtöbb felhasználót lehetne megszólítani. Ha azt vesszük, hogy már egy 128MB-os SD kártyára mennyi minden fér egy workstation midi-adataiból, akkor egy ilyen kis MacroStation és egy 1GB-os SD kártya akár életünk végéig is hű társunk lehetne egy táskazsebnyi méretben.

Remélem a KORG-nál olvassák a Jézuskához küldött leveleket :)

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren! 4748679


http://synthimania.blog.hu/2012/09/03/kerek_szepen_egy_korg_macrostationt_legyszi-legyszi'>

6 hozzászólás


Recommended Comments

Ma ezt egy 3D nyomtatóval ki lehetne vitelezni simán. Pont hogy ma turkáltam a gépemen és szembe jött egy-két microstation sound demo amit felveszegettem x+1 éve, mire először azt hittem a volt Korg M3-asom szól és meglepődtem, milyen jó kis hangja lenne ma is ennek az icipici hangszernek.
Költői kérdés: miért nem gyárt ma micro workstationt a Korg? A Nautilus alapjain jöhetne vmi ilyesmi akár!

Link to comment

Van azért olyan billentyűs, aki élő zenekarban még most is 1db Korg microSTATION-nel nyomja 😃

"I've even rigged up a 9V battery adapter which runs one of these for 45 minutes, great for practicing on the way to a gig in the passenger seat."(Gary John Higgins
,2022)
"My rig is a single inexpensive toy that covers it all. Tonight covering a 90 min Bon Jovi tribute for 10k people. Also covers the styx foreigner journey reo night ranger boston fest concert tribs, plus wide ranging bar sets of the usual stuff and a 90 min Floyd trib of greatest hits...and bar shows of radio new and old country. 5lb microkey unit. No VST, no modules, no iPad. Stereo monitors, pedals, preamp and DI box in case. Gibraltar custom stand. Yes, me a minimalist member, for live shows. Big heavy stuff stays home."(Gary John Higgins,2022)
"I admire folks in the 1-keyb club. My little toy microkeyboard has 120 voice polyphony, up to 16 sounds in a combi patch to split and layer anyway I please. Weighs 5 pounds, so easy to lug. vintage rock is primary use, styx foreigner journey boston bon jovi pink floyd kansas van halen queensryche coldplay chicago, all tones necessary for yer basic $100 gig. My keyboard castle stays at home!" (Gary John Higgins,2023)

https://www.youtube.com/watch?v=QBr6nxM_0yg
https://www.youtube.com/watch?v=e8jfT2RPNhg
https://www.youtube.com/watch?v=-AD4Pf_fNZw
 

Link to comment
6 órája írta Kiskádár:

Van azért olyan billentyűs, aki élő zenekarban még most is 1db Korg microSTATION-nel nyomja 😃

 

Zseniális :) Egy ilyen zenekarban konkrétan nem kell több. Én több hasonlóban játszottam egy triton le-vel ugyanezen indokokkal és akkoriban nekem is eszembe jutott, hogy le kellene cserélni microstation-re, de aztán nem találtam épp megfelelő állapotú és árú darabot (sosem volt túl sok belőle a használt piacon).

Mondjuk a "nehéz dolgok otthon maradnak" és a Gibraltar állvány ellentmondás. Utóbbi nehezebb, mint a szinti, jó ronda, értelmetlenül túlárazott és legalább összerakni/cipelni is kényelmetlen. Csupa jó tulajdonsága van :)

Link to comment
4 perccel ezelőtt írta syngular:

Gibraltar állvány ellentmondás

:) 

Amúgy érdekes amilyen virtuóz a pali keze ezeken a mini billentyűkön. Azt hittem régebben, jópofa dolog a mini billencs, mert hozzá lehet szokni. Aztán a zongoratanár ismerősöm elmondta a véleményét, hogy ez csak visszaveti az ember technikai tudását, hosszú távon. És rögtön nyilvánvaló, ha ez után normál billentyűkhöz ül az ember valóban. Akkordozáshoz, kísérni persze elég lehet tűzoltásnak, de én már maradok a normál méretnél.
Fatar CMK49-em volt, igaz csak 4 oktáv, de hasonló a teljes készülékméret, mint a m.station. Viszont már játszhatóbb méretű billentyűkkel és alap dolgokra elég is a 4 okt…
Mindenesetre a m.station hangzása az, ami sztem jobban dicsérhető a billentyűinél. 

Link to comment

Most volt egy koncertem egy zenekarral és arra gondoltam, hogy egy KORG MacroStation nekem is jó lenne.
Szerintem még a felhasználói hangminták lejátszásának lehetőségét kellene belerakni (hangminta RAM, SD kártyáról WAV állomány betöltése). Nekem elég lenne, ha 8 fizikai vagy virtuális pad-ra lehetne kiosztani őket, ONE_SHOT / HOLD / LOOP módban, minimum 16 MiB RAM-mal.

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...