Jump to content
Ménemszól.hu

AES 133. (2012) : Wunder Audio 500-as Előerősítő és EQ


A/D

Recommended Posts

A Wunder Audiónak van két ősi titkos receptje: egy előfok és egy EQ. Erről alig tudnak, vagy akik hallottak is róla, azok általában félreértésben vannak.

Az emberek ilyenkor legyintenek (magunkat, Hit Space-eseket is beleértve), hogy "áh, csak egy újabb Neve klón, ami persze jobban szól mint az eredeti." De ez nem a mi hibánk, a gyártóé.

Mike Castoro, a Wunder Audio név mögött álló agytröszt onnan kezdte, hogy volt egy 80-as sorozatú Neve pultja a méltán világhírű 1073 és 1084-es modulokkal. Nagyon boldog volt egészen addig, míg bele nem botlott a LED ZEPPELIN saját keverőpultjába, amin ALLOTROPE előfokok és hangszínszabályzók voltak. Onnantól kezdve számára nem volt mese: az angol mérnökkel azon dolgoztak, hogy a Neve pultjának előfokait és EQ-jait kicseréljék ezekre, persze ehhez komplett reverse-engineeringre volt szükség. Miután méretre már befért a Neve pultba, célszerűen követnie kellett annak megjelenését is, mivel úgy gondolta, hogy majd mások is szereznek használt Neve-vázat, és meg fogják bele venni a moduljait. (Ez sajnos sosem következett be, mert nagyon rossz állapotú vázakat lehetett csak szerezni, és ebbe nem vágtak bele az emberek, ezért volt kénytelen gyártani sajátot, a Wunderbart). Ez a kényszer hát az oka ennek a kialakult tévhiedelemnek.

Szóval a világ abban a hitben van, hogy a Wunder modulok = Neve-kopik, de ez hamarosan változni fog, főleg most, hogy a két modult kihozta 500-as formátumban is. Mi MINDENKÉPP szeretnénk ilyet hozni, és ha lesz, majd mesélünk. Óriási várakozásaink vannak, mert amit ez az ember gyárt, az tényleg maga a csoda!

Árak később, kaphatóság 2012. december.

post-1-0-80644200-1351260182_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...