Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Kottaszerkesztő programok


Dark Energy

Kérdés

Sziasztok!

Talán nem ez a legmegfelelőbb topic ennek a témának, de alapvetően midi fájlokat is kezelő szoftverekről szeretnék értekezni veletek. Indulni szeretnék egy zeneszerző pályázaton. Szükségem lenne egy kottaszerkesztő szoftverre. Nem találok normálisat. Próbáltam már nagyon sokfélét. Kétféle problémába ütköztem. Az egyik a Muse Score elnevezésű applikációnál merült fel. Konkrétan nem ismeri fel a hármashangzatokat, ha betöltöm midiben. Valami egészen fura módon jeleníti meg. A másik gond a kussolás. A legtöbb szoftver nem szólal meg valamiért az én rendszeremen. Akkor se, ha real time lejátszok, és akkor se, ha exportálom a midi fájlt. Nem tudom mi lehet a probléma. Próbáltam már ezerféle beállítást, felsorolni se tudom mennyi szoftvert. Még az Avid Sibeliusa sem működik, pedig a saját sound setjét is letöltöttem hozzá. Tudtok olyan kottaszerkesztő programot, ami normálisan felismeri a midi fájlt, hogy ne kelljen hangról hangra bepötyögnöm a hangjegyeket, és hajlandó megszólalni? Studio one felhasználó vagyok, az meg nem rendelkezik saját kotta megjelenítővel, pedig az lenne a legkényelmesebb. Konkrétan egy olyan szoftverre lenne szükségem, ami normálisan fel tud ismerni egy midi fájlt, és le is tudja játszani azt, valamint a szimfonikus zenekari művekhez elengedhetetlen funkciókat ismeri. Előre is köszi a hozzászólásokat!

(u.i: focusrite saffire pro 14 hangkártyám van és igen, beállítottam a szoftverekben, hogy a kártya kimenetét használják.) 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

A Sibelius-al semmi gond nincs. Úgy ahogy van megjeleníti a midi fájlokat. Importálás után azért kell vele dolgozni rendesen, hogy szép is legyen, mert a szólamokat nem zenei szempontok szerint vezeti grafikailag :D .

A legújabb verzió vsti - ket is kezel. Nekem semmi gondom nem volt vele.

 

Mindent meg lehet vele csinálni. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...