Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Nord Piano Library 5.3 update


A/D

Kérdés

A mai napon frissítette a gyártó a zongora hangkönyvtárát: a jelenlegiekbe belekerült a Nord Stage 2 egyik új szolálgtatása, a "Long Release" (hosszú lecsengés) funkció támogatása. A könyvtár ingyenesen letölthető innen.

A hangkönyvtár minden Nord Piano Library kompatibilis termékkel működik, de a Long Release funkciót csak a Nord Stage 2 támogatja.

Aki esetleg nem tudja, a Piano Release funkció egy kicsit hosszabb lecsengést enged a hangnak, mely alkalmasabbá teszi legato játékmódhoz. Ez a fontos képesség utánozza a damper feszességének szabályzását egy akusztikus vagy elektroakusztikus hangszerben.

pianolib53.jpg

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ez az új update CSAK az új "Long Release" funkciót adja hozzá,vagy más módosítást is tartalmaz?

csak a long release funkciót.

Szóval jelen helyzetben egy StageClassic júzernek van értelme frissítenie a legutóbbi minták után?

nincs

Link to comment
Share on other sites

A Clavia kiadott most egy új, egyelőre csak a Stage 3-mal kompatibilis "Enhanced Eps" hangszínkészletet. Lényegében a már korábban is meglévő ep-k kiterjesztett változatai, gondolom több velocity rétegben.

A weboldal szerint hozzáférhető lesz még Electro 5 és 6-tal, Stage 2/2EX-szel, Nord Piano3-4-gyel. Várható-e vajon az, hogy a magamfajta régi vágású Electro 3 tulajok is örülhessenek majd ennek, vagy innentől megszűnik a támogatottsága a hasonló korú gépeknek?

Illetve próbálta-e már egyáltalán valaki, ha igen milyen? Én borzasztóan örültem volna ennek, mert pl. a Nefertiti Mk1 minta (főleg élőben) kiválóan használható, de érezhetően hiányzik egy soft réteg, illetve a jó bark.

Továbbá jól gondolom-e, hogy ez egy régóta a tarsolyban lévő újítás, aminek megvárták az üzletpolitikai optimális időzítését? Ugyanis egyik sem új mintavételezés, csak olyan, mintha eddig a butított lett volna csak hozzáférhető, és most közzéteszik a teljes (vagy teljesebb) mintavételezéseket.

Link to comment
Share on other sites

5 órája írta bazookabill:

Várható-e vajon az, hogy a magamfajta régi vágású Electro 3 tulajok is örülhessenek majd ennek, vagy innentől megszűnik a támogatottsága a hasonló korú gépeknek?

Én már eddig is csodálkoztam hogy az E3, E4 mennyire nem volt eddig mostoha gyermekként kezelve (más gyártókhoz képest pl. példaértékűleg), így azt a pár jobb hangszínt ha megtaláláta az ember magának, nem sok értelme volt egy újabb hangszernek, ha a kisebb memóriájúakban is elfért vele. Sajnos egyedül a tetemes ideig tartó mintabetöltésen nem tudtak faragni, nade nem naponta cserélgeti az ember ha már meg van egy biztos kollekciója, szóval én nem sok hátrányát érzem a Nordoknak. :) Egy + vas meg úgy is mindig kell mellé vagy inkább a Nord egy fantasztikusan jó másodbillentyű azoknak, akiknek már megvan az alap gép.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...