Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Focusrite Forte converter teszt


fulton

Kérdés

Sziasztok

 

Sok sok pletyka, olvasat kering a neten a Forte hangkártya konvertereinek minőségéről.

Gondoltam készítek egy tesztet arról, milyen is a valóságban. (A/D  -  D/A) Hátha valakinek segít a válaszban.

 

Felvettem a Forte-val egy ének jelet, valamint egy sztereo zenei jelet (szintiről) fogtam és közvetlen ráköttem a out-ját az in-re majd felvettem azokat újra. MInden felvételnél a már előzőleg felvett anyagot játszottam le 6-szor ismételve ezt. Azt ugyan nem tudjátok milyen az eredeti jel ami bemegy, egyet tudok mondani, egy külső zenelejátszót rákötöttem a Fortéra, majd felvettem és visszahallgattam a bejátszott zenét, hát hát.. egy hajszálal hallottam mást vissza, mint ahogy az eredeti valós időben szólt. Mind a sztereo tere a részletek megmaradtak.

 

//  ui: pici kiegészítés: Míg megvolt az EMU 1212m azzal is összevetve, "nézegettem" a különbséget.

Az EMU hoz képest amit azzal felvettem, illetve a Forte-val (majd visszahallgatva a Forte-n a felvételeket) volt különbség, az emu-val készített felvétel jóval részlettelenebb volt, mosottabb az öszkép, és kevesebb tér maradt meg a zenéből (monosabb) és a dinamika.... //

 

A felvételeknél a Steinberg Cubase 5.1 használtam, 48 Khz 24 bit, zenénel: stereo out stereo in, éneknél: mono out mono in.

 

Íme:

enek mono eredeti.wav

1.wav

2.wav

3.wav

4.wav

5.wav

6.wav

 

..sajnos itt nincs csak 8 megás kótám, így ide toltam fel (csak innen törlésre fog kerülni, de ha mondtok egy jó feltöltő oldalt, akkor oda felteszem)

 

a zene test

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Bocs, lehet dilettans kerdes, de a ti forte interface-etek meleg? En nemreg vettem egyet es mindig meleg, 38fok koruli. Csak azert fura, mert a korabbi interface-eim nem melegedtek. Legalabb is nem volt erezheto. Amugy funkcionalisan hibatlan.

 

A 38 fok szerintem egyáltalán nem meleg nekem az Apogee Smyphony legalább 45-50 fok körül megy

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...