Jump to content
Ménemszól.hu

Eventide Pitchfactor Teszt


gaborvari

Recommended Posts

Aktuális tesztalanyunk az Eventide Stompbox sorozatának egyik legizgalmasabb tagja, az Eventide Pitchfactor. A pedál árban és minőségben is a butik kategóriát képviseli, az utóbbira jellemző tulajdonságai pl. a kiváló minőségű AD/DA konverterek, és a semmihez sem hasonlítható autentikus Eventide algoritmusok, amelyeket a széria megjelenése előtt csak néhány kiváltságos ember ismerhetett meg testközelből.

A pedál gitárerősítővel használva, vagy akár a stúdióban is megállja a helyét, hiszen kimenetein és bemenetein is állítható, hogy hangszerrel, vagy vonalszintű berendezéssel szeretnénk összekötni. Sztereóban és monóban is működik. Külön bemenetünk van egy expression pedál számára, amivel tetszőleges paramétert, vagy paraméterek kombinációit állíthatunk valós időben, illetve egy aux lábkapcsolót fogadó aljzatot is találunk a hátlapon. A szoftverfrissítés usb-n keresztül történik. Az USB port alkalmas MIDI vezérlésre és MIDI Clock szinkronizálásra is, erre a célra azonban a pedál oldalán a klasszikus MIDI IN/OUT csatlakozókat is megtaláljuk, ahová MIDI lábkapcsolót is köthetünk.

Az előlapon rögtön szembetűnik a nagyméretű LCD kijelző, valamint a tíz dicső effekt algoritmus felsorolása, melyek között egy tekerő potméterrel válthatunk. Potméterek is akadnak bőségesen, melyekkel a hangnemtől kezdve a wet/dry mix arányon, a két generált szólam hangmagasságán és azok időbeli eltolásán (delay) keresztül egészen az effekt-specifikus paraméterekig (X, Y Knob) bármit beállíthatunk.

Van még három lábkapcsolónk, melyek közül a jobb szélsőt hosszan nyomva tartva válthatunk a pedál két fő módja, a BANK MODE és a PLAY MODE között. Bank módban azonnal végigrághatjuk a gyári preseteket, melyek jó kiindulási alapul szolgálhatnak a saját beállításaink megtalálásához. Play módban minden kapcsoló új funkciót kap. A jobb szélső kapcsoló felelős a Tap Tempo funkcióért, a középső gomb egy kétállású expression pedállá változik, a baloldali kapcsoló pedig az analóg true bypass-t kapcsolja.

A videóteszt arra tesz kísérletet, hogy bemutassa a pedál képességeit pár percben (dióhéjban, ízelítő jelleggel), de garantálom, hogy aki ráteszi a mancsát erre a darabra, az jó ideig el fog tudni szórakozni vele. Aki nem venné észre, annak megsúgom, hogy a többi Eventide pedál is ött csücsül a stúdióban, tehát TO BE CONTINUED...

Az Eventide Pitchfactort itt találod a Hit Space webshopjában!

http://www.youtube.com/watch?v=b9ouPxLmA9w

Link to comment
Share on other sites

Tetsuo, nagyon jó szintire is. Azért nem szintin demózzuk, mert a szintisek lustábbak mint a gitárosok! ;)

De tényleg, kipróbálhatod, rá fogsz jönni hogy elég jó! Bármi ilyet vehetsz amúgy, a Moogerfoogerek se rosszak. Olyanod már van? ;)

Link to comment
Share on other sites

Nem nincsen. :) De az ilyen berendezesek alapvetoen gitarosoknakj vannak gyartva, nem? Mar maga a pedalos elrendezes is.. kicsit idegenkedek tole, persze hallom hogy nagyon jo a szintire is, de ez kb. urban legend, mert setupban szintihez mindig rack effektprocikat latok es a gyarto ajanlatai is gondolom nem veletlenul 2 kulon celkozonseg van.. persze hiszek neked, csak kifejtened?

Link to comment
Share on other sites

Nem. Lehet választani vonalbemenetet is. A 80-as években nagyon gyakran használtak Eventide effektet (főleg Pitchshiftet) szintetizátorokra. Szintiket is nagyon gyakran "villanyvasutaztatnak", lásd Moogerfooger. A rack effekteket is csak azért láttad, mert valszeg elfelejtettél lejjebb nézni :)

Link to comment
Share on other sites

Csak annyit szeretnék mondani, hogy a videót duplakattintva ki lehet nyitni nagyobba, sokkal élvezetesebb nézni. A videóinkat természetesen komoly cuccal (HD), nagy odafigyeléssel (ami tőlünk telik ;) lőjük.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...