Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Rode NT-1A vélemények


anomalia

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

de ennyi pénzért szerintem egy lineáris és szép hangú miki, szerintem egy picit a magas frekik el vannak túlozva, és nem túl "öblös" az alja

Én az AT2020-assal próbáltam egy időben, nekem annál valahogy jobban tetszett a RODE. ...és hát ennyi pénzért sajna nemnagyon kap mást az embör:)

Link to comment
Share on other sites

Nekem az a véleményem erről a kategóriáról hogy amire ezt szabad használni (max demóra, mert lemezre alkalmatlan) arra egy SM58 jobb. Miért mondok ilyeneket? Azért mert mindenhonnan azt hallom hogy a száund meg a száund. Na az SM58-nak van egy standard száundja mert hosszú évtizedek óta ott vannak minden színpadon, és megszoktuk, szeretjük a száundját.

Persze ugye az egyszeri embernek is "olyan" köll mint ami a "rendes" stúdiókban van, ezért ott vannak ezek az alcsóóóó nagymembránosok. Jó, szól valahogy, az is egy száund, de ennyiért kapsz standard száundot is amivel színpadra is tudsz állni akár.

Link to comment
Share on other sites

Igen azóta sokat változott a világ nálam is, és igen... ez messze áll a jótól. 

Budget alapon kezdtem. Saját fejem után mentem, de tanultam belőle az biztos. :)

Sokan mondanak sokfélét, és a marketing fogások elnyerik az ember tetszését egy-egy low budget mikrofonnál is.

Az én két tanácsom!
Ha nincs viszonyítási alap, kérj tanácsot profi, szakmában dolgozó emberektől.

Silk és A/D tanácsai/írásai aranyat érnek minden témában, jelen esetben akár mikrofon, akár előfok választásról van szó! 

A másik pedig, érdemes a külföldi amatőr tech fórumokat elkerülni, mert megvezetnek! :)

Link to comment
Share on other sites

Rode-nak a studio mikrofonjait nem ismerem, a videosok mikrofonok kozul jo parral dolgoztam mar es ugy tekintek erre a markara hogy elerheto aron jobb hangot lehet felvenni mint amit a kamera beepitett mikrofonja tud. Igazan a tortenet meg ugyis ott kezdodik hogy valamelyik Sennheiser MKH vagy Schoeps...

Link to comment
Share on other sites

kollegam rode nt4-et hasznal es meg van elegedve vele. azt mondja, elnyuhetetlen es viszonylag kicsi az alapzaja, neki meg erre van szuksege ahhoz, hogy az erdoben madarak hangjara vadasszon :)

egyeb szemelyes tapasztalatom nincs rode mikrofonnal.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...