Jump to content
Ménemszól.hu

Kurzweil Forte demók (saját készítésűek! :) )


A/D

Recommended Posts

Talán annyi megjegyezhető hogy a párbajban nem Motif XF8 hanem csak MOXF8 látható. Igaz túl sokat ez nem jelent, ua. a sound engine 99%-ban.

Az árkülönbségeket nézve viszont talán nem mindegy hogy ez a Yami azért a fele árért best buy a maga nemében szvsz, ill. talán akkor az Artissal és a Kromemal lenne partiban.

Link to comment
Share on other sites

DeMarco, köszi a kommenteket. Válaszaim:

 

"ő hova pozicionálja majd ezek után a Nord Stageeket és Pianokat?"

 

 

 

ezt a kérdést nem értem.

 

Majd, ebben hogy néz ki az fx szekció? Ehte kdfx, gyengébb, erősebb, milyen? 

 

 
A PC3k effektjei vannak, ami erősebb mint a K2600-ból megismert KDFX. Extrém szinten jók az effektek. 
 
Az árkülönbségeket nézve viszont talán nem mindegy hogy ez a Yami azért a fele árért best buy a maga nemében szvsz, ill. talán akkor az Artissal és a Kromemal lenne partiban. 

 

 

Egy ideje nem tartjuk a Motif XF 8-at mert senkit nem érdekelt (egyébként mikor eladtuk nem is fizettek érte sokkal többet mint a MOXF-ért, és hogy őszinte legyek, én a MOXF-et választanám helyette akármikor). Hogy a Motif XF8 gyenge termék, vagy a MOXF8 túl erős, ezt mindenki döntse el maga. Hangban tökugyanaz, erről szólt a teszt. Azzal egyetértek, hogy a MOXF egészen kíváló ár-érték aránnyal rendelkezik szolgáltatásait illetően, de ahogy mondtam is, itt most elsősorban a hangra voltunk kíváncsiak.

 

Mindemellett az Artisban is ugyanez a german grand piano van, azt leszámítva hogy a minták loopoltak és kevesebb van belőle (egyébkén 250MB körül van, tehát a mai viszonylatokban elég combos). De a textúra tökugyanaz. Ha engem kérdezel, a szintetizátorok zongorahangjának minősége az eredeti felvétel hangminőségén alapszik elsősorban. Mint ahogy két lemezen is másképp szól a zongora: egyiken jó hangmérnök készíti a felvételt, a másikon pedig egy átlagon felüli tehetségű. A kérdés tehát, hogy hova teszi le a mikrofont, milyen hangszert vesz fel, hol veszi fel, stb. Szerintem csak másodlagos az, hogy mennyire részletes a felvétel: ebben ez a magyarázat arra, hogy a szoftverhangszerek rettenetes sok gigabyte mérettel is hogy szólhattak olyan "zongorátlanul" adot esetben. Én a MOFX / Motif XF zongora hangjában hallok hangmérnöki esetlegességeket, de úgyis az számít, hogy kinek mi az ízlése, az pedig magánügy.  

 

A Forteegy luxushardver a szó szoros értelmében (3x Mara chip, dedikált hardveres stream vezérlő), ami ilyen minőségű mintákkal kombinálva egészen különleges elegyet alkot. Érdemes kipróbálni, hatalmas élmény játszani rajta.

Link to comment
Share on other sites

Úgy értettem, hogy nagyjából a Nord cuccai voltak eddig a Forte színvonalán lényegesen kevesebb szolgáltatással. Viszont sok zenész van persze akit hullára nem érdekel pl. a MOXF nyújtotta komplexitás, csak jó zongik, ep-k egy-két pad és kész. Ellenben adott helyen ez kevés, ahogy a Forte sem 10 standard hangszínnel feszít (dobkészletek stb.). Tehát ez a Forte lépés feltételezem a Claviát is érinteni fogja ár/szolgáltatás vonalon hogy elgondolkodjon egy változatosabb új modell lehetőségén is, amit a bővebb igényű muzsikusok várnának tőlük. Persze ez csak feltevés, de ugye a mai versenyhelyzetben a Stage és társai már elég "korosak" is a piacon.

A Yamahában mi szúrja a füled a zongora minta vs hangmérnök relációban?

(sztem a közismert Yamaha betegség az hogy túl csillogóak, de egyben erőtlen vékony hangjuk van és ha itt tetszetős is, színpadon v mixben komolyan kell utóprocessz neki, viszont utána már elég tűrhető)

Két pü-t küldtem régebben AD! Nemigen jött még válasz!

Link to comment
Share on other sites

DeMarco: a Forte egy színpadi szintetizátor, tehát abban a szegmensben nyomul ahol a Nord is.  A Nord viszont friss tud maradni a folyamatosan bővülő könyvtára miatt: ott nagyon sokféle szenzációs minta miatt.

 

A Yamaha zongoráit nem szeretném nyilvánosan kritizálni, nem akarom elvenni a kedvét a lelkes tulajoknak. A videókban sem fűztünk kommentet a hallottakhoz eddig soha.

 

A levél: sajnálom, néha elsikkad 1-1 ilyen nyilvános helyen küldött levél, de igyekszem az itteni és a Facebookos kérdésekre is reagálni amint lehet. Ha bárkinek elmaradtam volna válasszal, azért elnézést kérek, nem szándékos volt. Az Emax - EIII kérdésedre most válaszoltam, a másik, fórummal kapcsolatos módosítást egyelőre nem fogom megoldani, mivel hamarosan új upgrade lesz itt, és lehet, hogy feleslegesen dolgoznék.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...