Jump to content
Ménemszól.hu

Arturia v collection 4 megjelent


xinu

Recommended Posts

Érdekes "állat" ez az Arturia V-Collection (illetve a szintik külön-külön)...

Szélsőségesen megosztja a zenész társadalmat, valakik nagyon degradálják, mások meg odáig vannak érte.

Egyesek szerint gagyik, semmi közük az eredetiekhez, mindegyik Arturia Szoft Szinti ugyanúgy szól, csak a skin más, mások szerint meg mindegyik önálló "egyéniség", tökéletes imitáció, stb.stb.

 

No, akkor most mi van..?

 

Azért is kérdem, mert az iSEM "tulajdonlása" okán kaptam egy 199EUR-s ajánlatot a teljes V-Collection csomagra, és a korábban letöltött és néha használt ingyenes MiniMoog V Original teljesen használhatónak és elfogadhatónak tűnik... Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy soha nem játszottam igazi MiniMoogon.

 

Minden vélemény érdekel. :D (Jan.10-ig kell eldöntenem, hogy élek-e ezzel a lehetőséggel...)

Link to comment
Share on other sites

Nekem bejönnek, a régi verziók GUI-ja nagyon gagyi, de a hangjuk jó, benne van a vintage dög feeling és a nagyon inspiráló patch készítési lehetőségek, amiket eddig kb. sehol máshol nem fogsz megtalálni.

 

A Jupiter 8, a Oberheim V-SEM és a MiniMoog a kedvencem.

Link to comment
Share on other sites

Én többnyire synthwavehez használom őket, és ugye a 80-as évek beli hangzás miatt arra tökéletesek, és egész jó hangjuk van. Azt nem tudom, hogy az eredeti hangszereket mennyire adják jól vissza, meg azt sem mondom, hogy a legjobb hangú vsti szintik, de mint mondtam, tudom őket használni, olyan célokra amikre szeretném, és úgy gondolom, hogyha "éppen nincs" $30.000 pénzed az analóg hardware-re, akkor ez egy jó megoldás.

 

Az is igaz viszont, hogy eszik a CPUt, bugosak, és erősen szar a supportjuk, ezért mielőtt megvennéd őket, szerintem mindenképp próbáld ki, hogy mire mész a demókkal

 

Az Oberheim SEM V nekem is a kedvencem közülük, illetve még a Prophet V2, de a többit is viszonylag gyakran használnom.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...