Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Roland SP-808


Koródi Csaba

Kérdés

Van nekem egy ROLAND SP-808-as groovesamplerem. Imádom, szeretem, hosszú évek óta keresgélem az utamat a hobbista zenélgetésben és hát jó sokára bukkantam erre az eszközre, mert maga a Groovebox elnevezés és a vele járó stílusirányzat nem az én világom, sőt a sampling sem tartozott a kedvenc eljárásaim közé, de maga az eszköz sokkal sokrétűbben használható mint gondoltam és nagyon jól támogatja az én elképzeléseimet.

Pár hete egy új jelenségre figyeltem fel. A MASTER kimenet (2 RCA) hangereje bekapcsolás után még alig-alig szól. Egy perc alatt fokozatosan egyre hangosodik először kicsit recsegve, majd egyszercsak beáll a rend. Megjön a hangerő, kitisztul a hangkép és onnantól kezdve bármeddig tisztességesen működik gond-, probléma-, minőségromlás-mentesen.

Ez vajon milyen jelenség lehet? Ha az egyik alkatrész öregedésével függ össze, akkor orvosolható a probléma, cserélhető az alkatrész? Lehet ezzel így továbbdolgozni amíg nem zavar, vagy nem rosszabbodik, vagy jobb lenne azonnal szervízhez fordulnom?

Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?

post-24-0-04240300-1302695213_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Igen, valami hasonló :-) De nekem nem kell újraindítani. Arra gondolok, hogy esetleg valami öregebb kondenzátor ki van száradva és idő kell, míg feltöltődik, vagy mittom én, mert közben meg tökre nem értek hozzá, csak találgatok :-)

Vinném én márkaszervízbe, de munkaidőben Törökbálintra esélytelen. Talán júniusban a szabim alatt, csak addig is jó lenne valami hasonló tapasztalatról hallani :-) Bár most már egyre hamarabb helyre jön, most már fél perc sem kell, korábban meg egy számot le kellett vele játszatni, hogy beálljon.

Link to comment
Share on other sites

Most látom csak a neved :-) Évekkel ezelőtt is sokat segítettél a Roland fórumon :-)

Tulajdonképpen a mostani kérdésemmel annyit szerettem volna megtudni, hogy amíg eljutok vele a szervízbe, addig használhatom-e nyugodtan, nem tudok nagyobb kárt okozni? Bár ma meg egy pillanatig sem jelentkezett a dolog... érdekes :-)

Sajna a szervíz hétvégén nincs nyitva, ahhoz meg túl kiesik, hogy csak úgy elugorjon az ember. Így szabi kell ahhoz is, hogy elvigyem, meg hogy visszahozzam... Ez kicsit luxus manapság :-(

Link to comment
Share on other sites

Nem csodálom. Én a bemutatóteremben dolgozom és kábé 15 éve "Rolandozom" de még én sem :huh:

Köszönöm, mindenképp elviszem szervízbe, mihelyst szabin leszek nyitvatartási időben :-) Egyébként mielőtt ide írtam, két levélváltás is történt a márkaképviselettel és a márkaszervízzel is. Ilyenről még nem hallottak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...