Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

AKAI S5000 HDD bővítés


biczokrecords

Kérdés

Sziasztok! AKAI S5000 sampler belső HDD bővítéssel kapcsolatban írok, kérdezek, hogy milyen lehetőségek vannak. Az S5000 samplerem alaplapján felfedeztem egy IDE csatlakozást és a táp paneljén egy +/-12V,+/-5V csatlakozást, valamint a kaszni is elő van készítve 3,5"-es eszköz beszerelésére. A hangszer manualja nem tér ki külön arra, hogy IDE winyóval bővíthető, meg neten sem találtam nagyon erről semmit. A napokban csavarhúzót ragadtam és, beépítettem egy régi Western Digital 3,5"-es IDE csatlakozású HDD-t, ami működőképes, viszont a sampler nem látja. A fő kérdéseim most következnek. Ezt a tipusú samplert lehet használni IDE winyóval, mindenféle kiegészítő áramkör nélkül?? (nem a tápkábelre meg az ide kábelre gondolok :D) Ha lehet használni, akkor a HDD-t hogyan jumpereljem? Az alaplapon is van egy jumper, közvetlen az IDE csatlakozó mellett, esetleg azt kell e variálni? Vagy a hátlapon lévő SCSI terminal on/off kapcsolót ki kell kapcsolni és úgy lehet használni? Ha használható IDE csatlakozású merevlemezzel, akkor esetleg lehet e IDE csatlakozású SSD-re kiváltani a merevlemezt? Szeretnék egy pici tuningot csinálni, mert nem nagyon bízok már a kávédaráló hangú scsi winyókban, és ha ezt kiválthatnám, akkor nagyon hosszú távon ki tudna szolgálni. 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szia,

 

Én is hasonló projektben mozgok csak EMU téren. Egyrészt a Te általad a barátomnak eladott ESI-t illetve a saját Ultrámat akarom fejleszteni. A te esetedben a megoldás:

http://music2instruments.net/Samplers-%26-Sequencers-Akai-S5000/

Itt kaphatsz USB kártyát az S5000-be, erre meg tudsz külső hdd-t kötni elvileg.
Ha van belső SCSI portod, akkor pedig érdemes a SCSI-SD átalakító témában mozogni. 

 

Link to comment
Share on other sites

Viszonylag dragan be lehet(ett) szerezni SCSI-IDE fordito aramkoroket, ami nalam mukodik is egy K2000-ben. (Az IDE-bol utana CF kartya lett az FDD helyen. Korrekt es nema megoldas)

Nem tudom, hogy vannak-e meg ilyen forrasok, de erdemes megguglizni. En anno a scsiforsamplers oldalrol szereztem be, de az megszunt.

Link to comment
Share on other sites

Igen de ezek SCSI-IDE átalakítós megoldások. Akkor már érdemesebb a memória kártya felé menni, az még is csak hangtalan.. szerintem..

Link to comment
Share on other sites

ez ok, csak IDE-bol nagyon konnyen lesz CF olvaso, mig SCSI-bol sosem.

tehat SCSI-IDE + IDE-CF lehet egy iranyy.

Igen igazad lehet, de van egy új projekt, amit ajánlok figyelmedbe. SCSI2SD  Nincs köztes IDE csatoló, és vannak már haza pozitív tapasztalatok, és folyamatos supportja van.

Link: http://www.codesrc.com/mediawiki/index.php?title=SCSI2SD

 

Link to comment
Share on other sites

Szia!

Még nem posztoltam a projectet de minden valószínűséggel menni fog.

Ha érdekes keress meg a boltban és megmutatom.

Ha valakit még érdekel írjon nekem privátban: balint.balazs@hitspace.hu címre.

Igyekszem minden kérdésetekre választ adni.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok,

Részemről az lenne a témában a kérdés, hogy miként lehetne a legegyszerűbben átmásolni a sample CD-k tartalmát pl HDD-re úgy, hogy azt ne egyenként kelljen megcsinálnom? Van kb 40 olyan CD-m, aminek a tartalmát egy meghajtón szeretném egyszerre látni.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...