Egy egyszerű, mégis összetett problémám/kérdésem lenne a hozzáértőkhöz. Adott egy pc, Windows 7 oprendszer, alaplai hangkártya (VIA High Definition Audio), ellene küzd egy Alesis IO2 express külső hangkártya (USB-s), ami elsősorban a stúdió mikrofon csatlakozása miatt, és mint arányaiban olcsóbb mégis jobb megoldás lép színre. Hosszas szenvedés után, az új Alesishez kapott Cubase LE 5 nevű programmal tudok készíteni felvételt. De egy Behringer mikrofonhoz képest rosszat. Véleményem szerint (mint általában) a gond a windowsal van. Egész konkrétan a vezérlőpult hangbeállításainál a külső hangkártya beállításait megnyitva, a "Jelszintek" nevű haszontalan vacakkal. Bár valóban nem értek túlságosan a témához, nekem úgy tűnik hogy az Alesisből bejövő jel ezen jelszint beállítás függvényében (%-os arányban skálázható) kap egy digitális erősítést, ami torzítja az egészet.
Egy Alesis Multimix 4-et cseréltem, direkt a win 7 kompatibilitás miatt, xp-n jobb felvételt készítettem vele (gyengébb mint az IO), rosszabb mikrofonnal, mint most az új felszereléssel.
Szeretnék segítséget kérni, mit lehet kezdeni ezzel a jelszint beállítással ha valóban ez a probléma?
-Már letiltottam az alaplapi hangkártyát, és megpróbáltam mindent a külsőn futtatni
-A legjobb minőséget eddig úgy értem el, ha a jelszintet minimálisra állítottam, és az IO-n emeltem a felvételi hangerőt, de jobbat várok ettől az összeállítástól.
-Xp-n működhet garantáltan a dolog? Akkor kénytelen leszek visszaváltani...
Kérdés
rebellmchun
Sziasztok!
Egy egyszerű, mégis összetett problémám/kérdésem lenne a hozzáértőkhöz.
Adott egy pc, Windows 7 oprendszer, alaplai hangkártya (VIA High Definition Audio), ellene küzd egy Alesis IO2 express külső hangkártya (USB-s), ami elsősorban a stúdió mikrofon csatlakozása miatt, és mint arányaiban olcsóbb mégis jobb megoldás lép színre. Hosszas szenvedés után, az új Alesishez kapott Cubase LE 5 nevű programmal tudok készíteni felvételt. De egy Behringer mikrofonhoz képest rosszat. Véleményem szerint (mint általában) a gond a windowsal van. Egész konkrétan a vezérlőpult hangbeállításainál a külső hangkártya beállításait megnyitva, a "Jelszintek" nevű haszontalan vacakkal. Bár valóban nem értek túlságosan a témához, nekem úgy tűnik hogy az Alesisből bejövő jel ezen jelszint beállítás függvényében (%-os arányban skálázható) kap egy digitális erősítést, ami torzítja az egészet.
Egy Alesis Multimix 4-et cseréltem, direkt a win 7 kompatibilitás miatt, xp-n jobb felvételt készítettem vele (gyengébb mint az IO), rosszabb mikrofonnal, mint most az új felszereléssel.
Szeretnék segítséget kérni, mit lehet kezdeni ezzel a jelszint beállítással ha valóban ez a probléma?
-Már letiltottam az alaplapi hangkártyát, és megpróbáltam mindent a külsőn futtatni
-A legjobb minőséget eddig úgy értem el, ha a jelszintet minimálisra állítottam, és az IO-n emeltem a felvételi hangerőt, de jobbat várok ettől az összeállítástól.
-Xp-n működhet garantáltan a dolog? Akkor kénytelen leszek visszaváltani...
Előre is köszönöm!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.