Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Midi Router

KraD

Kérdés

Sziasztok!

Van valakinek otlete hogyan tudom DAW nelkul a 4in 4out midi eszkoz egyik bemeneterol a 4 kimenetere kapcsolgatni a master keyboardomat.

Utalom allandoan inditgatni a Cubase-t ha csak nyomnek par akkordot kikapcsibol. 

Probaltam midi router ugyben keresgelni, de nem jartam sikerrel. Illetve olyan van ami csak egy *.dll  de nem vagyok kisegitve mert DAW kell. Onalloan is futo winfos progi kellene.

Koszi!
Attila

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ekkor: 2018. 02. 03. at 22:53 írta KraD:

Sziasztok!

Van valakinek otlete hogyan tudom DAW nelkul a 4in 4out midi eszkoz egyik bemeneterol a 4 kimenetere kapcsolgatni a master keyboardomat.

Utalom allandoan inditgatni a Cubase-t ha csak nyomnek par akkordot kikapcsibol. 

Probaltam midi router ugyben keresgelni, de nem jartam sikerrel. Illetve olyan van ami csak egy *.dll  de nem vagyok kisegitve mert DAW kell. Onalloan is futo winfos progi kellene.

Koszi!
Attila

Kb. 800,- Ft az anyagköltsége doboz és tápcsatlakozó nélkül egy 1in/4out MIDI THRUBOX-nak...
A kapcsolás is igen egyszerű, nem túl nehéz összerakni.
Ha esetleg érdekel valami hasonló keress meg... mondjuk többe kerülne a postázás mint maga a cucc de nem kellene hozzá számítógép egyáltalán, hogy "... eszköz egyik bemeneterol a 4 kimenetere kapcsolgatni a master keyboardomat..." :) 

Én most perpillanat egy olyan MIDI routeren dolgozom, ami:
1. NEM USB-s, számítógépes vacak, hanem különálló, klasszikus "vas";
2. 2 MIDI IN (mergelve), 1 MIDI THRU, és 6 MIDI OUT port van rajta;
3. A mergelt MIDI IN jelet csatornánként! lehet szelektálni, hogy melyik OUT portokra küldje vagy szűrje ki;
4. egy 2x16 karakteres LCD és két nyomógomb a "programozó" felülete;
5. kb. 8.000,- HUF volt az anyagköltsége doboz nélkül;
https://www.instagram.com/p/BxHVLPLAVgG/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Szívesen megosztom veled/veletek az egész projekt leírását, firmware-t, stb... bárki megépítheti aki épített már detektoros vevőt vagy fényorgonát :)

Ekkor: 2019. 05. 14. at 12:03 írta LiPI:

Kb. 800,- Ft az anyagköltsége doboz és tápcsatlakozó nélkül egy 1in/4out MIDI THRUBOX-nak...
A kapcsolás is igen egyszerű, nem túl nehéz összerakni.
Ha esetleg érdekel valami hasonló keress meg... mondjuk többe kerülne a postázás mint maga a cucc de nem kellene hozzá számítógép egyáltalán, hogy "... eszköz egyik bemeneterol a 4 kimenetere kapcsolgatni a master keyboardomat..." :) 

Én most perpillanat egy olyan MIDI routeren dolgozom, ami:
1. NEM USB-s, számítógépes vacak, hanem különálló, klasszikus "vas";
2. 2 MIDI IN (mergelve), 1 MIDI THRU, és 6 MIDI OUT port van rajta;
3. A mergelt MIDI IN jelet csatornánként! lehet szelektálni, hogy melyik OUT portokra küldje vagy szűrje ki;
4. egy 2x16 karakteres LCD és két nyomógomb a "programozó" felülete;
5. kb. 8.000,- HUF volt az anyagköltsége doboz nélkül;
https://www.instagram.com/p/BxHVLPLAVgG/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Szívesen megosztom veled/veletek az egész projekt leírását, firmware-t, stb... bárki megépítheti aki épített már detektoros vevőt vagy fényorgonát :)

Szia! Engem érdekelne, kaphatnék leírást?

Ekkor: 2019. 05. 14. at 12:03 írta LiPI:

NEM USB-s

Mennyiben bonyolítaná usb-ssé tervezni B verzióban Lipi? Azért a kérdés mert ma sok cuccon csak usb van már és emiatt egy hangmodul stb sem akasztható már rájuk. De ha azt nézzük költségben ettől biztos nem lenne kedvezőbb: https://m.thomann.de/hu/miditech_usb_midi_host.htm

23 órája írta Istvan Asztalos:

Szia! Engem érdekelne, kaphatnék leírást?

Szia!

Persze!

Íme

Én speciel beépítettem magába a microkey-be. Mivel MIDI IN->USB útra nem volt szükségem csak az USB->MIDI OUT-ra, baromi egyszerű az egész...
Egy plusz kapcsolót még betettem a microUSB aljzat mellé amivel leválasztom a microkey-t az USB host panelről abban az esetben ha PC-re dugom a microkey-t. Ez szükséges, hogy ne "vesszen" össze a PC sz USB host-al ;)

9 órája írta djuice:

Mennyiben bonyolítaná usb-ssé tervezni B verzióban Lipi? Azért a kérdés mert ma sok cuccon csak usb van már és emiatt egy hangmodul stb sem akasztható már rájuk. De ha azt nézzük költségben ettől biztos nem lenne kedvezőbb: https://m.thomann.de/hu/miditech_usb_midi_host.htm

Nos nem sokkal bonyolítaná... az előző posztban belinkelt és költségben még mindig hatékonyabb lenne!
Maga a router/splitter kb. 8.000,- Ft anyagköltséggel jár, míg plusz 15 font az USB host board hozzá.... ami rossz napokon is 6.000,- alatt van...
Ez így összesen (nem számítva a saját munkádat mert az ugye "hobby") fele annyi mint a miditech cucc, és 6 különálló,  csatornánként címezhető kimenete van nem egy. Szóval fele annyi pénzért több szolgáltatás... ;)

Egyszóval ha valaki szeret barkácsolni vagy tud, mindenképpen jobban  jár DIY cuccal...

Ám van egy kis szépséghibája a dolognak és ezt szeretném is majd "kibeszélni" veletek - egy másik posztban...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...