SY77 Létrehozva January 15, 2012 Share Létrehozva January 15, 2012 Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy a Yamaha SY85 hangbankjait, amik *G01 kiterjesztésűek, hogy lehet a szitibe tölteni? A floppyzás a pc és az SY között nem megy. Van valakinek valami megoldása? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oscar Válaszolta January 26, 2012 Share Válaszolta January 26, 2012 Sziasztok! A floppyzás a pc és az SY között nem megy. Van valakinek valami megoldása? Miért nem megy a floppyzás, nem működik valami, vagy nincs FDD-d a szgépben? Nálam - igaz SY77-el, ami régebbi gép - működik a módszer. Vagy az SY-ben formázd a floppyt, vagy a PC-vel DD-re (720kb) Itt infóhoz juthatsz: http://www.soundsamp...s_answers.shtml http://www.gearslutz...-files-wtf.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 16, 2014 Share Válaszolta August 16, 2014 Midin keresztül próbáltad már? Úgy is lehet rá tenni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 16, 2014 Share Válaszolta August 16, 2014 Köszi, megoldódott a dolog. PC-n formázok 720-as lemezt, rámásolom a fájlt és betöltöm a szintibe. Ezt hogy csinálod hogy müxik is? Nekem egy régi szintim is csak DD-s lemezeket kezelt és hiába ragasztottam be a HD-s floppyk ablakát (DD-st ui egyáltalán nem kapni már) hogy DD-snek formázza a windows, a szintiben utána mindig "DISK ERROR: CAN'T READABLE!" hibajelzést adott, pedig spec ilyen progival is formáztam. De ha a hangszerben lett leformázva, utána a pc nem ismerte meg. Azt hallottam a HD-s lemezeken jóval gyengébb a mágn hordozóréteg és a meghajtó is más fejárammal ír/olvas ami adatbizonytalansághoz vezet a régi DD-s eszközöknél. ??? Ha SysEx-re át tudnád konvertálni a fájlokat, a MidiOX progival egyszerűen lehetne midin pcvel töltögetni mint floppyzgatni. Vagy van pl a MidiQuest progi is ami meg szerkeszteni is tudja egy csomó gyártó szintijeinek hangjait emellett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SY77 Válaszolta August 17, 2014 Szerző Share Válaszolta August 17, 2014 HD lemezen lyuk leragaszt, DOS alatt leformázom 720 kb-ra. Ezután commanderrel átmásolom a fájlt. Kiveszem, átteszem az SY85-be. Utána beolvastatom a szintivel a lemezt és kész. Sony és TDK lemezekkel ment a dolog. Neked milyen szintid van ami DD-s floppykat eszik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 17, 2014 Share Válaszolta August 17, 2014 Neked milyen szintid van ami DD-s floppykat eszik?Egy régi Korg volt ami már évek óta nincs meg. Ue. csináltam én is, de kukázni kellett eredeti DD-s lemezeket hozzá, csak azzal működött. De a floppy ma már nem életbiztosítás, azért is mondtam a MidiQuestet. Vagy aki nagyon hardcore az vesz 10-ért egy floppy emulátort az ősvasba. Az SY sorozat nagyon tuti volt Yamiéknál. http://youtu.be/csHut1_F4eI Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 17, 2014 Share Válaszolta August 17, 2014 Nekem azt mondták nem megy Emulátorral én is akartam a SY85 hangszerembe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 17, 2014 Share Válaszolta August 17, 2014 És kicserélni egy CF olvasóra? Vagy ezt értitek emulátor alatt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 17, 2014 Share Válaszolta August 17, 2014 Nekem azt mondták nem megy Emulátorral én is akartam a SY85 hangszerembe... Sztem mehet is az, de!!! A floppy emulator úgy működik hogy egy usb meghajtó van ráépítve a floppy drive protokoljára. Tehát a gép ugyanúgy egy floppy meghajtónak fogja látni, ugyanazon csatoló felületen, de a cucc legbelül egy pendriveot fog 1,44-es vagy 0,72-es partíciókkal kezelni amit majd léptetgetni kell. Az a nem mindegy hogy a floppy emu milyen meghajtót emulál kifelé mert 1,44-re meg 0,72-re is külön driveok vannak. A másik hogy a szinti drive kivezetései megegyezzenek a standard pc driveokéval, azaz csak így lehetnek kompatibilisek vagy ha a gyártó honlapján ki van emelve milyen szinti típusokhoz garantált. Általában a DD-s driveok drágábbak is szoktak kb 1,5x lenni az 1,44-ktől így az öreg vasak piaci árához képest nagy beruházás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 17, 2014 Share Válaszolta August 17, 2014 És kicserélni egy CF olvasóra? Vagy ezt értitek emulátor alatt? CF-ek IDE csatolósak lehetnek csak, floppy helyett nem lehet rátenni. SCSI-ra szokták még "felhúzni" csak oda 20-30 ezer maga a SCSI-IDE fordító, mivel csak aktív elektronikával együtt megy. Én mondjuk láttam már SD card adapteres megoldást is, drágább az adapter de olcsóbb az SD kártya hozzá. Persze ez se floppy helyett van, csak belső vinyó helyett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 Én valami ilyesmire gondoltam: http://www.floppydrivetousb.com/720gu.html Kimondottan hangszerekbe gyártják a fent említett probléma miatt. Van 1,44, 720 stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 És a Yamaha hangszereket külön kiemeli, mint "tested", kipróbált cucccokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isten Nyila Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 Amigások használnak még ilyet előszeretettel, csak többnyire Gotek néven ismerik. (Ha jól látom, ez ugyanaz, csak más néven.) Amennyiben akad amigás a környezetben, érdemes lesz megkérdezni, biztos van már tapasztalata. http://gotek.in/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 Én valami ilyesmire gondoltam: http://www.floppydrivetousb.com/720gu.html Kimondottan hangszerekbe gyártják a fent említett probléma miatt. Van 1,44, 720 stb. Persze de ez nem floppy-CF adapter hanem usb floppy emulator. Ismerek vkit akinek kínából rendelt egy arc ebayen egy kicsit másabb tipust a Korgjába és 12 körül volt cakk-pakk postával együtt! Amúgy jóval drágább szokott lenni, az Expresszen is árulta egy csóka itthon sokáig régebben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SY77 Válaszolta January 29, 2012 Szerző Share Válaszolta January 29, 2012 Köszi, megoldódott a dolog. PC-n formázok 720-as lemezt, rámásolom a fájlt és betöltöm a szintibe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Valaki tett már rá hangszínt bármelyik SY szintire Midin keresztül? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SY77 Válaszolta August 20, 2014 Szerző Share Válaszolta August 20, 2014 Valaki tett már rá hangszínt bármelyik SY szintire Midin keresztül? Igen, neked is működnie kell bármely sysex kezelő vagy editor\librarian progival. SY77-hez és 99-hez ajánlom az FM-ALIVE SY managert. Van igyenes demo verzió, de megveszed és élethosszig tartó támogatást kapsz hozzá. Ugyanez megvan DX-ekhez is, ha érdekel, DX manager néven. SY85-höz sajnos még nincs ilyen, de ehhez vannak a neten sysex és Midiquest fájlok, amiket rátölthetsz. És ezek minőségi hangszínek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anomalia Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 srácok, sy sorozatból nincs 1-2 samplerezett hang? Nem igazán ismerem az SY sorozat legendás hangjait, mi volt az a pár etalon hang, mint pl a DX7 E.Piano, Harmonica, Marimba, Bass.... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 OKé kifogom próbálni,köszi szereztem jó pár bankot hozzá.Nemtudod hogy olvassa a SY77/99 hangbankját? Kompatibilis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 srácok, sy sorozatból nincs 1-2 samplerezett hang? Nem igazán ismerem az SY sorozat legendás hangjait, mi volt az a pár etalon hang, mint pl a DX7 E.Piano, Harmonica, Marimba, Bass.... ? Mire gondolsz? Szerintem sok legendás,egyedi hanszínei pl a Pad-ok nagyon szépek és a Zongora is... Samplerezett mintát én még nem láttam a neten,de lehet csinálni Samplerbe kellene? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SY77 Válaszolta August 20, 2014 Szerző Share Válaszolta August 20, 2014 OKé kifogom próbálni,köszi szereztem jó pár bankot hozzá.Nemtudod hogy olvassa a SY77/99 hangbankját? Kompatibilis? Akkor gondolom neked SY85-öd van. Sajnos nem átjárható a SY85 és a 77,99, mert az SY85 hangkeltési rendszere szimpla AWM2, a 77-es és 99-es az AWM2-t kombinálja a hatoperátoros AFM szintézissel.Ezért volt egyedi ez a két hangszer anno. Tehát a 85-ös nemigen fogja olvasni a 77-99-hez készült bankokat. Azt nem tudom , hogy esetleg lehet-e konvertálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SY77 Válaszolta August 20, 2014 Szerző Share Válaszolta August 20, 2014 Apropó, nincs valakinek felesleges SY85-W5-W7 floppy meghajtója? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Értem.. Floppy meghajtó nekem is jöhetne vagy egy ékszíj enyém se működik... no problem marad a midi Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Igen. Az ortodox fanok szerint a 85-ös, nem is "igazi SY"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLman Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Csak be kellett már szólni valakinek... pf tudod hova menjenek az Ortodoxok.... inkább nem írok csúnyát!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Ez beszólás volt? Csak megerősítettem SY77 kommentjét arról, hogy a 85-ös egy teljesen másfajta, akkoriban "hagyományosnak" tekinthető hangkeltő rendszerrel rendelkezik, szemben a 77 és a 99 akkoriban forradalmi rendszereivel. Nem pocskondiáztam a 85-öt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
SY77
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Yamaha SY85 hangbankjait, amik *G01 kiterjesztésűek, hogy lehet a szitibe tölteni?
A floppyzás a pc és az SY között nem megy.
Van valakinek valami megoldása?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.