Jump to content
Ménemszól.hu

Zenélő játék zseléből


clinteastwood

Recommended Posts

A „Noisy Jelly” nevű elég szokatlan projekt Raphaël Pluvinage & Marianne Cauvard kútfőjéből pattant ki. Lényegében hangvezérlésre használnak zselatint.

Valahogy így néz ki ez a dolog:

A zajos kocsonya egy olyan játék, ahol a játékos saját magának főzi ki és formálja meg a hangszerét, ami ugye színes kocsonyán alapszik.

Ezzel a zajos kémiai laborral létrehozhatjuk a saját kocsonyánkat víz, és egy kis agar agar por segítségével (sűrítő és gél képző anyag). Színezőanyagot hozzákeverve egy formába öntjük a masszát, amiben 10 percig szilárdulni hagyjuk. Miután az anyag megszilárdul, a játéktáblára helyezve érintéssel csalhatunk ki hangokat a zseléből.

Technikailag a játéktábla egy kapacitív érzékelő. A zselék alakjaikat, só koncentráltságukat, és az ujjaink távolságát észlelik, és alakítják ezeket audió jellé.

Technikai magyarázat:

Csatományok megtekintése: Technikai magyarázat.jpg

post-2954-0-27952900-1335302839_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Mindent kitalálnak, hogy miért ne kelljen megtanulni rendesen zenélni hangszerekkel. Szerintem ez már az elvontság netovábbja. Nem szoktam ilyen negatív hozzászólásokkal zaklatni a közösséget, de ez már felháborítóan távol áll nem csak a zenétől, de még zajkeltésnek is (ahogy a nevében áll) meglehetősen távol áll a jóízlés legalacsonyabb fokától :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...