Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Pro Tools 10 Windows 7 Home-on


SzegPisti

Kérdés

Sziasztok,

Kb. 2 hónapja küzdünk a Windows 7-tel és a Pro Tools 10-zel és sajnos semmilyen megoldást nem találtunk arra, hogy megbízható rendszer legyen belőle.

A pc:

Intel core i5 proci,

Intel DP67BG alaplap

Nvidia Quadro 400 vga

8G Kingston HyperX ram

Corsair 64G SSD

2x WD Black 500G munkavinyók

Digi002 FW rack

UAD-2 Quad

Windows 7 Home Premium jogtiszta (angol)

ProTools 10.1.2 jogtiszta ilokkal (administratorként futtatva)

Friss telepítés, minden driverből a legoptimálisabb (AVID szerint), teljes Avid által leírt rendszeroptimalizálás és minden fórum átvizsgálása a problémák megszűntetésére.

Jelenség:

Ahogy a projekt épül és elkezd megszólalni, úgy jönnek a hibák: Pure Virtual Function Call, Error translating tracks stb.

Hossza kutakodás után arra a következtetésre jutottam, hogy talán a Win7 túlzott védelme jelentheti a problémát, de már nem tudok mit kikapcsolni az oprendszeren, mert se vírusirtó, se tűzfal, se network, se defender, sőt a gép még internetre sincs kötve...

Van valaki, aki hasonlóan így járt és esetleg tudna segíteni mi lehet a probléma?

Várom az ötleteket, megoldásokat.

Üdv:

SzegPisti

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

eloszor is eleve 32 biten megy a 64 platformon legalabbis nalam.

megneztem a 10es verziot az en gepemen nalam a 64 bites vstk wrapelese eleve szivas mindent lehet 32bitben felrakosgatni,ugy is osszefossa magat kivetel a kontakt,meg a zebra hz mert az valami rejtelyes modon stabil maradt.a gyari cuccai stabilan futnak,amugy nalam mas meg nem jott ele.nem egy vilagmegvaltas szedem is le szepen

Link to comment
Share on other sites

Nekem is erös PC-m van PRO TOOLS 10-el és DIGI 002 RACK-el. Sajnos nem nagyon stabil a Win7 a PT10-el, bár én is x64-es architektúrán használom. 1-2 hibaüzenet elöfordul, de nem komoly problémák. Sok múlik a PC hadwerén, mert érthetetlen módon nem minden PC-n megy egyformán a PT10 és pl. egy CUBASE. Azon viszont sok múlik, hogy hogyan konfigurálod be a Windows 7 Ultimate beállításait. (pl.: MSCONFIG-ban, MEMORIA . háttérszolgáltatásokhoz, SERVICES..... ilyesmik)

Link to comment
Share on other sites

Azért sok minden le is van írva:

 

http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Troubleshooting/en349411

 

A Pro Tools 10 32 bites software, a következő verzióban várjuk a 64 bit-et.

 

A VST plug-inek közvetlenül nem kompatibilisek - a különböző wrapper-ek pedig hol így, hol úgy működnek. Ha valaki tűzön-vízen át akarja őket használni, lehet a különböző fórumokon böngészni, illetve próbálgatni. Hogy lesz-e a jövőben VST-slot a Pro Tools-ban nem tudom, de ha fogadni kellene, szerintem nem. Ennek vannak okai, amire most nem térek ki.

Egyébként azt hiszem, ha valaki nagyon szeretne egy olyan PT-t, ami hasonlít a Cubase-re, az használjon Cubase-t.

Link to comment
Share on other sites

Köszi a tippet, de M-Audio 2626-tal, Mackie 1640i-vel, és M-Audio Fastrack C600-zal is ugyanez a jelenség... Ezekben van FW-s és USB hangkártya is. A Firewire csatoló pedig az Avid által előírt T.I. chipsetes fw, de ha ez sem lenne elég, rendeltem az amazon.comról egy SIIG FW csatoló (Avid honlap szerint), az Win7 alatt érdekes dolgokat tud produkálni.

Link to comment
Share on other sites

Nem akarok senkit megbántani, de - legalábbis Windowson - az "ipari standard" csúnyán elvérzett nálam. OSX-en (hackintoshon) megbízhatóan, alapvetően gond nélkül üzemelt, de Windowson rendszeresen "összehányta magát".

Számomra nagyon nagy csalódás volt (ebből a szempontból) a ProTools. Úgy érzem, hogy a 8-as után valahogy olyan "francia/olasz autós" attitűdöt vett fel. Elméletileg, papíron, "marketingben" minden elképesztően szép és jó, full extrás, maga a tökély... Aztán amikor az ember elkezdi használni (előírás szerint!), akkor beragad az elektromos ablak, nem nyílik a napfény tető, nem hűt a klíma, zárlatos a "hi-fi", "kihagy az injektor"...

Link to comment
Share on other sites

Köszi srácok az ötleteket, sajnos kb. mi is arra jutottunk, hogy a Win7 egy rakás sz*r a PT10-zel mert tényleg, szép, gyors, ügyes, de komoly munkára alkalmatlan és megbízhatatlan. A stúdióban átálltunk a régi jó öreg PT HD3 Accel-re 8-as PT-vel. Amióta ez van, azóta minden úgy megy, ahogy a nagy könyvben le van írva.

Ezen a másik munkaállomáson pedig kipróbáljuk a Hackintosht, és ha ez sem lesz megbízható, akkor ide is egy PT HD kerül...

Jah, kipróbáltuk már mindenféle Win7 verzióval (Ultimate, Pro, 32 bit, 64 bit), de mindenhol ugyanaz a helyzet.

Link to comment
Share on other sites

Úgy látom, elég sok próbálkozás folyt már.

Lehet, hogy a FW controller nem kompatibilis - de Intel lapon Intel chip van, másrészt az USB hangkártyával sem ment.

A Windows 7 Home Premium megfelelő. ( Az AVID specifikáció és a gyakorlat szerint. )

Elég felesleges a találgatás, ismerjük a rabbi és a libák esetét - a rendszert valószínűleg rendszerezetten át kell nézni, azt javaslom, a vásárlás helyén támogatást kérjen. Ez minden "jobb" helyen megoldható.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...