Jump to content
Ménemszól.hu

Moog Szinti a GOOGLE-ön!


A/D

Recommended Posts

Ma az egész Világ termelékenysége megsínylette, hogy a Google kereső főoldala egy igazi "időpocsékolóvá" változott: a kereső szövegmezője fölé egy működő szintetizátort, egy Minimoog utánérzetű dhtml applikációt raktak, ami egérrel és billentyűzettel is játszható. Ma lenne ugyanis 78 éves Bob Moog, emlékének így tisztelegnek a Google.

A programocska egy monofón szintetizátort szimulál: mixer, oszcillátorok, szűrők, két burkoló, és egy LFO moduláció. Mindez ki van egészítve egy 4 sávos magnóval, ahova felvehetjük amit készítettünk, és a "lánc" gombot megnyomva egy linket gyárt, amire ismerőseink rákattintva meghallgathatják remekművünket a saját gépükön.

A szabályzók leírását mellékelem a csatolmányban, és két videót is idebiggyesztek a használatához.

Hanemhogy valahogy elfeledkeztek arról, hogy leírják, hogy számítógép billentyűzetről hogy kell használni az eszközt, ami pedig nem kis dilemmát okozott, ezért a neten a sok panasz.

Először is, nem minden böngészővel működik.

MAC-en például csak Safarival, Google Chrome-mal és Firefox-szal nem fognak működni a fekete billentyűk.

PC-n (WIN XP) a Chrome ugyancsak nem engedi a fekete billentyűket QWERTZ billentyűvel üzemeltetni, de a Firefox-on még egérrel sem játszható. Explorerrel is hülyeség történik. (Aki tudja, hogy PC-n hogy megy, kérem írja le!).

Ahol megy egérrel, ott egyértelmű a helyzet, de ha a számítógépünk billentyűzetét szeretnénk használni, ott ezt kell tegyük:

1) Tehát: google.com vagy .hu , amelyik tetszik.

2) egérrel rákatt a keyboardra, innentől ez lesz fókuszban

3) QWERTZUIOPŐÚ -> fehér billentyűk, 0123 stb -> fekete billentyűk

4) kurzor balra és jobbra megy a paraméterek között, fel / le csökkent és növel

post-1-0-61051500-1337779035_thumb.jpg

post-1-0-54217900-1337779130_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nekem Win XP-n Firefox alatt működik (viszonylag) jól, egérrel teljesen jól lehet rajta "játszani" (=nyomkodni a billentyűket) és csavargatni, a nyilakkal a tekerők is működnek, a fehér billentyűk is mennek a számbillentyűkkel (1-től 0-ig, angol billentyűzetkiosztásnál), a C alatti 4 billentyűt és a feketéket viszont nem sikerült a billentyűzettel megszólaltatni.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...