Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Sequencer ...


drtom1971

Kérdés

Sziasztok ! 

Keresek egy eszközt, tablet/mobil applikációt amit nehéz elképzelni, hogy nem létezik .... én eddig nem találtam rá.

A következő a felállás: tegyük fel van 3 szintetizátor/midi egység/stb.., teljesen mindegy milyenek, különböző midi Rx csatornákra állítva.

Élő előadás, 20 dal, dalonként más-más preset mindegyik vason. Egy eszköz kerestetik egy szimpla midi out-tal ami egy midi through boxon keresztül tud bank select-et, program change-et küldeni szimultán, mindegyik midi "hallgatónak". Esetleg bónuszként dal sorrendet lehet összeállítani benne stb...

Van erre megoldás pl MacOSX-en, Main Stage program … és itt a vége pontosabban nem egészen. Vadásztam Android telefonra egy Midi Commander nevű app-ot amit ezt teszi, fantasztikusan kitalálva. Egy egyszerű usb-c HUB, egyszerre max öt fizikai eszközt parancsokkal akár SysEx-ekkel ellát. Tökéletes a gondolat, zseniális a kivitelezés, elérhető, egyszerű megoldás lenne sok helyzetben, sok zenésznek, érdemes megnézni, ingyen van !

Sajnos pontosítanom kell, tökéletes lenne,  ha az applikáció meg lenne írva rendesen. Nincs sajnos. Ahogy eddig láttam, tele van bugokkal és kiszámíthatatlan a futás. Maga a készítő is jelzi, hogy befejezte a simogatását vmikor 2020-ban a fejlesztést idő és x más ok miatt. De lagalább free ... sajnos olyan is

Biztos más istállóban is de pl. Rolandéknál van erre megoldás, a scene-ekkel dolgozó leginkább ZenCore-os vasak egy része (Fantom, Fantom-0, Juno-X) ezt szépen megoldja konfigolható external sávokkal, partokkal, oda  kidobálhatő vezérlő parancsokkal. Nekem Fantom-0-val van tapasztalatom, kiveséztem minden porcikáját, le a kalappal az előtt aki kitalálta az arhitecturát. Egy Scene mindent tartalmaz, maximum nem használod minden csápját (szubsztraktív hozzáállás, szerintem nagyon jó).  Jó-e, nem-e, nyilván ez szubjektív nekem ezzel van tapasztalatom, és nagyon JÓnak találom ! 

De felejtsük el ezt. Nincs nagy vas, nincs laptop. Lehet iPad, Android, Surface  de leginkább programozható hardver sequencer. Zeneszámok, csatornánként kiadott parancsok (nem csak NOTE ! lásd Arturia Keystep Pro).

Tud valaki ilyesmit ajánlani, én megakadtam a keresgélésben ?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Már több, mint 10 éve abbahagytam a zenélést, de előtte akkoriban erre saját programot írtam (MainStage 2 mellé). Konkrétan annyit tudott, hogy dalonként több presetet lehetett hozzáadni, amivel egy gombnyomásra tudtam változtatni... pontosabban ezt is kivezettem egy midi pedálra, így játék közben is tudtam váltani a megfelelő időben. Valamint ezzel készítettük mindig a setlistet, amit akár ki is tudott volna nyomtatni, ha lett volna mobil nyomtatónk....  Mindegy ...

Amúgy pont az utóbbi időben gondolkodtam el, hogy jó lenne megcsinálni újra az alkalmazást valamikor és kiadni rendesen. És ekkor keresgéltem, hogy mik vannak, és belefutottam egy szoftverbe, ami igaz, hogy drága, de ha azt tudja, amit ígérnek, akkor zseniális lehet. Ráadásul a supporttal sem hiszem, hogy gond lenne.
Erről van szó: https://www.steinberg.net/vst-live/

Szerintem érdemes megnézni, hátha tudja azt, amit szeretnél. A Setlistnél írják is, hogy betölti a preseteket.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Ekkor: 2023. 01. 23. at 11:25 írta drtom1971:

Tud valaki ilyesmit ajánlani, én megakadtam a keresgélésben ?

Én egy konkrét hardvert láttam ilyet touch kijelzővel. Vmi olasz csapat csinálja és ez sem olcsó, de van. Nem emlékszem a nevére, de úgy néz ki mint egy könyv méretű fekvő helyzetű hangmodul. Vmi hasonló: https://bitzenede.blog.hu/2017/02/12/a_zenekar_hianyzo_tagjai

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Köszi a tippeket !  Töltöm le a Vst Live trialt, kiváncsi vagyok rá. Tesztelgetem a Gig Performert is ... barátkoznunk kell még :)

Én is foglalkozom -limitáltan- fejlesztésekkel. Benne van a pakliban, hogy megcsonálom magamnak. Ék egyszerű dologról van szó alapvetően. Nem világos, miért nincs erre megoldás.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Annak idején a Midi Monitor programot alakítottam át: https://www.snoize.com/midimonitor/

Úgy láttam, hogy azóta is fejlesztik folyamatosan, weboldalukról letölthető a forráskód.

(Bár magát a programot is szerettem nagyon debuggolás céljából.)

Megint csak érdekesség képpen: elsősorban nem a kényelem miatt csináltam magamnak anno. A zenész társaim sokszor panaszkodtak arra, hogy milyen hangos a szinti a monitorban. De nem értették meg, hogy ugyanazt a szintet állítottam be, mint próbán és monitoronként változik, hogy hogyan szólal meg és milyen hangosnak hallják. Szóval egy idő után ezt meguntam és előre számonként beprogramoztam a hangerőt, amit a próbákon alkalmaztam, és koncertek közben pedig mutogattam, hogy én ugyan a hangerőhöz nem nyúltam...

Szerkesztette idioty
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ráleltem a megoldásra. Jobb mint amit gondoltam: BandHelper vagy Setlist Maker. Nem seqencer hanem irtó sokoldalú műsor arranger, midi parancsok osztogatásával és egyéb fantasztikusan jó funkciókkal. Felhő tárból  IOS, Android és web alapokon alapon fut a kliens, tehát mindenen. Szinkron mindenről mindenre...Nagyon jól meg van csinálva. Az alap account (BandHelper) 12 USD/év, csak ezért kell fizetni, akármiről rájelentkezhetsz. Ez elviselhető.

Rendeltem két WiDi interface-t, kíváncsi vagyok a bluetooth-os vezérlésre. Bank selectnél, program change-nél elvislhető a 5-10 ms latency :) így egy db leszanált androidos telefon vagy BT 4.0 tablet kell a boldoguláshoz. Kíváncsi vagyok ...

Link to comment
Share on other sites

  • 0

@drtom1971:
Például egy régebbi Edirol (by Roland) PCR-300 / PCR-500 / PCR-800 (ezeket számítógép nélkül is lehet programozni) vagy a mostani (Cakewalk by) Roland A-300PRO / A-500PRO / A-800PRO billentyűs kontroller (ezeket csak számítógéppel lehet programozni) alkalmas erre a feladatra. Ezeknek a kontrollereire ráprogramozhatsz "Free Message"-eket, ami egy maximum 24 bájtos üzenet lehet. Ha a három MIDI szolga sorban az 1-es, 2-es és 3-as MIDI csatornára van állítva és mindegyiken használni kell a Bank Select-et, az egyik gombra például ráprogramozhatod ezt:
B0 00 01 B0 20 02 C0 03 B1 00 04 B1 20 05 C1 06 B2 00 07 B2 20 08 C2 09

Még most is fent van a Ménemszól-on egy 2020.02.15-ei Roland A-800PRO hirdetésed. Ha megvan még, az jó lesz erre.

Egy még régebbi Edirol (by Roland) PCR-30 / PCR-50 / PCR-80 / PCR-M30 / PCR-M50 / PCR-M80 is alkalmas lehet, de azokon kevesebb kontroller van és a billentyűzetük hajlamos elromlani.

Szerkesztette Kiskádár
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...