Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Setup


T S

Kérdés

Hello mindenki!

Én Ableton-nal írok zenét de a rendszerem- 
Intel pentium dual cpu e2200 2.20 ghz 2.20 ghz, Gigabyte GA-P35C-DS3R , Ati radeon hd 2600 xt video card, 2 GB ddr2 Ram, Asus VW222S 22” monitor, Alesis m1 active 520 monitorok, Evolution UC 33 e.
-már nem kielégítő ezért kérlek osszatok meg tapasztalataitokat velem mert az egészet újjá akarom építeni - a nagy kijelzős monitorom kivételével - a spórolt pénzemből.
Anno az akkor megtakarított pénzemet is gépre költöttem. Olyat szeretnék ami el fog bírni sok műveletet Ableton-ban. De gondolom ha veszek Apple-t az is előbb utóbb elavul.

Amire gondoltam és amiket ajánlottak:
Macbook RETINA 15”, RME BABYFACE hangkártya, Esi keycontrol 49 xt midi billentyű. Monitorhangfalat:Martin Audio, Genelec, Mackie-t ajánlottak. KRK van szinte mindenhol.

Kérdéseim:
1. Elég a Macbook Pro 15” (8 GB RAM tud max) a zeneíráshoz vagy inkább a Retina-s a jobb (amiben 16 GB van) ? 
Ha a Macbook Pro 15” –t venném nem tudom bővíteni 16 gigára és ha ezekkel rendelem meg 2.7GHz Quad-core Intel Core i7, NVIDIA GeForce GT 650M with 1GB GDDR5 memory, 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB, 512GB Solid State Drive
ami a retinás alapfelszereltségének felel meg akkor már meg is haladta a retinás árát.
Nem kell nekem a szép grafika nagy felbontásnál kisebbek lesznek a méretek.

Vagy Macbook Air 512 GB FLASH drive 8GB RAM viszont gyenge proci 2.0GHz Intel Dual-Core Core i7, Turbo Boost up to 3.2GHz? Erre azért gondoltam, mert monitorom az van, elég 13” is.

Vagy Mac Pro? Az viszont nem érhető el.
Imac?  21,5 ’’ –nál csak Fusion drive elérhető Flash Drive-ot nem lehet vele.
Mac mini? 2.6GHz Quad-Core Intel Core i7 az eleg jo proci a célnak? 16 GB ram lehet.

Egy szó mint száz zeneíráshoz mennyi memória kellene és milyen proci? Olyan rendszerre gondoltam, ami bírja a nagyon kemény munkát. Gondolok itt nagyon sok VST-re mindeféle utasításra, keményen meg tudom hajtani a gépeket. Az lenne az igazi, ha olyan gyorsan végrehajtaná a műveleteket, mint ahogy gondolom őket.
Tárhely 512 GB elég és Flash kéne gondolom. Nem szeretném megbánni a vételt.

2. Az is érdekelne melyik országban érdemes venni? Ausztia, Szlovákia vagy UK-ból rendelni? Lehet postaköltséggel még mindig olcsóbb, mint itthon.

3. Az Access Virus TI Snow miért olyan népszerű?

4. Monitorhangfal témában mire esküdnétek?

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

Látom van nálatok:

 

 

Na mivel én totál át akarom építeni a nagyon gyenge rendszeremet meg a szobámat is akusztikailag át kéne alakítani lehet hogy velem REMEK példát lehetne statualni a stabnak a sok magyar részére aki elektronikus zenét csinál.

 

Nagyobb szobám van én totál hülye vagyok a technikahoz és minden kezdőnek lehetne ez tutorial video.

Volt korábban ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=Hz51Dl7VVds

De az a különbség, hogy az enyém teljesen át lenne építve ez meg meglévő stúdió.

Vagy az ötlet nem nagy szám és nem érdekes? Lehet van jobb téma.

Link to comment
Share on other sites

köszi str. nem akarok megint pct. ez a 2. pc mindig elavulnak a gepek mac is elavul tudom. kár hogy, vagy 5-6 évenként teljesen új kell.

az RME -t dicsérik pedig itt senki se ajánlja

Huhh csak kapkodom a fejem az itt olvastakon!:)) Genelec, RME, retinakijelzős Macbook!!!??? :) Milliós tétel lesz a végén! ...ha van ennyi pénzed, és szánsz is rá, akkor nyomni kell nincs mese. Bár indításnak én eldönteném, hogy mondjuk élőzni fogok fél év múlva ezt biztosan tudom, mert akkor kell a MAC laptop (bár én használtan venném) + Ableton, - ez OKÉ, de ha otthon fogsz muzsikákat bütykölni leginkább, akkor IMAC20-as, (van is egy itt használtan az apróhirdetés rovatban, -most mondom imádni fogod) + mondjuk LOGIC 9, sokkal több lehetőség van benne, mint az Abletonban szerintem. Hangfalban meg a tökre jó kategória a Mackie MR5 mk2, vagy a nagyobb Mackie MR8mk2, ezekkel otthon már komolyan riogatni lehet a szülőket-szomszédokat:) hangkártyában meg az Apogee Electronics Duet2 -őt venném, nah ez bazi jól szól, és ha ráadásul énekelni is fogsz, akkor ezen már az is megszólal rendesen:) ...és az előbb leírtak alapján megspóroltál egy csomó pénzt, amit pl. én tuti inkább hangszerre - szintire költenék. Pl. a trance- progressive- ambient amit írtál, abban alap a Virus TI, és ha lehet akkor mondjuk a Desktop, de plusszban simán elfér a Mininova is, tele van modern hangokkal, de ha van még mani, és belefér egy Nord 2X, vagy egy új Integra, akkor lesz egy tonna hangszíned amiből már vidáman elleszel évekig!:))) összegezve én tuti a hangszerbe fektetnék elsősorban, és csak ha kialakult bennem minden a stlusommal-hangzásommal kapcsolatban, akkor mennék rá a komoly setupra, mert az ugye egy végtelen bendő:)) Remélem nem sértettem meg senkit...

Link to comment
Share on other sites

Mac vs PC esetében nem minden a számok nagysága, tehát a Mac előnye nem a processzor és memória kérdésnél jön elő. Sokkal megbízhatóbb, stabilabb rendszer, mint a PC főleg hang esetében. Elsősorban a nagy különbség az operációs rendszer működése és audio esetében a latency-nél van, és itt nem arra gondolok, hogy nem lehet PC-nél hasonló vagy akár jobb latency értéket elérni, hanem a Mac esetében ezzel szinte nem kell törődni. És még sorolhatnám...

A kérdésre is válaszolva valamilyen szinten:

Hangkártya attól függ, hogy milyen minőség kell. Szóval ha házilag kell saját magad szórakoztatására, akkor lehet nem kell RME, hanem elég egy FocusRite is. Ha fontos a minőség, akkor inkább RME. És inkább jobb monitor, mint jobb hangkártya, ha lehallgatás a kérdés, a drágább hangkártyák előnye inkább a felvételnél jelentkezik.

És egyetértek Jonas73 által írt dolgokkal!

Link to comment
Share on other sites

Én annyiban vitatkoznék, hogy a jelenlegi hangfaláról nem túl nagy upgrade lenne egy mr5-re ugrani. Talán még felesleges is.

Nem ismerem ezt az Alesis-t de ugye tudjuk, hogy az mr5 azért nem egy csoda na. És nekem úgy jött le, hogy Frodó upgrade-et szeretne. Viszont tényleg jól gondold át ezt. Az elhangzott eszközök nagy része már a profi kategóriába tartozik(még ha csak belépő szinten is). Mérlegeld a céljaidat és az igényeidet mert sok pénzről van szó. Ha csak full hobbi szinten akarod tartani a dolgot, nincs szükség ekkora befektetésre. Szvsz.

Link to comment
Share on other sites

Utolsó 3 komment nagyon kösziii már megint!!!!

na kitárulkozok akkor.

Nem nagyon értek semmihez csak kicsit az angolhoz meg a zenéhez. Én úgy látom ehhez van tehetségem meg kreativitásom.

Ezért azt kene csinalni mindekinek amivel megaldotta az eg.

ezert gondoltam, hogy penzem ebbe rakom minek vegyek mast ha az NEM boldogit.

Jo lenne elozni de ki tudja meddig jutok el. Nem kellene aggodalmaskodni mint a kishitűek tudom. 

 

Monitorom mar van nagy ezert gondoltam h nem kell a nagykepernyos Imac de akkor lehet megis kell. max 2 nagy lesz

Logicot nem ismerem Abletont mar nagyon tanulgatom regota.

Igen hangkártyárol annyit hogy max éneklésemet meg szinti dallamokat fogok felvenni. Mast nem.

Ezt a VIrus Desktopot többen ajánlják de akkor már miert nem inkább a Virus T1 Polar? 

Ha ugyanaz a hangbankjuk, van billentyűzete és 200 ezerrel tobbe kerul.

Inkább desktop és hozzá egy olcso midi bill? 

Tudom, hogy a snow-n kevés a knob azt nem ajánlott venni.

 

Akkor felejtsem el az  Esi keycontrol 49 xt +  VSTket (Arturia ARP 2600, Minimoog, Moog modular) ? 

Jobb a vas ugye.

 

idioty a hangkártya jobb minősége a felvételre értendő? A hangomra meg a szinti hangjára vagy amit alkotok Abletonban ( a végeredményre) arra vonatkozik?

 

Gondolhatjatok szeretnék jobb hangminőséget. ezért kellene jobb hangfal mint a mostani.

Link to comment
Share on other sites

Arról van szó, hogy hangkártyák esetében főleg az analóg-digitál konvertálásért kérik el a pénzt. Minél minőségibb egy hangkártya, annál jobban alakítja át a bejövő hangot digitálissá. Ha az audio rögzítés elenéysző, akkor nem érdemes komolyabb hangkártyára beruházni, inkább egy középkategóriásra. Bár lehallgatásnál is kijöhet egy jobb hangkártya előnye....

Link to comment
Share on other sites

Úgy értettem, hogy tisztábban, szebben, érthetőbben szólhat. Hogy ennek van-e valamilyen előnye, nem tudom. Egyes embereket zavar, ha mindent szépen, tisztán hallanak, mert olyankor kijön a legapróbb hiba is. Ami zavaró is lehet, mert sosem fogod elég jónak találni a dalt. Órákon át csak javítani fogod, és nem biztos, hogy jobb lesz az eredmény, lehet meg rosszabb is lesz... :D

Link to comment
Share on other sites

str, nem akartam off témát ebből, de ez amit írtam a mac esetében igaz a retina kijelzőknél.
Itt egy kép, hogy értsd miről beszéltem:
http://www.iphone4.ro/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/944d4_non-retina_vs_retina_vs_widescreen.jpg
Bal oldalon a 3GS látszik 320x480 képernyő felbontással.
Középen iPhone4/4S 640x960 felbontással.
Jobb oldalt az új 5-ös iPhone 640x1136.

A lényeg a baloldali és a középső: ugyanakkora területen négyszer annyi pixelszám van, mégis ugyanakkora minden betű (miliméterben is és betűtípusnak megfelelően is ugyanaz a nagysága), csak sokkal élesebb. Persze ezen a képen fel van nagyítva egy iPhone-hoz képest, ott szebben néz ki kisebb méretben még a bal oldali is.

Macbook Pro esetében ugyan ez a helyzet, hiába 4szer több pixelt jelenít meg, nem lesz negyed akkora ugyanaz a szöveg, hanem csak élesebb lesz.
Szóval értem mit akarsz mondani, és általános monitorok esetén úgy is van, de Mac esetén más a helyzet!

Link to comment
Share on other sites

múlt héten startolt egy stúdióépítős sorozat macprovideo-n, 

http://www.macprovideo.com/tutorial/thestudioedge101-planning-a-recording-studio#Topics
http://www.macprovideo.com/tutorial/thestudioedge102-constructing-and-fine-tuning-your-studio#Topics

a házi stúdiós harmadik rész ugyan még várat magára, de kitudja hátha érdekel így is

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Van egy macbook pro-m. hangkartya meg fules kene hozza zenet irni

Az volt a terv h a kovetkezot veszem hozza:

Apogee duet 2 es Beyerdynamic DT 770 Pro vagy DT 990 Pro

 

De egyik ismerosom nagyon mondja h az apogee csak atmenetileg jo

Szerinte (ami neki is van) vegyek Mytek 192 dsd-t meg sennheiser hd 800 as fulest

neki nagyon bejon (apogee duet 1 e volt)

 

csak a fulessel valo zeneles jon szamitasba mert nem megoldhato a szoba akusztikai kezelese mert zavarnam a mellettem lakokat.

Velemeny? Tudom h nem olcsosag a fules

Link to comment
Share on other sites

A Duet1-hez képest a 2-es nagyon durván jobban szól.

 

A Mytek 192 biztos nagyon jó 400k-ért, de nem sokkal többért már kapod a Symphony IO-t, amiben az órajelgenerátor akkora kb mint az egész Mytek 192.

 

Véleményem szerint aki egy Duet 2-vel nem tud nagyon komoly felvételt készíteni, semmivel nem fog, akármennyi pénzért.

 

Beyerdynamic témában nekem az új Custom One Pro nagyon tetszik, sokkal jobban mint a 770 vagy 990.

A HD 800-at nem ismerem, biztos jó. Ha már 1 milliót elköltöttél lehallgató hangfalra legalábbis. De ha nincs rendes monitorod, 300k-t kiadni egy fülhallgatóra nem túl jó ötlet szvsz.

Link to comment
Share on other sites

Adam a7x nem egyenlő a7-el. Míg az A7 nagyon fasza (Genelec/Dynaudio stb helyett/mellett) az A7x egy tragédia. Azon ne is gondolkodj, mert a sztereo képpel van valami para nála, hallásom szerint.

 

Megjegyezném, hogy az A3x subbal elég jó megoldás 300 alatt. Én azt választanám, vagy 8020 Genelecet valami olcsóbb subbal.

A5x sem rossz, csak ne A7x legyen.

 

Itthon kérheted a jobb kereskedőknél, hogy nagyjából tartsák az itthoni árat pl EU-s árakhoz képest. És a garancia is itthonról fog származni a termékedhez, ami nem jelent plusz költséget és időkiesést az esetleges javíttatás során. Ha fejleszteni akarsz, eladni is könnyebb lesz a használt eszközt az itthoni szervízháttér miatt.

 

Van olyan itthoni kereskedő, aki a külföldi anyacégre számláz asszem, arra vigyáz, mert úgyszintén külföldi/feles garanciád lesz.

Link to comment
Share on other sites

3. Az Access Virus TI Snow miért olyan népszerű?

mert ilyen hangja van 

http://www.youtube.com/watch?v=mn_4xvjznGY

és így programozható

vimeo.com/accessmusic/videos

ha megteheted inkább a desktop-ot vedd meg 

http://www.hs-online.com/hu/Hangmodul-17/Virus-Ti2-Desktop-2724.html

90 vs 50 polifónia miatt a desktop jóval kényelmesebben használható, hosszabb teszt itt : http://www.producerdj.hu/2012/02/07/teszt-access-virus-snow/

 

van egy 5 órás szösszenet itt emanuál helyett : http://www.dancemusicproduction.com/?news=sessions-05-access-virus-ti ezt is érdemes megtekinteni 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...