Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Masterre VST plugin ajánló


wendelmar

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

ebből lehet, hogy flamewar lesz de.... :)

 

használtam már elég sok oprendszert. elmondhatom, hogy láttam mindegyik előnyét és hátrányát. azt viszont sosem értettem, hogy a linux imért jó annak, aki nem programozó beállítottságú. a zenészek általában nem azok, a hangmérnökök sem, szerintem.

emulátor alatt futtatni win-es szoftvert... hátbakker, akkor már miért nem teszel fel egy másik vinyóra win-t? és akkor nem eszik annyi procit sem a rendszer, valamint normálisan futnának azok a cuccok, amiket használni akarsz.

ha meg linuxra van szükséged pl netezéshez vagy akármilyen más tevékenységhez, hát akkor reboot, átváltasz és szeva'.

ami működik az egyik rendszeren, azt miért használnám emulátorral egy másik rendszeren?

 

a mac-re most nem térek rá, de tetszőlegesen behelyettesíthető ott, ahol win-t írtam :)

 

...az emberek miért bonyolítják túl a dolgaikat... nem értem :D

Link to comment
Share on other sites

Namost: EDM:

 

Tudom, flamewar coming, de akkor is: Multiband Compressor, és Stereo Bundle, nem is akármilyen:

 

 

Ezek a motyók EDM-ben szerintem talán a legspecifikusabb cuccok. Másra nem használnám viszont!  De elektronikus muzsikához szakít. Tört verzióban warezhuszárok közül senki ne keresse, nem létezik, nem is fog, nem brutális az ára, kifizethető. Mindkettőt használom több más V pluginnal egyetemben.  

Link to comment
Share on other sites

Nem bonyolítom, csak akkor dualbootból használod win alól a linuxos midi cuccokat? :) OSX is volt fent a dzsunka laposomon, nem tetszet.(nem azért mert rosszól futott volna hanem sehogy sem ált kézre)Windows-t meg az hülye aki használ. Amúgy várom a mannát(Bitwiget) Egyébként Linuxos megoldásokat is használok, csak maga a linuxos midi cuccokal komolyabb zenét összerakok mint hinnéd :) ja és "majdnem" olyan mintha analóg lenne.Ez kb ott botránkozik meg hogy van egy patchage progi ahol tetszés szerint kötözgetek össze effektet dobgépet szintit stb ahogy én akarom. Így még nem írtam zenét, hogy csak midi kategóriás cuccokat használtam és azt vettem volna fel de így is lehet írni zenét, és akkor már a zeneszerkesztőd az maga a linux lesz :)

Link to comment
Share on other sites

Több ok miatt kiesik az UAD, Drága (jó mi nem az, abból a pénzből tényleg sok mindent építek de most nem erről vitatkozok...) másik, kétes, hogy linux alatt valami félképp is életre tudom kelteni(wine segítségével, ardour 3 kezeli a windowsos vst-t+FL Studio is viszonylag jól szerepel). 3adik, igaz dsp ami nem rohassza le a processzorom ami nagy bónusz lenne de összehasonlításokat is láttam igaz youtube, de valamilyen szinten csak áthallatszik, volt amelyik szoft plugin jobban, volt amelyik rosszabbul teljesített. Ezzel nem vitázom, élőben kipróbálnám, még ha nem is tartom teknikailag egyenértékűnek az eredeti hw-val. Pultec-EQ egyébként van Linuxra is nativan. http://www.linuxdsp.co.uk/

Lehet osztani róla a véleményt. 

Link to comment
Share on other sites

Limiterem már van, egyébként most szűkölködök:)  UAD nem játszik mert linux, csak tud kezelni windows vst-t is. Nebula ha nem dsp kártyás akkor ránézek.

Saját fejlesztésű Stúdiómonitorom is van, szerintem így a természetes.

Link to comment
Share on other sites

Aztírtad lesznek saját fejlesztésű vasaid,azok hogy állnak? PC-re az UAD,meg a Nebula pluginek használhatóak jól.

 

Windowsoson is futtatható érdekelne.

Eddig voltak bejáratott eszközeim de most ezek nekem nem tetszenek.

Cdre dolgozok egyébként...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...