Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Stúdió Monitor hangerőszabályozás.


Skalci

Kérdés

Sziasztok!

 

A közeljövőben be szeretnék szerezni egy stúdió monitort, főként zenehallgatás céljából. Jelenleg a kiszemelt egyébként egy M-Audio bx5d, de ez még hallgatás után változhat. DAC-ként egy HRT Music Streamer II lesz használva. Mivel a stúdió monitoroknak csak a hátulján van hangerő szabályzási lehetőség, ezért beszereztem egy kis Behringer Xenyx 502 keverőt, -részben- ebből a célból. Igenám, de csak ez után láttam, hogy léteznek külön erre a célra készült analóg hangerőszabályzók, kifejezetten stúdió célokra(amik egyébként drágabbak). Van bármi hangminőség beli hátránya annak, hogy a hangerőt ezzel a kis keverővel fogom szabályozni? 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Én eddig többnyire azt olvastam, hogy egy normális passzív hangerőszabályozó nem nyúl bele a hangképbe. Ilyen pl a SM Pro Nano Patch+ vagy a TC Electronics Level Pilot. Én az előbbit vettem a kettő közül, mert 1/4" jack jobb megoldásnak tűnt a jelenlegi helyzetemben, mint az XLR ki/be menetek.

Most nézem, hogy ezt árulják idehaza is, én meg ebayről rendeltem az ausztrál gyártótól. (de így legalább csak 3/4 annyi volt az ár) HS-en nem volt, azt hittem akkor máshol sem lesz. :)

Link to comment
Share on other sites

Ha beszelsznemetul, itt egy hozzaszolas a hangjarol:

 

"Sound: Denn so kann der Monicon trotzdem seine Stärke ausspielen. Die passive Lautstärkeregelung! Die Kernkompetenz des Monicon macht ihn zur thomann perfekten Ergänzung für mobiles Abhören und günstige Interfaces ohne (oder nicht passive) Lautstärkeregelung. Der Vorteil: Keine Bit-Reduction im Vergleich zu Regelung am Interface oder im Rechenr. Also volle Klangtreue bei jeder Lautstärke. Und das hört man. Selbst ohne direkten A/B-Vergleich fiel mir der Unterschied sofort auf. Klingt einfach thomann klasse!"

 

Udv ,S

Link to comment
Share on other sites

Nekem tegnap érkezett meg a NanoPatch+ végül, meglepően gyorsan, 4 nap alatt Ausztráliából. És még spóroltam is rajta egy keveset, így hogy külföldről jött.

Egyelőre nem veszem észre rajta, hogy színezné a hangot, teljen jónak tűnik, meg jó masszív fémből van, nem hiszem, hogy másnap szétesik a kezemben, elégedett vagyok. :)

 

(Rhythm Active nevű eladótól jött eBayről, ha esetleg érdekelne valakit.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...