Jump to content
Ménemszól.hu

Yamaha Reface is coming...


DeMarco

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Egyenként mindegyik tetszik :)

 

De ez így árban brutális. Ha a négy gépet egybe tennék egy masinába, akkor tartanának kábé egy Roland V-Combo VR-09 negyedénél, vagy egy Kurzweil PC3LE Program üzemmódjának az egy tizedénél (azért ezeket említem, mert ezekben van együtt modellezett orgona és valamilyen szintű VA is, az EP-k mellett).

 

A billentyűméret létjogosultsága nagyon kérdéses, azzal együtt is, hogy én nem ágálok a mini billentyűk ellen. Ha azt vesszük, hogy kicsi helyre megyünk nem is igazán koncertezni, hanem inkább funny muzsikálni, akkor a méret még akár tök jó is lehetne, de a 37 billentyű nagyon kevés… minimum 49 kéne.

 

Ugyanakkor a funny muzsikáláshoz is minimum össze kéne tenni egybe a CP-t és az YC-t és akkor még nincsen akusztikus zongoránk.

 

Konstatáltam hogy külön-külön mindegyik hangszer tetszik, de ha 40 ezer Ft lenne darabja és mindre rápattannék, akkor sem tudnám őket úgy elhelyezni hogy használható elegyet alkossanak. A jelenlegi áron pedig egyenesen "Mission Impossible" :startle:   Mindenki nyugodjon le a p.csába, marad a Korg MicroStation  :sleep:  :D

Link to comment
Share on other sites

Nézegetem ismét ezeket a ReFace bemutatókat, és egyre jobban tetszenek.

Alapvetően - a SonicState-es videók alapján - komoly belbeccsel rendelkeznek ezek a hangszerek, és fel lehet úgy fogni, hogy veszünk egy/két/több jó árú modult ráadás mini billentyűzettel.

 

A "feature"-ök alapján elsősorban (otthoni) stúdiókban tesznek jó szolgálatot. Teljeskörű DAW támogatás, számítógépre menthető "setup"-ok... 

 

A CS és a DX megpiszkálta a fantáziámat.

Nekem mindegyik kis Reface tetszik, s a fenti srác elég jól goloppírozik a mini billentyűkön is. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...