Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
Tetsuo

Little Phatty és Slim Phatty

Kérdés

A Moog Little Phatty weboldala.

Nehany video a lehetoseget mutatja:

Persze, volt egy hype, ami most lecsengett es mar hallani olyat is, hogy nem nagy szam sot, ennyi penzert jobb alternativak is vannak.

Nekem nagyon tetszik a hangja, foleg a filtereke, meg a midizhetosege. Vetelen gondolkodok, bar kiprobalni meg nem tudtam itt Prestonban. :)

Mi a Ti velemenyetek?

Szerkesztette Tetsuo

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Nagyon jó kis cucc...de nem "vintage" azért annyira. Sokkal "progresszivebb", "keményebb", "modernebb" hangja van, mint egy klasszikus Moognak. Bizonyos zenékben sokkal jobb, mint bármelyik másik Moog, van amiben meg a klasszikus hasit. Az ilyen modern "üsd vágd szürd" tipusú zenékben van otthon leginkább, mind leadek, arpeggiok mind pedig basszus szinten. Jól programozható, átlátható. Én egyetlen negativumát tudom csak mondani, az pedig az, hogy mivel az UI-n ugyanak a tekerönek a kapcsolható funkciója a szürö cutoff illetve resonance paramétere, élöben ezt egyeszerre csak külön programozással lehet tekergetni. Viszont mindenképpen egy jó karakter, frankó vastag analog hang.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Stage I vagy Stage II javasolt inkább belőle?

Én biztos hogy a Slim Phatty -t venném, mert abban van torzító (overdrive) is. Elég drága egy jó analóg torzító és elég sok lehetőséget ad a hangkeltésben.

Szerkesztette draco draconis

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

slim phatty és little phatty hangban ugyanaz, stage I & II szintén. az 1-ben nem volt arpeggiator meg pár hasznos feature (pl. hangszínek rendezése lead/bass/fx stb), de egy firmware frissítéssel minden belekerül. az usb és cv ki/bemenetek is hiányoznakk a stage 1ből, de a slim phattyben bennevan mindkettő.

ha lesz egyszer annyi zsém, mindenképp beszerzek egyet. a legszebb hangú analog amit valaha hallottam, nagyon változatos dolgokra képes, nem csak az egysíkú lead-bass, minden ami monofón szinten megvalósítható.

silk úrral nem értek egyet, nekem nagyon logikus a felépítése, egyáltalán nem zavar a kevés potméter. főleg hogy a klasszikus nagy moog potik vannak , a gombok is nagyok, világítanak.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ja, én erről lemaradtam:

Comparison to Little Phatty

As noted above, the Slim Phatty is essentially a stripped down version of Moog's Little Phatty. Moog removed the keyboard, as well as the pitch and modulator wheels, and compacted the entire setup into a unit that is only seventeen inches wide. For these reasons, many may find the control panel a little cluttered, although the use of smaller knobs and buttons helps alleviate this issue. Like its counterpart, the Slim Phatty possesses an "Overload" control, which acts a filter drive that "supercharges" the filter and sound. It also shares firmware versions with the Little Phatty, which gives it more flexibility - such as intergration with the Little Phatty in polyphonic mode. Its lightweight and small size also give it an edge in regards to portability

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sziasztok!

 

Tervezem egy slim phatty beszerzését, az ebay-en 6-700 eurokért lehet hozzájutni. reális az, vagy még érdemes túrni a netet olcsóbbért?

Üdv!

Tomi

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ha itt hirdetnek (szoktak), akkor az olyan 150-170 között szokott lenni. A 600 EUR is kicsit soknak tűnik, a 700 depláne.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ahogy nézegetem az ebay-t, egészen elképesztő árak vannak manapság...

 

Egy Fs1R tényleg ennyit ér ma? (300-450 k között)

 

Asszem felrakok néhány dolgot oda....:)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...