Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Little Phatty és Slim Phatty


Tetsuo

Kérdés

A Moog Little Phatty weboldala.

Nehany video a lehetoseget mutatja:

Persze, volt egy hype, ami most lecsengett es mar hallani olyat is, hogy nem nagy szam sot, ennyi penzert jobb alternativak is vannak.

Nekem nagyon tetszik a hangja, foleg a filtereke, meg a midizhetosege. Vetelen gondolkodok, bar kiprobalni meg nem tudtam itt Prestonban. :)

Mi a Ti velemenyetek?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

slim phatty és little phatty hangban ugyanaz, stage I & II szintén. az 1-ben nem volt arpeggiator meg pár hasznos feature (pl. hangszínek rendezése lead/bass/fx stb), de egy firmware frissítéssel minden belekerül. az usb és cv ki/bemenetek is hiányoznakk a stage 1ből, de a slim phattyben bennevan mindkettő.

ha lesz egyszer annyi zsém, mindenképp beszerzek egyet. a legszebb hangú analog amit valaha hallottam, nagyon változatos dolgokra képes, nem csak az egysíkú lead-bass, minden ami monofón szinten megvalósítható.

silk úrral nem értek egyet, nekem nagyon logikus a felépítése, egyáltalán nem zavar a kevés potméter. főleg hogy a klasszikus nagy moog potik vannak , a gombok is nagyok, világítanak.

Link to comment
Share on other sites

Ja, én erről lemaradtam:

Comparison to Little Phatty

As noted above, the Slim Phatty is essentially a stripped down version of Moog's Little Phatty. Moog removed the keyboard, as well as the pitch and modulator wheels, and compacted the entire setup into a unit that is only seventeen inches wide. For these reasons, many may find the control panel a little cluttered, although the use of smaller knobs and buttons helps alleviate this issue. Like its counterpart, the Slim Phatty possesses an "Overload" control, which acts a filter drive that "supercharges" the filter and sound. It also shares firmware versions with the Little Phatty, which gives it more flexibility - such as intergration with the Little Phatty in polyphonic mode. Its lightweight and small size also give it an edge in regards to portability

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó kis cucc...de nem "vintage" azért annyira. Sokkal "progresszivebb", "keményebb", "modernebb" hangja van, mint egy klasszikus Moognak. Bizonyos zenékben sokkal jobb, mint bármelyik másik Moog, van amiben meg a klasszikus hasit. Az ilyen modern "üsd vágd szürd" tipusú zenékben van otthon leginkább, mind leadek, arpeggiok mind pedig basszus szinten. Jól programozható, átlátható. Én egyetlen negativumát tudom csak mondani, az pedig az, hogy mivel az UI-n ugyanak a tekerönek a kapcsolható funkciója a szürö cutoff illetve resonance paramétere, élöben ezt egyeszerre csak külön programozással lehet tekergetni. Viszont mindenképpen egy jó karakter, frankó vastag analog hang.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...