Jump to content
Ménemszól.hu

Lesz-e nekünk EMU audiofill fejhallgatónk valaha???


DeMarco

Recommended Posts

Erősen "parasztvakítás"-nak érzem ezt a dolgot. Azok után, hogy a Creative - gyakorlatilag - lenullázta az E-MU-t, most "rámozdult" az Audiophile "világra" is... Ajjaj.
Nehéz dolga lesz, mert olyan résztvevőkkel kell felvennie a harcot, mint az AKG, Beyer, Sennheiser, Grado, Stax, Audio Technica.
Valaki foglalkozik még egyáltalán a Creative / E-MU termékekkel? (Én személy szerint rettenetesen nagyot csalódtam bennük!)

 

Link to comment
Share on other sites

4 órája írta Bendi:

Valaki foglalkozik még egyáltalán a Creative / E-MU termékekkel? (Én személy szerint rettenetesen nagyot csalódtam bennük!)

Dave Rossum egész biztos most tovább ügyeskedik, persze a divat diktálta teljesen más irányban mint a PCM, immár függetlenként.  

Ezért is a Creative hátterében kár így lehúzni az Emut! Oké hogy nem sok nagyot dobtak az összeolvadás után hangszer fronton, de az Emu brand hangkártyáikkal kezdődött meg gyakorlatilag a megfizethető, ámbár pro minőségű pc-s zenélés sokaknak, amiben szintén úttörők így és persze nem Creativeos arcok tervezték az Emu dolgait, hanem Rossum maroknyi csapata, hisz ő vitte be az Emut a Creativeba, mikor náluk kezdett dolgozni...


 

Link to comment
Share on other sites

Ez mind szép és jó, csak ugye Rossumnak most már nem igazán van köze a Creative-hoz (ha jól tudom), pláne nem a mostani E-MU-hoz, amely brand ugye a Creative tulajdona, a Creative pedig szépen lassan erodált egy jól csengő márkanevet. (Sorozatos driver-hiányosságok, a szoftver-hangszerek kapcsán a vevők hülyének nézése: az Emulator-X2 / Proteus-X2 szoftvereket nem lehetett authorizálni 64 bites Win7-en, mert az adott másolásvédelmi megoldás már nem volt támogatott ezen a platformon. Ezt E-MU úgy kezelte, hogy "vedd meg az Emulator X3-at tengersok pénzért, miniális upgrade kedvezménnyel, és azt már fogod tudni telepíteni". Na most én ekkor emeltem fel a középső ujjamat a Creative felé.)

Alapvetően nem az E-MU-ban, hanem a Creative-ban csalódtam. 

Link to comment
Share on other sites

1 órája írta Bendi:

Alapvetően nem az E-MU-ban, hanem a Creative-ban csalódtam.

Sokakra rá lehet húzni a vizeslepedőt ilyen oldalról. Talán a Digidesign még mocsokabb volt a usereivel 10 jobban lehúzva őket.
Szerintem amúgy Rossum kényszerpályán az Emu csődje miatt még mindig a lehető legoptimálisabb utat választotta hogy a Creativeba olvasztotta a céget, mint ha teljesen mást, mondjuk bicikligumit kezdett volna a név alatt gyártani. :) 
A Creative meg a pc-gamer világban azért legalább olyan név volt, mint az Emu a zeneiparban. A SoundBlaster név, itt bármennyire is fikázva volt, máig kiemelt helyet foglal el abban a szegmensben. Azt meg nem tudjuk hogy az Emu részlegének mennyi beleszólása volt a termékfejlesztésbe, mint ahogy ezeket e füleseket is ismeretlenül csak sértődöttségből lehúzni, nem biztos hogy szerencsés szerintem.
 

Link to comment
Share on other sites

A füleseket nem húztam le, csak azt írtam, hogy egyrészt parasztvakításnak tartom ezt a "fa borítás + fa doboz" designt, másrészt nagyon erős mezőnyben próbálnak érvényesülni. Egy kicsit olyan, mint amikor a vadnyugaton a 16 éves nyikhaj öntudatosan berúgja a kocsmaajtót, aztán rájön, hogy Jesse James, Wyatt Earp, Billy a kölyök, Wild Bill Hickok, John Wesley Hardin és Tom Horn ül egy asztalnál az ajtóval szemben. :)

Ja, és Geronimo a csapos ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...