asam9 Létrehozva May 13, 2011 Share Létrehozva May 13, 2011 Sziasztok, EA-1 - MS2000 közötti szinkront szeretnék úgy, hogy az EA-1 midi out-ja és az MS2000 midi in-je már foglalt (thru-val próbálkoztam, de nem ment). Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.t. Válaszolta May 9, 2014 Share Válaszolta May 9, 2014 Szerintem cseréled meg az Ultranova és a DR-880 sorrendjét és az Ultranova MIDI THRU-ját kösd a DR-880 MIDI IN-jére, így mindkettő megkapja az RC-300 MIDI clock-ját. Ellenkező esetben, ha a DR-880 MIDI outjáról kötsz az Ultranova IN-jére a 880 lenyeli a MIDI clock-ot (hacsak nincs SOFT THRU opció valahol a DR-880 MIDI menüjében). Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta May 9, 2014 Share Válaszolta May 9, 2014 Kérdezni akartam én is a Midi Thru kimenetet. A midi output proton általában nem küldik ki azokat az üzeneteket, amiket az in bemeneten kap. A Thru kimeneten viszont az in bemeneten érkező üzenetek is megjelennek és az out üzenetek is egyaránt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pigment Chemcal Válaszolta October 7, 2014 Share Válaszolta October 7, 2014 Megnézem hátha tényleg elnéztem valami beállítást. Nem emlékszem a márkájára de 25 körül volt az elosztó ára. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetanus Válaszolta May 10, 2014 Share Válaszolta May 10, 2014 Köszi, így műxik. A végső bekötés tehát: RC-300 MIDI out -> GR-55 MIDI in, GR-55 MIDI out ->Ultranova MIDI in, Ultranova MIDI thru -> DR-880 MIDI in. Így az RC-300-al tudom vezérelni az ütemszámot a GR-55-nél (pl. delay effekt), az Ultranova arpeggiojánál és a DR-880 ritmusánál. Köszi még egyszer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pigment Chemcal Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Sziasztok! Képtelen vagyok szinkronizálni az m audio axion pro 49 billentyűzetemet külsö midi órajellel. A terv az, hogy a billentyűzet midi outja bemegy a virus modulba és ugyanennek a midi bemenetén keresztül kapná a virus az órajelet. Valamiért nem akarja továbbítani a jelet. Ha közvetlenül kötöm össze a virust a seqenserrel gond nélkül felveszi a tempót tehát itt nem lehet gond. Azért vettem ilyet, hogy ne kelljen külön dobozkát venni ami elosztja a jeleket. Amúgy nagyon szeretem a kontrolert. Jó a billentése meg a potik is marha jók. Valaki találkozott hasonló problémával? Köszi előre is a segítséget Link to comment Share on other sites More sharing options...
variedkid Válaszolta November 24, 2011 Share Válaszolta November 24, 2011 Üdv Workstation szintim dobhangjait szeretném megszólaltatni egy midi dobkontroller segítségével. Pontosabban meg is szólal szépen, de szeretném a rendelkezésre álló 8 pad-hez az általam kiválasztott dob hangot-hangszert hozzárendelni. Hogyan lehetséges ez pontosan? A konfiguráció így néz ki: Dobkontroller midi kábellel csatlakozik a szintihez. A szinti pedig firewire segítségével a PChez (Cubase 5 DAW). A segítő szándékot előre köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 A Virus midi kimenetét (midi out), vagy a midi thru kimenetén küldöd tovább a jelet? Mert ez utóbbin kell(ene, ha van)! A midi out-on alapból mindig csak az eszköz saját midi jelei mennek tovább, a midi in-re érkezőket nem továbbítják. Mint ahogy írtam nemsokkal fentebb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pigment Chemcal Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 A sequenser egy roland 808. Ennek a midi outja menne az maudio billentyűzetbe és onnan kellene eljutnia a virus snowba. A virusnak csak egy be és egy kimenete van. A be már eleve stoppolva van a billentyű miatt. Ezért kéne az órajelnek a midibillen átsuhanni. ... de nem megy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wendelmar Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Üdv, el kéne most egy kis segítség, van egy nord micro modularom és egy yamaha su700-am, hogy kössem be pc-hez úgy, hogy csak kábelem van a pchez? Nord az belső seq-ról menne, yamaha meg pc-ről is menne. Tudom, kicsit komplex, de meg lehet valahogy oldani? Mind a kettőn csak in és out van. Nord midi világába nem folytam bele még annyira. Din-din kábelem is van. De ha megoldható akkor a nord-ot is pc-ről vezérelném. Link to comment Share on other sites More sharing options...
InfraRedCombat Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Üdv, el kéne most egy kis segítség, van egy nord micro modularom és egy yamaha su700-am, hogy kössem be pc-hez úgy, hogy csak kábelem van a pchez? Nord az belső seq-ról menne, yamaha meg pc-ről is menne. Tudom, kicsit komplex, de meg lehet valahogy oldani? Mind a kettőn csak in és out van. Nord midi világába nem folytam bele még annyira. Din-din kábelem is van. De ha megoldható akkor a nord-ot is pc-ről vezérelném. Tudtommal sem a mmodular, sem az su700 nem küldi tovább a fogadott midi órajelet a midi kimeneten. Megoldás lehet egy midi thru box, vagy egy dual kimenetes midi interface. A micromod belső szekije roppant rigolyás, nálam pattern váltásánál sokszor produkál beragadt note-ot, amit csak pánikgombbal, vagy patch váltással lehet orvosolni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wendelmar Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Tudtommal sem a mmodular, sem az su700 nem küldi tovább a fogadott midi órajelet a midi kimeneten. Megoldás lehet egy midi thru box, vagy egy dual kimenetes midi interface. A micromod belső szekije roppant rigolyás, nálam pattern váltásánál sokszor produkál beragadt note-ot, amit csak pánikgombbal, vagy patch váltással lehet orvosolni. Későbbiekben egy olyat is beiktatnék, hogy su700-at seq-val izgatnám, meg lenne egy dobgépem is. Ezek szerint akkor dobgépnek kéne lenni a master órajelesnek? (jomox xbase 09 pld) Link to comment Share on other sites More sharing options...
InfraRedCombat Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Későbbiekben egy olyat is beiktatnék, hogy su700-at seq-val izgatnám, meg lenne egy dobgépem is. Ezek szerint akkor dobgépnek kéne lenni a master órajelesnek? (jomox xbase 09 pld) Masternek azt az eszközt érdemes használni, amelyiknek stabilabb az órajele. Midi thru hiányában, ugye a fenti két eszköz elvérzik ilyen szerepben. Ha a láncot PC-vel hasnyálod, érdemes azt kötni vezérlésre. Jomoxhoz még nem volt szerencsém :-) Érdemes kutakodni a fórumokban vásárlás előtt, mert akad pár hangszer ami alkalmatlan stabil órajelet produkálni a kimenetén. "Vasgyúrók" nem véletlenül használnak ezer éves szekiket, grooveboxokat, vagy Akai pénztárgépeket e célra. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technox Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Későbbiekben egy olyat is beiktatnék, hogy su700-at seq-val izgatnám, meg lenne egy dobgépem is. Ezek szerint akkor dobgépnek kéne lenni a master órajelesnek? (jomox xbase 09 pld) Igen, az úgy jó...Nálam is szokott az XBase09 master lenni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf77 Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 Üdv, el kéne most egy kis segítség, van egy nord micro modularom és egy yamaha su700-am, hogy kössem be pc-hez úgy, hogy csak kábelem van a pchez? Nord az belső seq-ról menne, yamaha meg pc-ről is menne. Tudom, kicsit komplex, de meg lehet valahogy oldani? Mind a kettőn csak in és out van. Nord midi világába nem folytam bele még annyira. Din-din kábelem is van. De ha megoldható akkor a nord-ot is pc-ről vezérelném. Egy lehetséges megoldás szinkronizánásra: PC MDI out --> Yamaha SU700 Midi in (sync mode: external) --> Nord Micro modular Midi in ekkor a PC-ről a midi clock szinkron továbbfut a SU700-as midi outjára. ha vezérelni is akarsz a pc-ről javaslom thru box beszerzését, mivel a Yamaha SU700 valszeg nem engedi át a pc-ből érkező midi üzeneteket. DE (!) miért is kell a pc? Vezéreld a su700-ról a Nord-ot! Van neki 48 csatornája a nordnak meg akármelyik paramétere midi cc-hez rendelhető. A pc csak a nord configjához köl. Na? Ha meg kell a PC is mondjuk, soft szinti miatt akkor meg: SU700 (midi sync-okádó) midi out --> PC midi in (itt aztán akármit csinálhatsz a midi jelekkel) --> PC midi out --> Nord Midi in (ha zenélsz)/ Nord PC in (ha konfigurálsz) Hát kb. ennyi jutott eszembe egyelőre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wendelmar Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 Egy lehetséges megoldás szinkronizánásra: PC MDI out --> Yamaha SU700 Midi in (sync mode: external) --> Nord Micro modular Midi in ekkor a PC-ről a midi clock szinkron továbbfut a SU700-as midi outjára. ha vezérelni is akarsz a pc-ről javaslom thru box beszerzését, mivel a Yamaha SU700 valszeg nem engedi át a pc-ből érkező midi üzeneteket. DE (!) miért is kell a pc? Vezéreld a su700-ról a Nord-ot! Van neki 48 csatornája a nordnak meg akármelyik paramétere midi cc-hez rendelhető. A pc csak a nord configjához köl. Na? Ha meg kell a PC is mondjuk, soft szinti miatt akkor meg: SU700 (midi sync-okádó) midi out --> PC midi in (itt aztán akármit csinálhatsz a midi jelekkel) --> PC midi out --> Nord Midi in (ha zenélsz)/ Nord PC in (ha konfigurálsz) Hát kb. ennyi jutott eszembe egyelőre. Igen csak konfighoz használom. Meg egyenlőre dobgépnek használom még a pc-t. Su700-ra nem jöttem rá, hogy hogy lehetne vele vezérelni. Am az lehetséges, hogy az su700 lenne a masterclock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
studioacoustics Válaszolta May 24, 2011 Share Válaszolta May 24, 2011 Sziasztok, EA-1 - MS2000 közötti szinkront szeretnék úgy, hogy az EA-1 midi out-ja és az MS2000 midi in-je már foglalt (thru-val próbálkoztam, de nem ment). Előre is köszönöm a segítséget! Ha már megvan a fentebb javasolt midi lánc, megvannak a számodra megfelelő midi csatorna kiosztások, akkor egy kísérlet elvégzése hasznos lehet. A midi lánc első gépe állítja elő a midi clock-ot. Jelen esetben a Korg ES1. A utility vagy global (pontosan nem emlékszem) menüpont alatt a midi szinkront INT-re (internal=belső) kell állítani. Az összes gépen EXT-re (external=belső) Ha ez megvan, akkor a lánc végén lévő MS2000 delay, mod seq, lfo 1+2, arp mindegyike legyen midi sync:ON üzemmódban. A kísérlet a következő: pontos így az MS2000 a Korg ES1-hez képest a szinkron tekintetében? Tapasztalataidat megoszthatnád, hátha mások számára tanulságos lehet. Az én kísérleteim, és tapasztalataim: Korg EMX1 (MIDI master)---- MS 2000 (MIDI slave) : A szinkront tartja masszívan az MS2000, de le van maradva. MS 2000 (MIDI Auto) ---- Korg EMX1 (MIDI Auto) : Startjel így természetesen nincs, de manuális indításnál a szinkron viszonylag stabil. Tapasztalataim szerint vannak olyan MIDI-s eszközök, amik stabil szinkronjelet állítanak elő. Érdemes ezeket használni MIDI masternek. Ha sok "résztvevős" a MIDI lánc, a lánc végére legyengülhet a MIDI jel. Én ezt főleg akkor tapasztaltam, ha több analóg masina is be van kötve. Ezen a problémán én egy külső tápegységes MIDI Thru BOX-al segítettem, amit a MIDI lánc közepére helyeztem. Remélem azért tudtam segíteni valamit.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf77 Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 Igen csak konfighoz használom. Meg egyenlőre dobgépnek használom még a pc-t. Su700-ra nem jöttem rá, hogy hogy lehetne vele vezérelni. Am az lehetséges, hogy az su700 lenne a masterclock? Ja ja kimaradt egy láncszem. Nord Midi out ---> SU700 Midi in (midi hurok/echo nem lesz - legalábbis nem kéne lennie - mivel még soft thru sincs. Tehát: a nord-ban a vezérelendő paraméterre beállítasz egy midi cc-t --> su700 record --> ezalatt tekergeted a nord-on a potit és a su700 rögzíti a midicc-t, amit ,majd play alatt küld a nordnak. Persze a csatornákat pontosan be kell állítani, de ilyet inkább le se írok... Azt viszont nem tudom mennyire atomstabil a vas órája. A vezérlés alatt a midi üzenetek rögzítését értettem Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta September 28, 2014 Share Válaszolta September 28, 2014 A sequenser egy roland 808. Ennek a midi outja menne az maudio billentyűzetbe és onnan kellene eljutnia a virus snowba. A virusnak csak egy be és egy kimenete van. A be már eleve stoppolva van a billentyű miatt. Ezért kéne az órajelnek a midibillen átsuhanni. ... de nem megy:) Szerintem ez így nem fog menni, mert egyiknek sincs Thru kimenete, hirtelen kutakodva fórumokon egyiket sem lehet úgy beállítani, hogy kimenjen a kimenetén az, ami bejött. Pontosabban még egy dolgot nem néztem meg: az maudio billentyűzetnek van-e egyáltalán órajel kezelése? Mert ha nincs, akkor csak thru-val lehetne megoldani, ha pedig van, akkor talán kiküldi automatikusan a kimeneten. De ekkor ugye az órajelnek external-nak kell lennie. Ugyanúgy a Virus órajelnek is externalnak kell lennie. Ha nem megy, akkor csak Thrubox jöhet szóba. Esetleg ha van egy számítógép is midi ki-bemenet(ekk)el, akkor talán azon keresztül még meg is valósítható. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf77 Válaszolta September 28, 2014 Share Válaszolta September 28, 2014 Szerintem ez így nem fog menni, mert egyiknek sincs Thru kimenete, hirtelen kutakodva fórumokon egyiket sem lehet úgy beállítani, hogy kimenjen a kimenetén az, ami bejött. Pontosabban még egy dolgot nem néztem meg: az maudio billentyűzetnek van-e egyáltalán órajel kezelése? Mert ha nincs, akkor csak thru-val lehetne megoldani, ha pedig van, akkor talán kiküldi automatikusan a kimeneten. De ekkor ugye az órajelnek external-nak kell lennie. Ugyanúgy a Virus órajelnek is externalnak kell lennie. Ha nem megy, akkor csak Thrubox jöhet szóba. Esetleg ha van egy számítógép is midi ki-bemenet(ekk)el, akkor talán azon keresztül még meg is valósítható. Szóval. Nem kell thru box, mivel az mc808 képes soft thru-zni, sőt van egy tök egyszerű segítség, hogy a midi csatornákkal se kelljen szórakozni amikor az egyes csatornákat vezéreljük a midi billentyűzetről. Mindez a OM 120. oldalán: Soft Through - bekapcs Remote Kbd - bekapcs Ezek után az maudioról bejövő midi jeleket annak a csatinak továbbítja (és ha rec akkor rögzítit a seq-ban) ami éppen ki van jelölve. Röviden a Remote Kbd bekapcs után mintha lenne egy billentyűzete a MC808-nak. Ez tuti működik, mivel nekem is hasonló a solution ketyeg, csak nekem egy egyszerű mc307-es a seq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
comp Válaszolta May 25, 2011 Share Válaszolta May 25, 2011 Ha már megvan a fentebb javasolt midi lánc, megvannak a számodra megfelelő midi csatorna kiosztások, akkor egy kísérlet elvégzése hasznos lehet. A midi lánc első gépe állítja elő a midi clock-ot. Jelen esetben a Korg ES1. A utility vagy global (pontosan nem emlékszem) menüpont alatt a midi szinkront INT-re (internal=belső) kell állítani. Az összes gépen EXT-re (external=belső) Ha ez megvan, akkor a lánc végén lévő MS2000 delay, mod seq, lfo 1+2, arp mindegyike legyen midi sync:ON üzemmódban. A kísérlet a következő: pontos így az MS2000 a Korg ES1-hez képest a szinkron tekintetében? Tapasztalataidat megoszthatnád, hátha mások számára tanulságos lehet. Az én kísérleteim, és tapasztalataim: Korg EMX1 (MIDI master)---- MS 2000 (MIDI slave) : A szinkront tartja masszívan az MS2000, de le van maradva. MS 2000 (MIDI Auto) ---- Korg EMX1 (MIDI Auto) : Startjel így természetesen nincs, de manuális indításnál a szinkron viszonylag stabil. Tapasztalataim szerint vannak olyan MIDI-s eszközök, amik stabil szinkronjelet állítanak elő. Érdemes ezeket használni MIDI masternek. Ha sok "résztvevős" a MIDI lánc, a lánc végére legyengülhet a MIDI jel. Én ezt főleg akkor tapasztaltam, ha több analóg masina is be van kötve. Ezen a problémán én egy külső tápegységes MIDI Thru BOX-al segítettem, amit a MIDI lánc közepére helyeztem. Remélem azért tudtam segíteni valamit.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
comp Válaszolta May 25, 2011 Share Válaszolta May 25, 2011 Sziasztok, EA-1 - MS2000 közötti szinkront szeretnék úgy, hogy az EA-1 midi out-ja és az MS2000 midi in-je már foglalt (thru-val próbálkoztam, de nem ment). Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta September 28, 2014 Share Válaszolta September 28, 2014 Igen ám, csak neki az MC808 után van a billentyű, utána meg a Virus. Lehet, hogy az Axiom-ot is vezérli a sequencerrel. No meg azt nem tudom, hogy az Axiom-nak van-e egyáltalán belső órajele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf77 Válaszolta September 28, 2014 Share Válaszolta September 28, 2014 Igen ám, csak neki az MC808 után van a billentyű, utána meg a Virus. Lehet, hogy az Axiom-ot is vezérli a sequencerrel. No meg azt nem tudom, hogy az Axiom-nak van-e egyáltalán belső órajele. Persze, ez most így van, csak az a kérdés, hogy miért. Az axiom nem tud órajelet generálni, sőt azt továbbítani se (mondjuk eléggé csillivilli kics motyó, éppen tudhatná...), de az órajelet gondolom a 808-as adná. Az, hogy miért kell, hogy a billentyű a seq és a virus között legyen adjon választ Pigment Chemcal. Ha szükséges ez a sorrend akkor sajna kell még néhány kütyü. Személy szerint én sokáig vadásztam egy Roland A-880-ra - a problémamegoldóra - de faszari voltam 20-30e Ft-ot kiadni érte. Aztán jött egy spot ügylet. Sikerült beszerezni olcsón egy öreg MIDITEMP PMM-88-at.... Hát ez ISTENKIRÁLY. Soha többet nem kellett agyalnom. Ja és csak presetet váltok és egy teljesen új konfiguráció pottyan az ölembe. :):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta September 29, 2014 Share Válaszolta September 29, 2014 Hogy miért ez a sorrend, azt csak ő tudhatja Viszont nekem nem jutott volna eszembe sorrendet cserélni. Pedig az a legegyszerűbb. Már ha lehet , mármint ha nem valami speciális dolog miatt van a sequencer után a billentyű... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanta Válaszolta September 29, 2014 Share Válaszolta September 29, 2014 ja thrukon át a következő in majd thru és in a lényeg hogy a master az OUTon jöjjön .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
asam9
EA-1 - MS2000 közötti szinkront szeretnék úgy, hogy az EA-1 midi out-ja és az MS2000 midi in-je már foglalt (thru-val próbálkoztam, de nem ment).
Előre is köszönöm a segítséget!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.