Jump to content
Ménemszól.hu

Roland SH4D


faceeasyg

Recommended Posts

5 órája írta Bendi:

Nem tűnik rossznak, ha úgy tekintem, 5 db Volca ... árilag is rendben van. (És a 12 külön audio sáv az usb kimeneten elég fincsi.) És még kinézetre is szép :)

Jaja. Az 5 darab volcaval nem feltetlen ertek egyet, de abbol a megkozelitesbol is jo kis motyo vegulis.

Tetszik a dobszintije is, meg az, hogy elkezdtek ok is az oszcillatorokkal szabadabban jatszadozni. Ez verte be az uccso szoget az analog keys koporsojaba. Az szebbebb, mint ez, pedig tenyleg csini ez is. ;)

Remelem mar hamar megerkezik az LCD a keys-hez (lassan 1 hete rendeltem, jovo7en talan megjon) azt bepakazom, meg kitisztitom, es mehet; az arabol meg veszek egy ilyet, es meg marad is.

Ez mar eldolt kerdes. :)

Szerkesztette DutchFlowers
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Nekem csak a szokásos, egyéni hülye problémám van ezzel is. Annyira unalmasnak tartom a fekete doboz, fekete potik dizájnt, hogy konkrétan taszít.
A napokban fogalmaztam meg vhol, hogy pont az élőzésre teremtett gépek nyugodtan lehetnének merészek, színesebbek. Egy vagány kinézetű gép jobban motivál a vele való foglalkozásra, mint egy ilyen konkrétan halál unalmas kinézetű akármi. Vétel esetén minimum tolnék rá valahonnan egy élettel telibb potisapka szettet, vagy a gyárit fújnám le.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vicces, hogy mennyire mások vagyunk :) Nálam egy hangszer pont fekete, és az taszít, ha nekiállnak színezgetni :) Ezek a potigombok is szerintem kifejezetten szépek az SH-4D-n. És a fene vigyen engem, de ha már egy kis színezéstől nem riadunk vissza, akkor pont az AIRA ami még szerintem egészen ízléses :)

Szerkesztette Koródi Csaba
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En kicsit megengedobb vagyok. Nekem tetszik a piros is, a kek is, a szurke is, de akarmilyen szinu hangszer tud jol kinezni.

De a manapsag nagyon meno ezerszinben villogo dolgokrol nekem a diszkolampa jut eszembe. Az aira-ban idegesit a villogas, de legalabb konzekvens az arculata, felismerheto szine van. Ertem azt is, hogy pl a cicruit kommunikalni probal a szinekkel, de bar ne tenne. :)

A minifreak-emen is a legjobban a narancssarga potik (4db) zavarnak, nem tudom azok miert nem lehettek feketek vagy szurkek mint a tobbi, hogy illeszkedjenek az arculatba.

Long story short: izlesek es pofonok. Szerencsere vannak RGB diszkofenyben uszo cuccok is, annak akinek arra van igenye, meg unalmas fekete szarok is a magamfajta erzekeny szemu veneknek.

ui.: az analog keys LCD helyett az ara jott vissza... :( Ugyhogy hatarozatlan idore elnapolodott a vasarlas...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pedig a szín mint vizuális indikátor használható azonos funkciók vagy logikai egységek pl filter vagy oszcillátor szekció csoportosítására, vezeti a szemet, stb. Az OP-1 és az OP-Z-nél egy adott színt egy potihoz kapcsol, így könnyebb a használónak eligazodni, hogy akkor mit kéne megtekerni vagy melyik modulátor melyik kapcsolódó paramétert vezérli. Szóval lehet okosan is használni a színeket és akkor hasznosabb, mint egy sima fekete vagy fehér interfész.

Van ellenpélda is, Emilie a Mutable Instruments-töl pl kukázta a színes potikat, mert nem volt konzisztens a színek használata.

https://pichenettes.github.io/mutable-instruments-documentation/tech_notes/why_did_color_knobs_disappear/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 órája írta Mangonel:

Szóval lehet okosan is használni a színeket

Szerintem ez a kulcsmondat és valamiért ez szokott a legritkábban megvalósulni. Vagy össze-vissza színeznek, vagy sehogy..., pedig tök jól lehetne okosan, ízlésesen, kevés színnel, de hatékonyan és elegánsan tervezni egy felületet. Ilyen módon nekem sem lenne ellenemre egy színesebb eszköz. Ezzel együtt az SH-4D-vel nincs bajom, van ott szép egységes felület és használható RGB fények.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...