Jump to content
Ménemszól.hu

vinnui

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    640
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

  • Days Won

    38

vinnui last won the day on July 19 2017

vinnui had the most liked content!

5 követő

További Információ

  • Érdeklődési kör
    Atommaghasítás vemhes pockok szemöldökének végéből.

Kapcsolatfelvétel

  • Weboldalam
    http://vinnui.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.393 profil megtekintő

vinnui's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

247

Megbízhatósága

  1. vinnui

    Red Panda Bitmap V2

    Eladó ez a kiváló bitcrush effekt pedál. Nem csak bitcrush, de egyben filter és overdrive, valamint wavefolder is! Van benne egy csomó modulációs lehetőség, sztereó be és kimenetek, preset tárolás, és teljes MIDI vezérelhetőség. A webes editorral plusz lehetőségek nyílnak meg. A hangja nagyon széles skálán mozog, és a széles bemeneti jelszint tartomány miatt nem csak gitárra, de szintikre, dobgépekre is tökéletesen használható. Tökéletes műszaki állapotban van. Nincs rajta karc és kopás, füst és szőrmentes helyen volt, és csak szobában, asztalon használtam. Adom hozzá a gyári csomagolását is, benne a füzetekkel. Első tulajdonosa vagyok, azért adom el, mert egy komolyabb effekt processzorba toltam pénzt, amiben van bitcrush effekt is. A pedál Szegeden kipróbálható, Foxpost-al tudom küldeni. Az új ára 140-155e Ft között mozog. Bövebben: https://www.redpandalab.com/products/bitmap https://www.youtube.com/watch?v=GoLduh2ok78
  2. Én látok, láttam sok helyen, de ezek specializált szakmai környezetek. Különféle IT (hálózatos, és szoftver fejlesztő, rendszer adminisztrátor, stb) körökben nagyon sokan használnak desktop környezetben Linux alapú disztrókat.
  3. @faceeasyg Sajnos nem tudok segíteni a jack problémádon. Legutóbb kb 1 éve próbáltam Linuxozni zenei környezetben, akkor is RPI-n midi célból, de végül nem vált be és félretettem az egészet, nem tudtam igazán elmélyedni benne amennyire kellett volna.
  4. Egyetértünk! Abba még bele sem mentünk, hogy hogyan kell kialakítani egy zenei, vagy bármilyen videóvágó, fotószerkesztő, CAD, stb munkaállomást. Sokan már a fogalmakat is keverik ezzel kapcsolatban, azt hiszik hogy asztali gép = munkaállomás. Mára már itt teljesen más követelmények és elvárások vannak, még ha a hardver nagyon hasonló is a két kategória között. Régebben még ez sem volt azonos, de ma mindenkinek van egy szuperszámítógép a zsebében, így itt eltűntek a különbségek. A szemlélet viszont maradt. A munkaállomás mint gép olyan, mint a profi ács Milwaukee vagy Dewalt szerszámai. Egyedül egy feladat elvégzésére alkalmas, de arra tökéletesen, viszont nem verünk be vele szeget. Ha a zenénél maradunk, akkor első pillanattól kezdve kitaláljuk hogy mi a feladat: filmzene, sound design, felvétel és keverés, stb, és ehhez választjuk a szoftveres hátteret, az audio interface-t, és a vasat, OS-t. Telepítjük, finomhangoljuk, és utána megy vele a munka, pénzkeresés, és nincs rajta fészbúkozás, stb. Ilyen tekintetben a Linuxot be lehet fogni hasonló munkára, lásd Blender, 3D renderfarmmal, vagy pl a Bitwig is támogatja mint DAW, de nagyon meg kell gondolni, hogy érdemes-e elkezdeni vele foglalkozni. Én nem fogok érvelni sem mellette, sem ellene, hogy mi mire alkalmas és mire nem, mert ez nagyon tág fogalom. Láttam már Linux alapú 3D modellezést, Sun Solaris alapú CAD munkaállomásokat, meg nem sorolom még miket... mindent a megfelelő feladatra, hozzáértéssel kell megterveni, és utána kezelni, és akkor normálisan fog működni.
  5. Alapvetően mindkettőtöknek sokmindenben igaza van. Hadd osszam még én is a véleményem, hátha hozzátesz valamit a társalgáshoz. Akármilyen gép, legyen az asztali, vagy szerver vásárlása és operációs rendszer telepítése előtt a legfontosabb dolog a hardver kompatibilitási lista tanulmányozása. Aki üzemeltet szervert, vagy tárolót az tudja, hogy mindig az adott gyártó HCL-je a mérvadó ilyen tekintetben, és ami ott nincs felsorolva, az attól még lehet hogy működik, de beszerzése lutri. A Mac ilyen szempontból a zárt ökoszisztémás természete miatt kivétel, de akár Windows, akár Linux a cél, a fent említett lépést nem érdemes megkerülni. Brand Windows-os (pl: Dell) vagy Linuxos gépeknél (pl: System76) ezeket a munkákat a gyártók elvégzik, az ügyfél már úgy kapja a gépét, hogy minden teljesen tökéletesen működni fog. Minden ezen kívüli kisérletről, miszerint 10 éves(!!) gépre mi megy fel, vagy hogy mit dugdosok bele utólag, felesleges vitatkozni, és ezekből bármelyik rendszerre nézve következtetéseket levonni. A folyamat természete az lenne, hogy a hardvert választjuk a rendszerhez, és nem fordítva. A rendszert pedig az elvégzendő munkához, vagy felhasználó preferenciához választjuk. Ezektől függetlenül napi szintű Linux desktop felhasználóként és szerver adminisztrátorként mondom, hogy a Linux egyeltalán nem hibátlan. Desktopként én is sorolhatnék idegesítő problémákat, pedig én is az első Slackware, Debian sőt LFS (Linux from scratch) disztróktól kezdtem a pályafutásom (kézi kernel fordítás, X Windows config írás, és egyéb peverziók). Desktopként tényleg csak az használja, aki annyira kiábrándult a Windowsból, hogy undora van tőle, Macre pedig nem akar költeni. A helyes hardver lista válogatást akkor sem lehet megúszni... Ha valaki vállalja a Linux desktopot, akkor vállalja vele a rendszergazdai tennivalókat is, azaz saját idejével/pénzével fizet ezekért.
  6. Ezekkel a beszólogatásokkal hatalmas mennyiségű, új zenei felhasználó fog tömörülni itt. Ja nem...
  7. vinnui

    Eurorack modulok

    Eladók a következő eurorack cuccok: Erica Synths Midi to trigger: 28.000 Ft https://www.ericasynths.lv/shop/eurorack-modules/by-series/basic-series/midi-trigger-module/ A dobmodulok legjobb barátja, egy 8 csatornás midi-trigger konverter. Egy beállítható midi csatornáról konvertál ki 8 triggert. Minden kimenetéhez saját LED visszajelző tartozik, és az egyik kimenetet használhatjuk midi clock küldéshez is. ELADVA : Shakmat Modular Time Wizard (DIY verzió): 35.000 Ft http://www.shakmatmodular.com/products/tw.html Ez is a dobmodulok legjobb barátja Szuper logikai modul, amivel a clock bemenetről 6 különböző osztott, szorzott, vagy valamilyen logikai relációban lévő jeleket lehet kinyerni. Érdekes dob trigger mintázatok, burkolók indítása a ritmussal párhuzamosan, vagy csak simán egy slew limiterre kötve a kimenetét, ritmussal szinkronban lévő burkolókat készít. ELADVA : Hexinverter Mutant Bassdrum (DIY verzió):: 39.000 Ft Analóg lábdob, és torzító modul. CV-zhető accent, decay és pitch, illetve a torzítási mérték is. A torzító a lábdobzól függetlenül is használható! Hexinverter Mutant Clap (DIY verzió):: 39.000 Ft eladva ELADVA : Antumbra 6mix: 25.000 Ft http://www.antumbra.eu/modules/6mix 6 csatornás keverő, 3-3 bemenetenként 1 sárgán világító mute kapcsolóval. Élő helyzetben is kiváló, 4 HP széles. Az előlapja matt fekete PCB. Zlob Skew Fade LFO: 18.000 Ft https://zlobmodular.com/product/skew-fade-lfo/ 3 HP széles analóg LFO, nagyon sokféle jelalakkal. 20 Hz-től akár a 3 perces periódusidőig is beállítható. A jelalakjai hasonlítanak a Moog analóg oszcillátoraihoz: a háromszög jelalak a fűrész és az invertált fűrész között bárhová beállítható, a négyszög meg PWM jelalakokat tud. Ezeket lehet CV-zni is a Fade CV bemenettel, amelyik a szinusz, háromszög, négyszög jelek között tud átmenetet csinálni! Ha a háromszög kiementét bekötjük a Fade CV-be, akkor mégtöbb jelalakot lehet kinyerni belőle. Egy zöld/piros LED jelzi az aktuális periódust (halványan világít). Zlob Modular Miniatt: 8.000 Ft https://zlobmodular.com/product/mini-att/ Attenuator, mixer, mute modul. Használató két különálló attenuatorként, vagy passzív mixerként. Ilyenkor a két mute kapcsolóval ki lehet venni bármelyik jelet a mixből. Passzív modul, nem igényel tápellátást, így a kevert kimenő jel veszteséget szenvedhet. Ez a legtöbb esetben nem okoz problémát, főleg CV jeleknél. 2HP. Tiptop Audio 19" rack, 84 HP rack/desktop case: 11.000 Ft eladva Mindegyik modul hibátlan, karcmentes, nemdohányzó szobában használt. Kipróbálhatók Szegeden, szállítás megoldható Foxposttal, akár utánvéttel is. A szállítás költségét a vevő állja. A modulokról kérésre további fotókat küldök. Csere csak tetőfelújításra
  8. Tom Whitwell nagysikerű sample player modulja, 4U szélességben. A benne lévő SD kártyáról képes monó hangmintákat visszajátszani, a trigger bemenetén kívül még 2 CV bemenete van (configból állítható). A mintákat bankokba lehet szervezni, a hosszuk nem limitált. A legújabb firmware van a modulba töltve. Leírás, és videók: https://www.musicthing.co.uk/pages/radio.html Ajándék SD kártyával adom (16 GB, Sandisk Ultra), Foxpost a vevő terhére. Ár: 29.000 Ft + postaköltség
  9. A legutóbb gyártatott dolgok lézergravírosak. Formátum szintjén PDF/SVG forrásból dolgoznak. Egy jó ideje már nem csináltattam ilyen előlapot, mostanában csak gyári kiteket rakok össze.
  10. Igen, rendkívül gazdag az elérhető és építhető modulok és komponensek tárháza. Szerencsére a lista folyamatosan gyarapszik, már kb egy teljes élet kellene hozzá, ha mindent szeretnék megépíteni amiről normális dokumentáció létezik. A filter valóban érdekes lehet, bár számomra ez a sokféle filter téma lecsengett. Arra kell majd figyelni, hogy aki ezekből a modulokból szeretne kollekciót építeni, a ritka alkatrészeket vagy most kell megvenni az Erica Synth shopjából, vagy valahogy felkutatni őket utólag.
  11. Nagyon nemes húzás tőlük! Sajnos a Hexinverter kihagyta ezt a lépést, ezért is örülök ennek a dolognak nagyon. Számomra ezek a modulok nem igazán izgalmasak, így rendelni sem szeretnék. Az viszont várható, hogy a közösség előállt majd komolyabb integrált mini szintiket, 5U vagy más modulár formátumokhoz modulokat, stb ezek alapján.
  12. vinnui

    Mutable Instruments Elements

    Eladó a kiváló Mutable Instruments Elements modul, az egyik legfinomabban vezérelhető fizikai modellező és rezgőtér szimulációs modul. A firmware a legújabb gyári verzió, benne a Ringsből ismert több üzemmód, és a bónusz FM szinti üzemmód! Az eredeti, gyári csomagjában adom, szövettokkal, matricával, kézikönyvvel, és a játék pörgettyűvel. Hibátlan, alátétekkel volt beszerelve, csak egyetlen apró karc van a modul jobb alsó sarkán. Átvétel szélyesen Szegeden, vagy postai csomagküldéssel, csomagautómatán keresztül. Eredeti árán 166.000 Ft! (Az eladás oka: lakóházfelújítás) Ha érdekel, keress a fórumon, vagy a vinnui@icloud.com email címen.
  13. A következőket érdemes még megnézni poti/jack aljzat ügyében: https://www.taydaelectronics.com https://modularaddict.com
  14. Az ARM vs Intel architektúrára is megoldás, ami annó a PPC/Intel váltáskor is működött, a fat binary módszer. Mindkét architektúra binárisai benne voltak ugyanabban a buildben. Az egységesítés itt inkább mégis a framework-ök és a fejlesztőeszközök közötti valamekkora különbségek miatt vannak. Az X-Code simán szimulátorban futtatja az iOS appokat, úgyhogy szerintem csak ezeket a dolgokat kell az Apple belső fejlesztőinek közös nevezőre hozni, ami már sok éve zajlik is.
  15. vinnui

    Nem azt hallod

    Egyébként tényleg teljesen nonszensz az egész, valóban elég 3 évente beleolvasni
×
×
  • Create New...