Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Hasznos App -ok IOS re?


nyse

Kérdés

Recommended Posts

  • 0

Ez így túl általános. A musicradaron is eléggé "ömlesztett" a lista.

Milyen témakörben keresel iOS alkalmazásokat?

Rengeteg szinti van iOS-re, jobbak rosszabbak vegyesen.

A Korgok nekem nagyon tetszenek (iElectribe - mind a kettő -, iKaossilator, iMS20). Az Animoog zseniális, és a maga nemében csemege a Peter Vogel Synth (Fairlight) is. A SampleTank is nagyon jó.

Több sávos felvételre az Auria a legígéretesebb, de még kell "érlelődnie". Az Amplitube is jól használható - főleg gitárosoknak.

A MusicStudio editálási képességei eléggé "szegényesek", a GarageBand-ot pedig gyorsan "kinövi" az ember. Játékszer.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

elsősorban olyan app érdekel engem amiben intuitívan lehet plö midit editálgatni (pl valamilyen grid rendszerben dobokat dallamokat összerakni vagy létrehozni) majd a kész file mehet ki a daw ba ahol már rendesen lehet dolgozni, meghangszerelni keverni stb.

továbbá biztos van néhány jó hangú szinti is de erről már írtál is :)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Elkészült az első "teszt" nóta. A Cubasis volt a DAW, egy iPad2 + Alesis IODock segítségével. Csak egy Kurzweil PC 361 szerepel a felvételen.

A Cubasis egészen jól használható, más a "filozófiája", mint az Auriának, szerintem "iPadesebb" a szemlélete a kezelést tekintve. Nagy előnye az Auriával szemben a MIDI képesség, de azt most nem teszteltem. Nagyon jól és gyorsan lehetett dolgozni vele, és mintha "kíméletesebben" bánna az iPad erőforrásaival. Az Auria sokszor már a 4. 5. sáv rögzítésekor "recsegni" kezdett, a Cubasisszel a kilenc sávot gond nélkül rögzítettem, egyszer sem kezdett "hisztizni".

V I S Z O N T ! ! ! ! Van egy (szerintem nagy) hibája a Cubasisnek: a metronóm pontatlan. Nem pont ugyanaz a BPM, mint bármi másban. Összehasonlítottam egy Kurtzweil PC-361 és egy Cubase 7 (iMac) metronómjával, és bizony fél perc alatt 0.2 - 0.3 mp "elmászás" jön össze. Emiatt a vasból jövő arpeggiók, és főleg a hosszabb groove-ok "használhatatlanok".

Remélem, hogy a következő kiadásban már javítva lesz ez a hiba. (Biztosan nem az iPaddel van a gond, mert az Auria két perc alatt sem "mászott" el a Kurzweiltől, legalábbis én egyáltalán nem hallottam...)

A "kísérleti project" eredményét linkeltem a "zenemutizóba" :

Szerkesztette bendi
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hát ez az infó nagyon jól jött :)

 

Nem vagyok DJ, de ez a progi nekem nagyon bejön gyakorlásra, meg zene-leszedésre. Gyönyörűen fűzi magától ütemszinkronnal a kijelölt részeket és nagyon szépen lehet vele lassítani hangmagasság-változás nélkül.

 

Irónikus, hogy DJ program, de nekem country zongoratanuláshoz kincset ér :D

 

Minek köszönhető vajon hogy ingyen elérhető?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Nem derült ki, melyik minire gondolsz. A "sima" mini ma már szinte semmi pénzért nem éri meg. Nagyon elavult technológiát tartalmaz. Az iPad2/iPhone4S testvére. A retina mini a - jelenleg - legkorszerűbb Air kisöccse, annyi a különbség, hogy 1.4GHz helyett 1.3 GHz az órajele. 

Ha nem nagyon sürgős, akkor várj még egy hónapot. Okt.21-én fogják bejelenteni az új iPad-e(ke)t és Maceket. Ha lesz új mini, akkor a jelenlegi ára lényegesen lejjebb fog menni (valószínűleg a sima mini mostani árszintjére), akkor érdemes lesz azt megvenni. Vagy az újat, ami szinte biztosan az iPhone 6-os technológiáját kapja, és nagyjából a mostani retina mini árán fog kijönni.

 

Ja, és nagyon valószínű, hogy a jövőre megjelenő iOS9 már nem fogja támogatni az iPhone 4S / iPad2 / iPad mini "társaságot".

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Köszönöm a segítséget,

ha még annyiban segítenél, hogy rákukkantanál erre, hogy alkalmas-e  azt megköszönöm:

(várni nem szeretnék mert nagyon sokat utazom és használnám de a cubasuist nem hagynám azért ki)

http://www.mediamarkt.de/mcs/product/APPLE-iPad-mit-Retina-Display-mit-Wi-Fi---LTE-16GB-schwarz,48353,489009,507191.html?langId=-3

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...