snaper Létrehozva November 20, 2014 Share Létrehozva November 20, 2014 Sziasztok. Támadt egy ilyen elvetemült ötlelem : Viszont ötletem sincs, honnan tudnák kék nyáklapot szerezni...meg hozzá Liquid Tin-t... Ötletek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uborka Válaszolta November 23, 2014 Share Válaszolta November 23, 2014 Kék: http://www.octamex.de/shop/?page=shop/browse&category_id=b072c50b5e95323aa6da195b7a82d869&/Platinen_blau_eingefaerbt_kaufen.html Fekete: http://www.octamex.de/shop/?page=shop/browse&category_id=6430a756758933df9e67a267f5eecd28&/schwarz_kaufen.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 26, 2014 Szerző Share Válaszolta November 26, 2014 Azt hiszem én is előveszem a sok félbehagyott projectet (bár én sima nyákra dolgozom) Normál esetben én is, meg nagyon sok stripboardot is megeszek, de most ez most látszani is fog Link to comment Share on other sites More sharing options...
uborka Válaszolta November 26, 2014 Share Válaszolta November 26, 2014 Jeeeeeeeee! Nagyon köszi, remélem a Mikulás ideér vele Azt hiszem én is előveszem a sok félbehagyott projectet (bár én sima nyákra dolgozom) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 26, 2014 Szerző Share Válaszolta November 26, 2014 Megnéztem, és tetszik az a megoldás, bár úgy láttam, hogy igazán a sequencerrel együtt hasítana. Mindenképpen érdekel, hogy mi lesz a tapasztalatod ezzel kapcsolatban, blogolj róla! Én még mindig nem mertem ilyen kontrollerbe belevágni, pontosabban idő kérdése, bá lehet hogy kikötök egy QuNexus mellett, és nem építek semmit. )) Én alapból nem terveztem semmilyen billentyűt a modularhoz, inkább sok random modul és zenéljen nekem Ez csak megtetszett, meg akarok összerakni egy kisebb, vékonyabb házat, ilyen "skiff" jelleggel, abban ez elfér több passzív utility modul mellett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinnui Válaszolta November 25, 2014 Share Válaszolta November 25, 2014 CGS86 alapján, még a traceket is majdnem úgyanúgy rajzoltam meg. 6 billentyűhöz van Ken által rajzolt nyákom, de az kicsi. Megnéztem, és tetszik az a megoldás, bár úgy láttam, hogy igazán a sequencerrel együtt hasítana. Mindenképpen érdekel, hogy mi lesz a tapasztalatod ezzel kapcsolatban, blogolj róla! Én még mindig nem mertem ilyen kontrollerbe belevágni, pontosabban idő kérdése, bá lehet hogy kikötök egy QuNexus mellett, és nem építek semmit. )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 24, 2014 Szerző Share Válaszolta November 24, 2014 Kék: http://www.octamex.de/shop/?page=shop/browse&category_id=b072c50b5e95323aa6da195b7a82d869&/Platinen_blau_eingefaerbt_kaufen.html Fekete: http://www.octamex.de/shop/?page=shop/browse&category_id=6430a756758933df9e67a267f5eecd28&/schwarz_kaufen.html Jeeeeeeeee! Nagyon köszi, remélem a Mikulás ideér vele Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 24, 2014 Szerző Share Válaszolta November 24, 2014 Melyik kapcsolási rajz alapján csinálnád meg? Régebben én is nézegettem, főleg a Buchla féle kapacitív megoldást, de többen írták, hogy nem megy. CGS86 alapján, még a traceket is majdnem úgyanúgy rajzoltam meg. 6 billentyűhöz van Ken által rajzolt nyákom, de az kicsi. A Buchla megoldások nem olyan jók valamiért DIY-ban, nem tudom miért, de ezt én is hallottam. Meglátjuk milyen lesz, most még csatlakozókra várok, lett joystickom, szóval meg tudom csinálni a joy mixert, meg ugye megjött közben a dspG-1 chip is, azzal is kellene foglalkozni. Ki van marva még egy Buchla 110 meg egy Buchla 205, azokkal is lassan kezdeni kéne valamit Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinnui Válaszolta November 23, 2014 Share Válaszolta November 23, 2014 Melyik kapcsolási rajz alapján csinálnád meg? Régebben én is nézegettem, főleg a Buchla féle kapacitív megoldást, de többen írták, hogy nem megy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta November 23, 2014 Share Válaszolta November 23, 2014 Nem profibb onozas helyett galvanizalni a nyakot maras utan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis Válaszolta November 22, 2014 Share Válaszolta November 22, 2014 Nem, nem soldermaskra gonddolok, hanem maga az anyag kék.Van minden színben már, piros, kéks satöbbi, cak USA-ból rohadt drága a posta, ezért gondoltam talán EU-ban van valahol... http://www.ebay.com/itm/4pcs-CEM-090-2-oz-Singlesided-6-x-9-BLUE-Copper-Board-Laminate-PCB-/161477670247?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2598d1b567Esetleg meg lehetne próbálni a hagyományos nyákot befesteni valahogy. Tintában áztatni vagy valamilyen porcelánfestékkel próbálkozni Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 22, 2014 Szerző Share Válaszolta November 22, 2014 Amúgy a nyákterv már megvan, több mint valószínű kimarom majd sima lapra, hogy jó...csak várom a Tayda 3.5 mm jack rendelésem Oh, és útban vannak az előlapok is a másik rendszerhez, egyenesen Chicago-ból Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 22, 2014 Szerző Share Válaszolta November 22, 2014 Hi! A kékezésről fogalmam sincs, de ónozó löttyöt azt én a helyi alkatrész boltban vettem. Ilyen: http://www.hestore.hu/prod_10028802.html Nem kékezés, totál "elfogalmaztam" magam. Anyagában kék....mindegy Ezt találta én is, csak tőlük vásárolok belföldről, sajna löttyökre nincs kiszállítás...remélem Pali'bánál van (Ő a helyi elektro-díler ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 22, 2014 Szerző Share Válaszolta November 22, 2014 Olyat én még nem láttam, hogy maga a nyák lenne színes. Amire te gondolsz az a "solder mask" (forrasztásgátó réteg), pl itt egy tutorial. A folyékony ón az meg vegyi ónozó néven fut inkább. Ezeket házilag szépen kivitelezni nem egyszerű de nem is lehetetlen. Ebay-en lehet kapni mindkét eljáráshoz anyagokat. Nem, nem soldermaskra gonddolok, hanem maga az anyag kék. Van minden színben már, piros, kéks satöbbi, cak USA-ból rohadt drága a posta, ezért gondoltam talán EU-ban van valahol... http://www.ebay.com/itm/4pcs-CEM-090-2-oz-Singlesided-6-x-9-BLUE-Copper-Board-Laminate-PCB-/161477670247?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2598d1b567 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlaca Válaszolta November 21, 2014 Share Válaszolta November 21, 2014 Részletesebben : Az előlapon látható cucc az touch keyboard lenne, mint a Buchla 112-őn mondjuk. Mivel ez csak egy lap, és az előlapra kellene majd felcsavarozni, ezért kellene magának a NYÁKnak kéknek lennie. Liquid Tin (folyékony ón) meg azért kellene, hogy ne oxidálódjon a rézréteg majd marás után, és szép ezüst színe legyen : PL : Hi! A kékezésről fogalmam sincs, de ónozó löttyöt azt én a helyi alkatrész boltban vettem. Ilyen: http://www.hestore.hu/prod_10028802.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta November 21, 2014 Share Válaszolta November 21, 2014 Ez jó. Majd egyszer én is akarok csinálni valami hangszert. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis Válaszolta November 20, 2014 Share Válaszolta November 20, 2014 Olyat én még nem láttam, hogy maga a nyák lenne színes. Amire te gondolsz az a "solder mask" (forrasztásgátó réteg), pl itt egy tutorial. A folyékony ón az meg vegyi ónozó néven fut inkább. Ezeket házilag szépen kivitelezni nem egyszerű de nem is lehetetlen. Ebay-en lehet kapni mindkét eljáráshoz anyagokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta November 20, 2014 Szerző Share Válaszolta November 20, 2014 Részletesebben : Az előlapon látható cucc az touch keyboard lenne, mint a Buchla 112-őn mondjuk. Mivel ez csak egy lap, és az előlapra kellene majd felcsavarozni, ezért kellene magának a NYÁKnak kéknek lennie. Liquid Tin (folyékony ón) meg azért kellene, hogy ne oxidálódjon a rézréteg majd marás után, és szép ezüst színe legyen : PL : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
snaper
Sziasztok.
Támadt egy ilyen elvetemült ötlelem :
Viszont ötletem sincs, honnan tudnák kék nyáklapot szerezni...meg hozzá Liquid Tin-t...
Ötletek?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.