Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Ian

Kérdés

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne:

Adott egy Roland f130-r digitális zongora.Van rajta egy usb csatlakozó midi üzenet küldésre és fogadásra.

Hosszú ideig működött,de egyszer Pci kártya beszerelése miatt szétszereltem a gépet és a rengeteg csatlakozó kihúzása után,nem ugyanoda került vissza a csatlakozó, ahol előtte volt.Azóta  nem látja midi eszközként a digit zongit.Próbáltam drivert újra rakni, de nem segít.Az "eszközt" nem ismeri fel.Gondolom komplett újratelepítés segítene, de azt egyenlőre nem szeretném.Esetleg van valakinek hasonló tapasztalata?Jó sok csatlakozóm van(usb),ha megtalálnám az eredeti helyét a csatlakozónak(ahol eredetileg működött) esetleg felismeri újra?Szerintetek ki lehet kerülni a szoftvert és valami direkt midis megoldással lehetne kábelezni?

Minden segítséget köszönök!

rendszer:windows 7-cubase8 pro

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Lehet, hogy csak nekem nem világos elsőre, de ugye NEM a Rolandot szedted szét, hanem a PC-t?

Nézd meg az eszközkezelőben, hogy nincs-e olyan hardware, amihez nem talált drivert. Lehet, hogy az lesz az. Régebben - amíg Windowst használtam -, volt olyan gond, hogy egy "módosult" eszköz "megfogta" a drivert, de mivel az eszköz "módosult", nem tudta rendesen inicializálni. Próbáld meg eltávolítani azt a "nem azonosított" hardware-t. (Valahol a részleteknél megtalálod az eszköz azonosítóját - Vendor ID és Device ID -, ez alapján a neten tudod azonosítani, hogy tényleg az lesz-e.)

Esetleg azt nézd még meg, hogy nem dugtad-e fordítva fel az USB csatlakozókat. Találkoztam olyan alaplappal, amin nem volt megoldva, hogy csak helyesen lehessen csatlakoztatni az USB portokat. Azt próbáld meg elsőnek, hogy azon az USB porton, amire csatlakoztatod, más USB eszköz műlködik-e, pl. pendrive.

Alapvetően az alaplapra szerelt USB csatlakozókat érdemes MIDI célra használni, mert - régebben legalább is így volt -, nagyobb áramot adnak le, mint a külön csatlakoztatható eszközök. Így azok az eszközök is problémamentesebben üzemelnek, amik képesek USB-ról tápot felvenni.

 

Link to comment
Share on other sites

Elnézést ha félreérthető voltam.Nem a Rolandot kaptam szét:-)Megpróbálom amit írtál.Ami érdekes,hogy van még a gépen pár egyéb dolog,amik valószínű más csatlakozóba kerültek vissza,de minden működik.(virus ti polar,arturia spark vezérlő,steinberg licence kulcs,vezetéknélküli egér+bill)

Köszi a tippet!

Link to comment
Share on other sites

12 órája írta Ian:

...

Sajnos nagy szívás az USB. Win 10 esetén nem tudom hogy van, de Win 7-tel ha a már telepített USB-s eszközt átdugom egy másik USB-be, akkor újra kezdi keresgélni hozzá a drivert... amit néha megtalán, néha meg nem. :-/ Ha az USB-s bill-t másik helyre dugom vissza, akkor már nem is működik addig, amíg újra nem indítom a gépet.

Talán a Windows 10 ezt már jobban kezeli.

Link to comment
Share on other sites

38 perccel ezelőtt írta KraD:

Ugyanez a problema nalad is!
Itt a megoldas:

 

Köszi!Megnézem ezt is!

 

1 órával ezelőtt írta Tetsuo:

Sajnos nagy szívás az USB. Win 10 esetén nem tudom hogy van, de Win 7-tel ha a már telepített USB-s eszközt átdugom egy másik USB-be, akkor újra kezdi keresgélni hozzá a drivert... amit néha megtalán, néha meg nem. 😕 Ha az USB-s bill-t másik helyre dugom vissza, akkor már nem is működik addig, amíg újra nem indítom a gépet.

Talán a Windows 10 ezt már jobban kezeli.

Igen!Azt soha nem fogom megérteni,hogy egy 300 000ft+os hangszerből milyen megfontolásból van kispórolva 2db klasszik midi csatlakozó.De igazàból bármelyikből.😞

Link to comment
Share on other sites

Nekem a Roland XV5050-nel es a KORG Studio Kontroller-nel volt USB gebasz mind a ketszer ezzel a videon bemutatott proceduraval tudtam orvosolni...
MOndjuk en ruhellem a Win10-et, tobb tucat soha nem hasznalt idiota applikaciot futtat a hatterben amit nem enged letorolni sem. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...