Jump to content
Ménemszól.hu

Recommended Posts

Sziasztok!

A problémám a következő:

Egy dal exportálása közben állandóan ledobálja az uad plug ineket. Látom, ahogy exportálásnál elkezd "gondolkozni" - megakad egy pillanatra az exportálási indikátor, aztán gyorsan befejezi, nyilván ez az a pont, amikor ledobja a plugineket. De mindig más százaléknál történik a dolog.  Csak ennél az egy projektnél tapasztaltam ezt, eddig még nem volt ilyen problémám. Mindig más plugokat dob le. Egy apollo duo, és egy 4 magos pci a hardware. Daw: Samplitude pro x (eredeti) , pc 

Bőven nincs kihasználva a rendszer. Error kód 38 - valami általános csatlakozási hiba.

Éhesebb pluginekből csak az Ampex (29%) fut két példányban.

Próbáltam új projektbe átmásolni, az egészet, hátha a dawnál akad valami, de ugyanaz a baj.

Egyéb pluginek csak a samp két sajátja, sokat használom együtt az uadokkal.

Az uad rendszert újra raktam, illesztő programot töröltem, csak egy driver fut...

Egy csomó mindent próbáltam már, de semmi sem segített. Nagyon bosszantó.

Esetleg valami ötlet?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
22 perccel ezelőtt írta Gamda:

Sziasztok!

A problémám a következő:

Egy dal exportálása közben állandóan ledobálja az uad plug ineket. Látom, ahogy exportálásnál elkezd "gondolkozni" - megakad egy pillanatra az exportálási indikátor, aztán gyorsan befejezi, nyilván ez az a pont, amikor ledobja a plugineket. De mindig más százaléknál történik a dolog.  Csak ennél az egy projektnél tapasztaltam ezt, eddig még nem volt ilyen problémám. Mindig más plugokat dob le. Egy apollo duo, és egy 4 magos pci a hardware. Daw: Samplitude pro x (eredeti) , pc 

Bőven nincs kihasználva a rendszer. Error kód 38 - valami általános csatlakozási hiba.

Éhesebb pluginekből csak az Ampex (29%) fut két példányban.

Próbáltam új projektbe átmásolni, az egészet, hátha a dawnál akad valami, de ugyanaz a baj.

Egyéb pluginek csak a samp két sajátja, sokat használom együtt az uadokkal.

Az uad rendszert újra raktam, illesztő programot töröltem, csak egy driver fut...

Egy csomó mindent próbáltam már, de semmi sem segített. Nagyon bosszantó.

Esetleg valami ötlet?

Szia!

Töltsd le újra az auth fájlt. Esetleg tölts le egy másik verziójú UAD szoftot és próbáld meg azzal. Esetleg rakd át a kártyát másik szlotba. 

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Az Apolló Thunderboltos?
Izotope pluginek nem futnak véletlenül?
PCI kártyát kivenném, alapos porkifújás, géptakarítás és mehet vissza, hátha csak kontakt hiba.

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Köszi a tippeket, Firewire az apollo. Próbáltam, hogy csak a pci futott, úgy is ledobta.

Mióta kijött a 9.3 ezt használtam, nem volt eddig gond. 

Az a fura, hogy csak egyetlen egy projektnél csinálja, de ott mindíg. Megnyitok egy másikat és rendesen exportál minden mást. Ha hardwer, vagy csatlakozás lenne, akkor más projektnél is jelentkeznie kellene, de azért megnézem ezt a slotos, tisztítós dolgot.

Csak a samp saját, plugja, és az uad. Semmi izotope.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
1 órája írta Gamda:

Köszi a tippeket, Firewire az apollo. Próbáltam, hogy csak a pci futott, úgy is ledobta.

Mióta kijött a 9.3 ezt használtam, nem volt eddig gond. 

Az a fura, hogy csak egyetlen egy projektnél csinálja, de ott mindíg. Megnyitok egy másikat és rendesen exportál minden mást. Ha hardwer, vagy csatlakozás lenne, akkor más projektnél is jelentkeznie kellene, de azért megnézem ezt a slotos, tisztítós dolgot.

Csak a samp saját, plugja, és az uad. Semmi izotope.

Ha minden kötél szakad, akkor megpróbálnám sávonként (esetleg csak azokat kikapcsolni / törölni az export idejére, amin van UAD) exportálni. Ha meg van a sáv, akkor jöhet, hogy melyik plugin :) Kicsit macerás, de legalább kiderülne.

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget!

Megoldódott a dolog!

Szétkaptam a gépet, kitakarítottam, kiszedtem az uad, és a Sonnet allegro pci-firewire kártyát.

Amit észrevettem, az uad kártya kicsit ferdén (nem 90 fok) volt a slotba, mert a gépház valamilyen okból kifolyólag (sajnos elég sokat cűbölöm) eldeformálódott, így a kártya tartó fal kicsit kijjebb került, a síkjából.

Másik dolog, hogy a firewire 800-as kábel egyik végen az egyik műanyag "tüske fogadó vájat - nem tudom, hogy hívják" kicsit benyomódott. Tűvel kiigazgattam. 

Szépen teszi ismét a dolgát, ezer hála!!!

- Azért az, hogy miért csak az egyik dalnál okozott ez problémát rejtély! -

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
3 perccel ezelőtt írta Gamda:

Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget!

Megoldódott a dolog!

Szétkaptam a gépet, kitakarítottam, kiszedtem az uad, és a Sonnet allegro pci-firewire kártyát.

Amit észrevettem, az uad kártya kicsit ferdén (nem 90 fok) volt a slotba, mert a gépház valamilyen okból kifolyólag (sajnos elég sokat cűbölöm) eldeformálódott, így a kártya tartó fal kicsit kijjebb került, a síkjából.

Másik dolog, hogy a firewire 800-as kábel egyik végen az egyik műanyag "tüske fogadó vájat - nem tudom, hogy hívják" kicsit benyomódott. Tűvel kiigazgattam. 

Szépen teszi ismét a dolgát, ezer hála!!!

- Azért az, hogy miért csak az egyik dalnál okozott ez problémát rejtély! -

Az elektronoknak valamiért az a dal "nem tetszett" :) Lényeg, hogy megoldódott a problematika. UAD kicsit kényes néha. 

  • Haha 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Nem rég telepítettem fel a legújabb UAD szoftot és az alábbi kép sűrűn beugrik.
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm!

UAD hiba.jpg

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
21 perccel ezelőtt írta Hobkins:

Sziasztok!

Nem rég telepítettem fel a legújabb UAD szoftot és az alábbi kép sűrűn beugrik.
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm!

UAD hiba.jpg

Nekem meg minden gép bekapcsolás után kiírja, hogy nem tudod elindulni, mert a gép alvó állapotból indult és kajakra rá kell nyomnom az újraindításra, utána jó :D

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
Épp most írta Csuzlee:

Nekem meg minden gép bekapcsolás után kiírja, hogy nem tudod elindulni, mert a gép alvó állapotból indult és kajakra rá kell nyomnom az újraindításra, utána jó :D

Ohh micsoda finomságok :D

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
44 perccel ezelőtt írta Csuzlee:

Nekem meg minden gép bekapcsolás után kiírja, hogy nem tudod elindulni, mert a gép alvó állapotból indult és kajakra rá kell nyomnom az újraindításra, utána jó

Audio munkákhoz eleve erősen ajánlott letiltani minden ilyesmit, hogy vinyó kikapcsolgatás, hibernálás és hasonlók.
Ez az UAD leírásokban is benne van.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
17 órája írta deneverstudio:

Audio munkákhoz eleve erősen ajánlott letiltani minden ilyesmit, hogy vinyó kikapcsolgatás, hibernálás és hasonlók.
Ez az UAD leírásokban is benne van.

Hát nálam audiótól függetlenül ki van kapcsolva minden ilyesmi! Buta szoftverfejlesztő vagyok, nekem ne döntse el a gép, hogy mit mikor kapcsol ki :) Nem igazán értem ezt a jelenséget!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
2 órája írta Csuzlee:

Hát nálam audiótól függetlenül ki van kapcsolva minden ilyesmi! Buta szoftverfejlesztő vagyok, nekem ne döntse el a gép, hogy mit mikor kapcsol ki

Nálam is. :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok.

Nekem is van egy hasonló problémám. Uad apollo 8  és egy tunderbolt-os Uad-2 satellite Accelerator kártya van mellé, az előírásnak megfelelően összekötve. Ha csak az apollo van bekapcsolva minden flottul működik, viszont ha bekapcsolom a satellitet, akkor egy kis idő után ledobja a rendszer nincs hang stb. Tök mindegy hogy daw-t használok közben vagy csak Itunes-ről szól a zene éppen. 

A csatolt képen látható  hibaüzenetet kapom mellé. 

Mi lehet a probléma? Lehet rossz a tunderbolt kábel, vagy valami kompatibilitási probléma lépett fel?

IMAc-et használok 2012 vége 21,5 hüvelykes,  OS sierra 10.12.6, proci: 2,9ghz intel core i5, memória: 8gb 1600mhz ddr3 

Az uadból a legújabb verzió fut cubase 9.5 a daw . Ja és tegnap kétszer le is fagyott a MAC amit még nem láttam a 3 év alatt mióta használom.

 

5a2d52167c20f_Kpernyfot2017-12-10-13_33_52.png.b3bb59813ff96b1d16f2a2861891e864.png

 

Segítséget előre is köszönöm.

üdv.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Nálam is elég hisztisek a TB cuccok, hogy megy-e, vagy sem, bár én Win10-en vagyok.
Ha sorban vannak bekapcsolva, akkor a minimálisra csökkent nálam a probléma.
TB kábelből meg csak Apple legyen, azt írja az UAD.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Nekem gyanús ez a 9.4 szoft is... azóta van nálam sűrű hibaüzenet, mióta ezt használom. Exportálás után is, van amikor új instr. track hozzáadása után is.Szóval nem értem és zavar.
 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
Ekkor: 2017. 12. 09. at 15:55 írta Csuzlee:

Nekem meg minden gép bekapcsolás után kiírja, hogy nem tudod elindulni, mert a gép alvó állapotból indult és kajakra rá kell nyomnom az újraindításra, utána jó :D

 

9 órája írta Csuzlee:

Hát nálam audiótól függetlenül ki van kapcsolva minden ilyesmi! Buta szoftverfejlesztő vagyok, nekem ne döntse el a gép, hogy mit mikor kapcsol ki :) Nem igazán értem ezt a jelenséget!

Magad írtad le, hogy alvó állapotból indul el a gép. Ebből arra következtetek, hogy Windows 10-et használsz, mivel ott a leállítás valamilyen alvó vagy hibernáló üzemmódot alkalmaz már alapból (hogy utána gyorsabban tudjon újra felállni a gép). A valódi leállítást csak az újraindítással éred el, ha utána - vagyis menet közben - lelövöd a fizikai kikapcsológombbal valahol a BIOS post screen környékén.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Az energiagazdálkodási beállításoknál meg lehet határozni, hogy a "power gomb" megnomására mi történjen. (Főkapcsoló funkciójának meghatározása.) A default nem a "Leállítás", hanem vagy alvó állapot, vagy hibernálás. Ezt módosítani kell "Leállítás"-ra, akkor ténylegesen lezárja a rendszert, és "teljes kikapcsolás"-t hajt végre.

Továbbá ha asztali gép vagy olyan notebook, ami mindig hálózati tápon van, célszerű beállítani - szintén az Energiagazdálkodásnál -, hogy soha ne menjen alvó módba, semennyi idő után. (Vagy esetleg be lehet állítani 2 órát, hogy ha véletlenül bekapcsolva hagyja otthon az ember, akkor azért két óra múlva menjen aludni...)

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

A kérdésfeltevő azt írta, hogy ezeken a beállításokon már túl van.

Azonkívül hiába állítod át, mert akkor sem lesz ugyanaz a leállítás funkciója, mint amit az újraindításkor végrehajt.

Ez többek között abból is látható, hogy bekapcsoláskor a rendes BIOS boot process egy részét "átugorja", és helyette a Win10-be megy egyenest. Ugyan nem altat és nem is hibernál, de valami részben hasonlót művel.

Nekem például három oprendszer van triple boot-ban különböző partíciókon a gépeimen (XP, W7, W10), és ha előtte a W10 alól végeztem a leállítást, akkor még a rendszerválasztó menüt is átlépi a bekapcsoláskor, és helyette a W10 saját, grafikus felületű rendszerválasztó menüje jön be. (Innen, ha a másik kettő közül választasz ki egyet, akkor pedig újrabootoltatja magát még egyszer, de akkor már "rendesen".)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
4 perccel ezelőtt írta Isten Nyila:

A kérdésfeltevő azt írta, hogy ezeken a beállításokon már túl van.

Azonkívül hiába állítod át, mert akkor sem lesz ugyanaz a leállítás funkciója, mint amit az újraindításkor végrehajt.

Ez többek között abból is látható, hogy bekapcsoláskor a rendes BIOS boot process egy részét "átugorja", és helyette a Win10-be megy egyenest. Ugyan nem altat és nem is hibernál, de valami részben hasonlót művel.

Nekem például három oprendszer van triple boot-ban különböző partíciókon a gépeimen (XP, W7, W10), és ha előtte a W10 alól végeztem a leállítást, akkor még a rendszerválasztó menüt is átlépi a bekapcsoláskor, és helyette a W10 saját, grafikus felületű rendszerválasztó menüje jön be. (Innen, ha a másik kettő közül választasz ki egyet, akkor pedig újrabootoltatja magát még egyszer, de akkor már "rendesen".)

Nu, Isten nyila már megelőzött (de hiszen Ő Isten Nyila, még jó hogy gyorsabb). Pont azt akartam írni, hogy ez mind be van állítva. Igazság szerint a 9.4 óta csinálja ezt a jelenséget és igen WIN10-el. Egyébként neten vannak jó leírások, hogyan lehet valóban leállításra bírni a WIN10-et power gomb megnyomásakor!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
3 perccel ezelőtt írta Csuzlee:

Nu, Isten nyila már megelőzött (de hiszen Ő Isten Nyila, még jó hogy gyorsabb). Pont azt akartam írni, hogy ez mind be van állítva. Igazság szerint a 9.4 óta csinálja ezt a jelenséget és igen WIN10-el. Egyébként neten vannak jó leírások, hogyan lehet valóban leállításra bírni a WIN10-et power gomb megnyomásakor!

Mondom én, hogy a 9.4 a ludas...a fene megeszi.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
50 perccel ezelőtt írta Csuzlee:

Egyébként neten vannak jó leírások, hogyan lehet valóban leállításra bírni a WIN10-et power gomb megnyomásakor!

Nekem a Thunderbolt szokott hisztizni néha. Lehet, hogy összefügg ezzel? De ez miféle marhaság már, amúgy hogy a kikapcsoló gomb be van állítva, hogy kikapcsoljon és mégsem kapcsol ki? Ne vicceljenek már! Eleve agyrém, hogy a kikapcsoló gomb nem kapcsol ki, csak ha külön megkérem rá, na de hogy még akkor se? Az már tényleg túlzás!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
25 perccel ezelőtt írta deneverstudio:

Nekem a Thunderbolt szokott hisztizni néha. Lehet, hogy összefügg ezzel? De ez miféle marhaság már, amúgy hogy a kikapcsoló gomb be van állítva, hogy kikapcsoljon és mégsem kapcsol ki? Ne vicceljenek már! Eleve agyrém, hogy a kikapcsoló gomb nem kapcsol ki, csak ha külön megkérem rá, na de hogy még akkor se? Az már tényleg túlzás!

Ezért nem használok win 10-et addig, míg nem muszáj. Túlságosan is meg akarják mondani, hogy mit csináljak, mint pl. az automatikus frissítés is. 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Hát igen, ezekkel én is nagyon küzdök, egyre nehezebb a windowsokban kiírtani ezt a sok "csak azért is csinálom" dolgot! Egyébként pont, amit Hobkins írt, azt az egyett nem tudtam én sem kiírtani...Minden le van tiltva, elég komolyan és még is látom, hogy van amikor dolgozik a net a hattérben a frissítések miatt.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés

×