Jump to content
Ménemszól.hu

10. Évfordulós ARANY Minimoog Voyager


A/D

Recommended Posts

Az eredeti Minimoog Voyager 10. éves születésnapjának évfordulójára bejelentették ezt az extrém korlátozott példányszámú kiadást.

Mindössze 30 eladható darab készült belőle, melyet a viszonteladók azonnal meg is vettek előrendelésbe. Ezek persze mind a tehetős országok

A magyar zenészek azon szerencsések közül valók, akik a keleti régióból elsőként tudtak haza pályán Moog Voyagert tapasztalni és vásárolni. A Hit Space ezúton tiszteletét kívánja nyilvánítani hűséges vevője előtt, hogy támogatásukkal, ragaszkodásukkal lehetővé tették, hogy a cég kinőjön, ezáltal lehetővé téve a Moog és más fontos butik márkáknak a hazai megjelenését: a régióból most Lengyelország mellett egyedül Magyarország zenészei engedhetik meg maguknak, hogy megcsodálhatják a különös hangszert a valóságban is.

A hangszer 24 karátos aranyból készül. Az oldallapjai magasfényű zongoralakkot kaptak, melyek jól kiemelik a japán Awabi gyöngydíszítést. A tekerők átlátszók, a hátoldalon indigó színnel világít a bemart Moog logó. Minden hangszer személyre szabott arany plakettel hirdeti tulajdonosát.

A 31. darab megnyerhető egy vetélkedőben, de ez kicsit problémás, ugyanis a Moog megköveteli, hogy az adott országnak forgalmazója állja az ezzel járó extra adóterhet. A karátok száma és a hangszer ára diktál: szörnyű összegekről beszélünk, olyan 1millió forint környékére saccoljuk (igen, a hangszert sújtó ADÓRÓL van szó!). Ha más nem, külföldi rokont, ismerőst kell majd mozgósítani. A részletekről később tudósítunk.

post-1-0-91483500-1352241691_thumb.jpg

post-1-0-76486100-1352241703_thumb.jpg

post-1-0-71506900-1352241712_thumb.jpg

post-1-0-17873600-1352241720_thumb.jpg

post-1-0-56924800-1352241728_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Alapvetően ellenzem ezt a fajta "felhajtást".

Lehet, hogy nagyon nincs igazam, de:

Az ilyen hangszert - elsősorban - nem "A" zenészek, hanem a sznobok fogják megvenni, akár olyanok, akiknek a zenéhez gyakorlatilag semmilyen kötődésük nincs.

Ez az "akció" egyáltalán nem a zenéről, nem a hangszerről, nem az alkotásról szól, hanem a "néphülyítésről".

Ezeket a hangszereket soha nem fogják arra használni, amiért eredendően születtek (az eredeti példányok). Soha nem fognak rajtuk zenélni. (Én legalábbis egészen biztosan egy lezárt, betörésbiztos vitrinben tartanám, gondolom, a potenciális vevők is hasonlóan fognak cselekedni.)

Nagyjából olyan "image"-e van ennek az egésznek, mint amikor a bunkó barom tahó milliomos megveszi a Bösendorfer vagy Steinway zongorát a nappaliba, mert az olyan "úrias", "elegáns", "trendi". És aztán azon a szegény zongorán (jobb esetben) soha senki nem játszik rosszabb esetben valami másik tahó "szétveri"...

Uram atyám, merre tart a világ?

Moog bácsi valószínűleg forog a sírjában.

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

Csak egy kis szösszenet részemről.

Magam is túlzásnak érzem a dolgot DE..

A gyűjtési szenvedély egy elég komoly lelki és fizikai függés.Ha valaki 10 millió dollárért vesz egy ritka bélyeget mert hiányzik neki a gyüjteményből,azt elfogadjuk.(persze írigykedve).Bizonyos országokban az egyéni tárgyak nagy becsben vannak tartva.Az egyéniség magába hordozza a kortalanság érzését és ezért bármekkora összeget kifizetnek.Őket hívjuk gyűjtöknek.A másik oldal szintiszta biznisz.(pl) Egy amerikai Rap-per számára az ilyen státuszszimbólumok hozzátartoznak az imázsához(megteheti) amivel PÉNZT keres.Érdemes megnézni hogy milyen MPC-kel nyomulnak.

Van full arany gyémánt berakással szerintem egy ilyen customizálás sokkal többe kerül mint az arany Voyager.Ha egy stúdió vesz egy ilyen holmit azzal nő az ázsiója a szakmában tehát több PÉNZT kereshet. Szerintem a baj a mi "készülékünken" van mert ilyen bevételekre Mo.-n senki nem számíthat a zenéből. Ha nem a nyomorgó zenészek szemszögéből nézzük akkor én is szeretnék egyet mert az ilyen holmik szépek, jók, és(nem mellékesen) nap nap után többet érnek.

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom... Szerintem, ha valaki azt mondja erre a csodára, hogy nem gyönyörű, az vagy nem mond igazat (akarva vagy akaratlanul) vagy az illetőnek nincs semmilyen szépérzéke. Arany? Ugyanolyan anyag az is, mint a műanyag, csak kicsit ritkább, kicsit drágább, meg sokkal szebb. Drága? Szerintem pont ez volt a cél.Csinálhattak volna 200ft-os jubileumi kulcstartót kínából, de annak mekkora súlya lett volna? (súly alatt itt most a hozzáadott értéket tessék érteni) Száz szónak is egy a vége, KÉNE!

Link to comment
Share on other sites

Ők így ünneplik azt, hogy 10 évig készíthették a villanyzenészek világát nagyban befolyásoló hangszerfajta legjobb darabját a legjobb gyárban.

Egy hangszerkészítő emléket akar állítani iparosi tevékenysége csúcsán. Gáz ez??? Inkább egy olcsóbb kínai moogot kellett volna gyártania?

Ez egy magát és a vásárlókat megtisztelő gesztusa annak a manufakúrának, amely "A" szintetizátort gyártja, mióta FELTALÁLTA. Mind az eszköz, mind prezentációja rendkívűl stílusos. Akinek nincs ízlése az meg pislog :) nem érti ez mire való és a legegyszerűbb magyarázat, amit talál, hogy parasztvakítás.

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

Most láttam az árát a cuccnak.15 000 dollár.Azt hittem drágább lesz. Ne feledjük az eredeti Mini (nem custom) ára 10 000 dodó volt akkor.

Most sem szakítottak azzal a hagyománnyal hogy bizonyos gyártók anno(Moog,Hammond stb..) a csúcs készülékeiket egy középkategóriás autó áráért adják.

Link to comment
Share on other sites

Nyilván mindenkinek megvan a joga a véleménynyilvánításhoz, de mivel itt engem kezdtetek el minősítgetni muszáj reagálnom.

fefe71:

Megkérdezném, hogy a gravírozás hogyan teremt hozzáadott értéket? Szebb lesz a hangja? Könnyebb játszani rajta? Vagy inkább lehet majd mutogatni? És ha már itt tartunk az arany előlap? (Feltételezem, hogy hozzáadott érték alatt nem pénzben kifejezhető értékre gondolsz, mert a befektetési célzattal vásárolt aranyat jellemzően nem szintielőlapban tároljuk.)

merefo:

Nem az emlékállítással van a bajom, csak a gatyába hugyozókat minősítettem.

Ez a személyes tábla szerintem nevetséges. Flesselhetsz rajta, h ezt NEKED rakták össze a gyárban, ami persze orbitális tévedés.

Az eszköz prezentációja alatt pontosan mit értesz?

Aztán két pislogásom között felvilágosíthatnál, hogy pontosan mire is jó a gravírozott tábla és az arany előlap, meg hogy miért nincs ízlésem ha kiröhögöm azokat, akik maguk alá fosnak, ha megérzik, hogy valami drága. (De amúgy elhiszem, hogy nektek őszintén tetszik.)

És itt ugye arról van szó, hogy van egy pontosan ugyanilyen termék, ami pontosan ugyanezt tudja a giccses külső nélkül (javítsatok ki, ha tévedek) – ja meg persze ez limitált, szóval kibaszottul exkluzív leszel, ha van ilyened.

Ezt az „olcsó kínai”-s ostobaságot meg hagyjátok már.

Azt még hozzátenném, mert a sorok között nem mindenki képes olvasni, hogy egy Moog szintetizátor szerintem is csodálatos hangszer. Big up Bobby, you're immortal!

Link to comment
Share on other sites

Ajjaj...

Személy szerint indokolatlannak érzem a nagy indulatot szavaidból, mert szerintem itt senki nem TÉGED minősítgetett, maximum véleményezte a véleményedet. Én megértem azt a tényt, hogy Neked egy aranyból készült hangszer giccses, ha rajta van a neved az méginkább, ha túl van árazva ahhoz képest, amiből kreálták. Lehet, kiröhögsz, de én igenis magam alá fosnák, ha lenne egy ilyen gépem, és nem azért, mert drága (azért nem lesz) hanem azért mert tetszik. Hozzáadott érték alatt a jubileumi kiadás, a limitáció mikéntjét értettem, és zene szempontjából az arany előlap, a gravírozás fabatkát sem ér ugyan, de igen, személyes jelleget ad egy különleges, limitált darabnak.

És végül még valami: Ez a széria nem arról szól, hogy hogyan szól, hanem annak a "pontosan ugyanilyen terméknek, ami pontosan ugyanezt tudja" a szülinapi változata. Nem több, nem kevesebb. Nekem tetszik, én ilyen vagyok, Neked nem, Te meg olyan vagy. Ettől nem leszünk se többek, se kevesebbek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...