Jump to content
Ménemszól.hu

Propellerheads Reason 7


xbitz

Recommended Posts

"A Propellerheads bejelentette a Reason 7-est, mely számos fontos újítása között találjuk a külső MIDI hangszerek kezelését is. Ezzel a Reason belép a profi zeneszerkesztők (DAW-k) ligájába. Pár feature:

 

  • A Reason egyedülálló módon a benne levő plug-inek CV kimeneteivel tud külső eszközt vezérelni
  • Új audio szerkesztő, automatikus audio split és quantize
  • Csatorna splitter azonnali párhuzamos jelfeldolgozáshoz
  • Profi groupolási lehetőségek 
  • Vizuális csatorna EQ
  • Bővített gyári hangkészlet
  • Újabb, nem dokumentált funkciók, mint pl. az Audiomatic Retro Transformer, ami régi berendezések csatornakarakterisztikáját tudja szimulálni

Aki esetleg nincs képben, a Reason eddigi fő különlegességét az egyedülálló stabilitása, letisztultsága, és különleges munkafolyamata adja (pl. meglevő plug-inek is léteznek Reason alá, de sokkal több kibemenettel, és ezek bonyolultabb szinteken is összekábelezhetők). A Reason hangbankok, pluginek, dalok nagyon jól hordozhatók a sessionök között, az upgrade legutóbb arcpirítóan olcsó volt.

 

Megjelenés: 2013. Április 30. A március 30. után vásárolt 6.5-ös Reasonök upgrade-je ingyenes!

 

" / admin

 

 



midi-out !!!! és miegymás :D :D :D (bocs most kicsit nembírok magammal)

post-1-0-15136300-1363086995_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

árazás : 6+ tulajok vagy egy Balance reggelés, vagy 
 

Q: I am a Reason owner already. What are my upgrade options?
You can upgrade from any previous version of Reason to Reason 7 for EUR129/USD129 when Reason 7 is released.
If you own Reason 1–5, you can upgrade to Reason 6.5 now and receive a free upgrade to Reason 7 on release day.
An alternative upgrade path for owners of Reason 1-6.5 is to purchase and register a Balance audio interface. This qualifies as an upgrade to Reason 6.5 and a free upgrade to Reason 7 on release day.
Q: Do I get it free? Where? How?
A: Reason 7 is a paid upgrade for owners of previous full versions of Reason. If you purchase Reason or upgrade to Reason 6/6.5 on or after March 1st you’ll qualify for a free upgrade – check www.propellerheads.se/freeupgrade for more information.
Q: I bought Reason before March 1; do I get a free upgrade?
A: Sorry, no. The start of the grace period is March 1. You will still be able to upgrade your software to Reason version 7 with the Reason 7 Upgrade though.

https://www.propellerheads.se/products/reason/new/faq/

Link to comment
Share on other sites

Nem tudott félprofi sem lenni, míg külső eszközöket egyszerűen nem lehetett integrálni a workflowba. MIDI ki és bemenet alapvető szükséglet, csakúgy mint az audio kezelés. Ezek csak most kezdenek meglenni benne. (1-2 verzió óta)

Link to comment
Share on other sites

"Ezzel a Reason belép a profi zeneszerkesztők (DAW-k) ligájába." 

 

Azért ez fájt. Reason sokkal profibb, hozzáértőbb szemnek volt már az elejétől tervezve mint az összes többi, szerény véleményem szerint. 

Valószínűleg nem ismerted mélységeiben a többi szoftvert. Figyelmedbe ajánlom a Logic gépkönyvét, már csak méretre, oldalszámra is. A Reason szigorú értelemben a mai napig nem profi, a MIDI out tűzoltásra elég, de pl. videót nem kezel, nincs szinkron támogatás, machine control, és a MIDI is nagyon alap így ránézésre (transformer? sysex editor? MIDI meta? kottázás?).  Értem, ez nem komplett produkcióra lett kitalálva, hanem zeneszerzésre. Szóval A Reasont nem azért szeretjük, mert egy komplex, többrétegű szoftver, hanem mert nagyon eredeti, és különleges. De hogy profibb lenne mint a többi, (pl. pro toolsban az elejétől a végéig meg tudsz mindent csinálni) az biztosan félreértés.

Link to comment
Share on other sites

Gondoltam hogy le leszek oltva :) No de lássuk az érveimet

MIDI - Reason 3 + Edirol PCR-M30 full kompatibilis és a 16 poti bármilyen virtuális potira kiosztható halál pontos clock és már régen is volt midi out-ra rewire megoldás 

Workflow - midi clock sync out -> szinti -> felveszed betolod samplerbe oda teszed ahova akarod

 

Cubase meg hiába tud betöltenni 4tonna vst-t ha közben lefagy nem tök mindegy? már pedig lefagy Reason nekem 12 év prüntyögés alatt egyszer sem fagyott le nekem ez a profi DAW definíciója. Jó jó biztos jöttök majd azzal hogy protools22 meg uad plugin mert az nem vst de azért lássuk be ha ezeknek olyan hangja lenne mint az igazi vasaknak akkor legalább annyiba is kerülnének nem?? kevesebb helyet foglal nem romlik el tök jó...lenne.

Szerintem a Reason azért jó mert nem ver át. Lehet benne kottát írni automatizálni ami tök alap szolgáltatás és extraként az új eszközök vannak benne új lehetőségek stb. Nézzünk meg egy másik DAW-ot vannak alap effektek, olyanok is, lehet kottát írni automatizálni wow és még? semmi extra csak marketing. Az hogy tud vst-t az kb olyan mint hogy van dvd olvasó a gépben, ha meg valaki vstzni is és reasonözni is akar akkor a vst miatt ugyis van neki hostja amihez a reason rewire csatlakozik és akkor van ez is az is. Én is így használom és nekem akkor is ez a best. 

 

Link to comment
Share on other sites

"csak a sok törött szar" ... fyi : kimaradt a kidobolásból, hogy megszűnik ill. opcionálissá válik az USB kulcs is
 

In Reason 7 and Reason Essentials 2 we’re adding a fourth way of authorizing the software. You will be able to add your Reason, Reason Essentials and Rack Extension licenses to a single computer, for offline use. This way you can use Reason without being connected to the internet, or without a USB port taken up by the key. You will still be able to keep your license on a USB key, too, if you have one, as well as use Internet Verification, if you have several computers you use Reason on.

A USB Ignition Key will not be included with the Reason 7 or Reason Essentials software, but for those that need one it will be available for separate purchase.

http://www.propellerheads.se/products/reason/new/faq

 

hogy ez jót fog-e tenni a szoftvernek vagy nem, az jó kérdés

Link to comment
Share on other sites

Reason

 

+ nagyon Kompakt könnyen kezelhető, és ezért nem fagy

- nincs benne plugin, viszont third party miatt plugint se tud futtatni

 

+ nem gyakja le a cpu-t, ha megpakolod effektekkel

- igen comodore-t idéző hangzások gyakran előfordulnak

 

+Nagyon jó tanulmány kezdőknek képi illusztrációkkal

-átláthatatlan sok grafikai mojolás, nehezen elérhető komplexebb megoldások

 

-midi effektek, midi vezérlés routing, midi írás (dob,kotta interfészek) képessége a évtizedekkel ezelőtti atari programokénál is alulmarad, akinek van vasa eléggé felejtő

 

-Audio kezelés alakul, bár sehol egy (comp, take, foldin,replace) magyarán komlex audiózásban buta, megintcsak a vasazók és felvételezőknek nem ideális emiatt, hol van egy project manager vagy egy audio manager, ha tele vagy felvételekkel? hol van egy offline processzing, vagy audio quantize

 

- cv out-al vezérelhető és ez forradalmi? Ilyet már rég csinálnak vstban a Motu Volta, Meg egy másik is most nem jut eszembe a neve...A baja az hogy a dc coupled kiminetekre használhatatlan. Azt meg nem tudni melyik olyan. A motu hangkarija olyan pl. Ha lehet használni akkor meg miért áldoznál fel egy értékes kimenetet cv-re.

 

Igazából a személyes dolgokat hangoztatnám, azt mondanám, hogy vannak olyan elmeharcosok angliában akik befutottak és mostanában elkezdtek Ableton live-ozni mert sokat élőznek.Előtte logic-oztak és ez hallatszódik a zenén (Ott- Blumenkraft vs Ott - Mir) vagy Akai mpc meg vasak után a tengerparton narancslevet szürcsölgetve kiadtak egy lemezt laptonon rezsóval (Crystal Method - divided by the night). Szóval ezért van némi komoly ellenérzésem az ilyen programokkal, meg a hype-al ami körülveszi ezeket..Pl  Sampler nélkül nem létezne dub, se d&b se bigbeat, se jungle. Nekem ne mondja senki hogy a hangszer elkészítése nem kell művészet, csak lekopzini dolgokat, és nyugodtan szakítani tradíciókkal meg hagyományokkal mint a midi, meg az audiotrack.

A reason nagyon jó de egy kompakt hagnszeres videójátékszer, és szerintem nem is akar más lenni, épp ez benne a buli

Link to comment
Share on other sites

Reason

 

+ nagyon Kompakt könnyen kezelhető, és ezért nem fagy

- nincs benne plugin, viszont third party miatt plugint se tud futtatni

 

mivel 7-esben lesz a midi-out, ezt bekötve (valamilyen virtuális midi kábelen pl. LoopBe-n keresztül) Reaper-be majd ReaRoute-on visszalúpova az audió jelet Reason-ba majd abból vissza Reaper-en keresztül az out-ra, használható tetszőleges vst soft synth/effektező egyaránt, mellesleg a "third party" RackExtension cucclik száma is meghaladta már 100-at http://shop.propellerheads.se/ have phun :)

 

+ nem gyakja le a cpu-t, ha megpakolod effektekkel

- igen comodore-t idéző hangzások gyakran előfordulnak

azt a jókis chiptune-t bánod, ez inkább fícsőr   :D , tény hogy a jó hangzást nem kapod kézhez de ez része a játéknak :)

 

+Nagyon jó tanulmány kezdőknek képi illusztrációkkal

-átláthatatlan sok grafikai mojolás, nehezen elérhető komplexebb megoldások

 

most hogy bejön a 7-esbe a mixbusz (lehet a mixerben group-olni) nem kell az inline mixerekkel tovább kábeldzsungeharcolni sokkal egyszerűbb/átláthatóbb lett (ezt béta tesztesztelem nagyban épp :) ), szóval a kábelek 90% eltűnt, mondjuk remélem nem olvasnak magyarul Prophead-ék mert most szegtem meg a titoktartási szerződést, egy picit...némiképp...hangyányit...

 

-midi effektek, midi vezérlés routing, midi írás (dob,kotta interfészek) képessége a évtizedekkel ezelőtti atari programokénál is alulmarad, akinek van vasa eléggé felejtő

Virus Snow-t kipróbáltam a fenti módszerrel, Reason/ReaRoute-on keresztül elérhető a Virus vst wrappere, müxik szépen ez mégiscsak + pont

-Audio kezelés alakul, bár sehol egy (comp, take, foldin,replace) magyarán komlex audiózásban buta, megintcsak a vasazók és felvételezőknek nem ideális emiatt, hol van egy project manager vagy egy audio manager, ha tele vagy felvételekkel? hol van egy offline processzing, vagy audio quantize

7-es ben lesz audió kvantálás ezt még nem bétáztam, szóval nem tudnám megmondani mennyire használható tranziens szabályzó nélkül, viszont legyártja a REX fájlt, ez meg kellett mint egy falat kenyér

- cv out-al vezérelhető és ez forradalmi? Ilyet már rég csinálnak vstban a Motu Volta, Meg egy másik is most nem jut eszembe a neve...A baja az hogy a dc coupled kiminetekre használhatatlan. Azt meg nem tudni melyik olyan. A motu hangkarija olyan pl. Ha lehet használni akkor meg miért áldoznál fel egy értékes kimenetet cv-re.

ha meg nem lenne benne az lenne a baj, aki meg (cv-out) vashiányos (mint pl. én) legalább látja hogy ilyen is van 

 

A reason nagyon jó de egy kompakt hagnszeres videójátékszer, és szerintem nem is akar más lenni, épp ez benne a buli

ezzel egyetértek, de épp ezért sokkal szórakoztatóbb is mint komoly DAW-al "játszani", mellesleg erősen utána kell olvasni a mixelésnek hogy kijöjjön belőle valami értelmes hang(kommerciális szerű), ergo szórakoztatva tanulásnak sem megvetendő (szerintem)

ui. az is nagy pozitívum, hogy nincs feltörve, ergo a fórumán normális közösség verődött össze, kb. mint itt 

Link to comment
Share on other sites

Néztem a videót, és láttam az audio kvantálást. azt véletlenül írtam hiánynak...

a többire nem válaszoltál és nagy hiány.

a másik meg reaper-t emlegetsz amikor reasonről beszélnünk...azért az nem az igazi,kevergetni a programokat. Így is komplex egy program, a fene akarjon még tanulni hat programot. Egyet kell tudni de azt mint a villám, mert elmegy a kreatív erő a keresgélésben.

 

Lehet szórakosztatóbb a látvány, de én zenélek és a hangok szórakoztatnak. A látvány egy hangszerné másodlagos. a praktikusság számomra fontosabb

Link to comment
Share on other sites

Néztem a videót, és láttam az audio kvantálást. azt véletlenül írtam hiánynak...

a többire nem válaszoltál és nagy hiány.

ezeket tudja: http://www.soundonsound.com/sos/apr10/articles/reasontech_0410.htm (a Reason és a Record már egyben van a 6-ostól)

a másik meg reaper-t emlegetsz amikor reasonről beszélnünk...azért az nem az igazi,kevergetni a programokat. Így is komplex egy program, a fene akarjon még tanulni hat programot. Egyet kell tudni de azt mint a villám, mert elmegy a kreatív erő a keresgélésben.

ott a pont csak vicces hogy ezt is lehet, egyébként nem a keresgélés vitte az időt, hanem a mixer csatornák csoportképzésének hiánya az SSL 9000k konzolban (ill. ennek szimulációjában), lásd http://www.soundonsound.com/sos/aug07/articles/reasontech_0807.htm rémálom, ezt oldották meg a 7-esben

Lehet szórakosztatóbb a látvány, de én zenélek és a hangok szórakoztatnak. A látvány egy hangszerné másodlagos. a praktikusság számomra fontosabb

hangok: tegnapi játszadozásom eredménye, nem érzem annyira vészesnek a hangzását, csak nagyon nyersnek ez pedig engem minősít nem a Reason-t

http://soundcloud.com/xbitz/soundcheck-stringleads-meets

praktikusság :pl.  vst-k hiánya miatt pl. az undo a rendszer minden szintjén/elemen működik > rémparaktikus (elég jól lehet navigálni is rendszerben a szekvencer <> rack-ek <> mixer között, kellemes vele a workflow), de valóban a 7-es lesz az első szenvedés nélkül használható (nagyobb projekten önállóan is) verziója (a mixerbeli módosítások miatt)

Link to comment
Share on other sites

egy kép ezer szó miatt, a mixer csoportképzés így néz ki az előző hozzászólásban belinkelt mintánál (6.5- Reason-nál), a baloldali alsó három Combinator a hangszerek, a felettük lévők és a legalsó effektezők (send)

reason_group_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

ebben a modellben pl. a send effekteket macerás-nagy projektnél sok group-al meg pláne - kiszólóztani, 7-ben ez egy gombnyomás lesz ...

Link to comment
Share on other sites

Úgy nem is tudom hol kezdjem de meg fogtok érteni ha a végére érek.

Úgy jó jó de nem fogok vele elvből foglalkozni mert Linuxot cseszik támogatni.

Csomó ingyenes DAW van ami ennél sokkal komolyabb, és linuxosak(meg mac os x is)

Úgy vicces volt végigolvasni pár padawan írását, csak röhögni tudtam rajta.

Most éppen nem sorolok fel mindent de két DAWot tudok mondani amiből egyet alapból használok, Ardour 3.0

és qtactor.

Ardour 3 alapból tud midit, windowsos vst-t is visz, cubase szerű felépítése van de sztem logicra is hajaz, 

Keverője picit abletonos benyomást kelltet pedig nem az. Kapásból egy csomó effektel van szerelve.

Patchagéval úgy kábelezem ahogy akarom.

Vagy a másik ami 1000 éve van linuxra hogy interneten kersztül szinkronizálok midi-t. Ja bocs és közember szerint nem profi cucc...

Amúgy van egy kedvenc zenészem, Robert Natus, 160 ep-t minimum kiadott, otthon cubase dübörög neki élőben meg a régi 2004es macbook proját viszi el. Azon ableton van. Bár érződik némi ismertség után, hogy újabban már csak hangmintázik. Én amire nagyon várok és már lassan 2 éve, hogy a Bitwig kijöjjön Linuxra is. Na ha ez megjelenik szerintem 1-2 dawot csőd szélére fog tolni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Azért én ezt átgondolnám még egyszer.

Mért is? Német producer is átérne ismeretségemből már bitwigre ha lenne piacon. Ez csak meta infó. Másik, hogy linuxot is sokkal jobban használnának (mert olcsóbb meg több jobb vas van) mint windows, mac os-t. Márcsak a Thinkpad sorozatot egy apple vas sem tudja kenterbe verni. Dell sorozatokat nem szeretem de az is jól szuportált, hp-t inkább hagyjuk, igaz nekem most az van... System76 meg 100% linux(ubuntu) kompatibilis. Többi meg selejt tény mi tény, föleg ilyen fAcer munkaállomások és társai...

Egyébként igen az bitwig mindent szeretne majd tudni egy fedél alatt ahogy nézem. Kár is ezt egy abletonal összehasonlítani. Reason igaz hogy szinti progi inkább de azzal tényleg nem hasonlítanám össze én a bitwiget. Fl Studio 1 hibája szerintem meg hogy nincsen linuxra. Cubase alternatíva meg van linuxra ardour néven, bár ez is szűk rétegű de működő dolog. Szívem szerint egyébként én most vason zenélnék csak.

Link to comment
Share on other sites

 ...Kár is ezt egy abletonal összehasonlítani...

Ableton Live 9 nagyon pöpecül kezeli most(már végre) a Virus Desktop TI2-met, búcsútmondtak az eddigi szinkronizálási problémáknak - mintha egy soft synth lenne -  nagy piros pont. BTW mindenki csak vassal zenélne csak súgd meg a köv. heti lottó számokat :)  , Rezsőben pont ez-a pláne, hogy vasat szimulál (szegény ember vízzel főz)

(Bitwig meg még kicsit arrébb van aug. közepe, ha jól tudom, várós. FL 11-is tetszene, ha Virus-om nem esnek ki 2 másodperc alatt a szinkronból, nem beszélve a PDC-je hiányosságairól),

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...