Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Telefunken AK47-ben kínai a kapszula


Guest loszmenem

Kérdés

Guest loszmenem

Jól fordítom? Ezen az oldalon http://recordinghacks.com/microphones/Telefunken-USA/AK47#ixzz2P1XlWssA azt írják, hogy a Telefunken AK47 kapszulája kínai. Idézet:

 

"The capsule is a K67 derivative, despite the “47” in the microphone’s name. Telefunken’s internal part number is TK47, but regardless it is the same China-made K67 copy as found in the M16. It is a center-terminated, large-diaphragm design with dual 6-micron membranes."


Ez elég kemény.
Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ha jó, akkor miért baj, hogy kínai? Ha nem jó, akkor egyértelmű, hogy nem jó, ha kínai, de szerintem akkor mindegy, milyen gyártmány, akkor is rossz. Nekem mindegy mi van rá írva, ha tudja azt a minőséget biztosítani, amiről azt gondolja az ember, hogy nem kici kínai cinálta.

Link to comment
Share on other sites

Guest loszmenem

Ha jó, akkor miért baj, hogy kínai? Ha nem jó, akkor egyértelmű, hogy nem jó, ha kínai, de szerintem akkor mindegy, milyen gyártmány, akkor is rossz. Nekem mindegy mi van rá írva, ha tudja azt a minőséget biztosítani, amiről azt gondolja az ember, hogy nem kici kínai cinálta.

Ajánlották ezt a tipust, mert hogy nagyon frankó, de Pelusot, Bock-ot nem ajánlottak, mert kínai membránt használ. Gearslutz-on a Bock 251-et az egekbe magasztalják. Nem 5 ember. Általánosságban nem veszek semmit ami kínai akkor sem ha mások szerint jó. Tudom, hogy vaskalapos, szemellenzős vagyok de ez nálam elv kérdése. Az elvek meg mindig szubjektívek. Első mondatomban ott az értetlenséget kiváltó faktor.

Link to comment
Share on other sites

Ja, ez szép elmélet, csak ott a gond, hogy nem tudjuk, hogy a kínai cuccok is működnek-e 20-30-40 évig, mint a

régi angol, amerikai, német gyártmányok. Gyakran inkább ellenkező tapasztalatok vannak és sokan nem nézik jó szemmel a kínai gyártást, köztük én sem. Inkább kifizetném az angol munkás bérét, bár manapság arról sem lehet már tudni, hogy

milyen nemzetiségű, de mégis jobban szem előtt vannak, mint a kínaiak.

Amit az utóbbi 10-12 évben vettem új cuccot, annak a nagy része minőségileg sajnos egy rakás szar,

megbízhatatlan, gyakran már eleve hibásan érkezik a gyárból, stb.

És ez sajnálatos módon a nagy nevekre is igaz.

A nagy gond amúgy szerintem nem is biztos, hogy a kínai gyártás, hanem az, hogy szinte mindent ipari hulladékból raknak össze.

Jó minőségű alkatrészt alig gyártanak ma már, amik a régi cuccokban vannak.

Javítással foglalkozó ismerősöktől azt hallom, hogy amik a 80-as években filléres, alapvető alkatrészek voltak,

azok sokszor  már alig beszerezhetőek.

Az sem véletlen, hogy egyre elterjedtebbek a különböző  modifikációkkal foglalkozó manufaktúrák, akik

rendbe rakják ezeket a mai vackokat és általában sokkal jobban szólnak.

Ezt mondjuk főleg gitárerősítőknél látom, de lehet, hogy stúdiótechnikában is létezik a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Ma már minden Kínában készül. Egy kis ideig még így lesz, bár már húzódnak innen lentebb az amerikai cégek. (Kínában dolgozom). A minőséget nem az alapján kell megitélni, hogy made in China.

Kínában gyártott, nyugati vállalat terméke lehet jó vagy még jobb is, mint amit otthon készítene. Hangsúlyozom, nem mindenre igaz.

A kínában előállított, kínai termékekkel van a nagy baj. Azt még a kínaiak sem veszik:-). 

Ha nagy sorozatban előállított alkatrészről van szó, az nem lesz jobb a németeknél vagy az angoloknál sem, sőt....

A kis darabszámban gyártott, kézzel készített berenezések nem attól jobbak, hogy hol készülnek, hanem a hozzáadott szakmai tudás, igényesség eleve garantálja.

A legrosszabb minőség pedig - a kínaiak szerint is - a Kínában gyártott koppintásoknál tapasztalható. Itt egyetlen cél a lehető legolcsóbban előállítani. Reggel 600 ember álldogál az utcán az ilyen gyárak előtt és kijön egy főnök, aki kiválaszt 300-at közülük. Azok nagyon hálásan megköszönik, hogy ma rájuk esett a választás és lenyomnak 10-12 órát 300,- Ft-nak megfelelő RMB-ért. Másnap, másik műszakban teljesen más emberek mennek oda. Na itt nem kell minőséget várni.

Link to comment
Share on other sites

Voltam egy zongoragyárban (Nigbo), ahol a keleti nagy márkákat gyártják. Bérgyártás, tehát a márkanév az csak a hangszereken van és ugyanazon a soron készül a két nagy konkurencia.

Hihetetlen modern technikával, óriási mennyiségben készülnek a hangszerek. A sor végén abszolut hallással bíró szakemberek hangolgatják és állítják be a pianínókat, zongorákat.

Nem lehet azt mondani, hogy rosszak, viszont soha nem lesz Stenway szint. Nem azért mert itt készül.

Amin nagyon meglepődtem, hogy láttam egy nagy, német márkát is gyártani, ugyanabban a gyárban. A hangszerre az van írva, hogy made in Germany.

Szóval nem lehet csak a gyártás helye alapján megítélni.

Mondok másik példát. Nem tudom mennyire ismeritek a Lakland basszusgitár márkát. A legjobbak között van. A Fender csúcs modelljei kilométerekre vannak lemaradva. Kézzel készül, viszonylag kis mennyiségben, nagy gonddal és szakértelemmel. Ugyanennek  az emberkének (Dave Lakin) van egy Dél-Koreai kapcsolata. Nem gyára, hanem bérgyártás az is. A márkát úgy hívja, hogy Lakland Skyline. Sokkal megfizethetőbb és nem rossz. A Fendert talán még az is veri, de legalább azon a szinten van.

Állítólag minden Koreában gyártott hangszert újra összereaknak az USA-ban és ott állítják be.

Szóval ez a trend....olcsón gyártani, mert olcsón akarunk, sokat vásárolni. Viszont ez nem egyenlő miden esetben a rossz minőséggel. 

Link to comment
Share on other sites

Az iPhone-ok és az Apple cuccok Kínában készülnek. Ezt azt hiszem mindenki tudja.

 

A Telefunken AK47-es kapszulája kínai, az M16-os is. Az M16 nem szól jól. Az AK47 szerintem véletlenül sikerült jóra. De majdnem annyi mint a Wunder CM7 FET, és a Wunder mikrofonokat jelenleg semmi nem viszi. Az összes ügyfelünk összecsinálta magát mikor meghallotta, beleértve azokat, akik nem gyenge vintage mikrofon gyűjteménnyel rendelkeznek, pl. a Pannonia Studio.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, erre utaltam azzal, hogy a nagy nevek is nagyon megbízhatatlanok lettek sajnos.

Hirtelen nem is tudok olyan márkát mondani, amivel ne lettek volna ilyen gondjaim.

Ettől még persze megvesszük, mert muszály, de milliós cuccoktól én nem ezt várom.

Srácok!

Értsétek meg, nem a kínai a szar. Ők azt gyártják amit kérsz. Persze megy a trükközés meg minden, de...

Ezt hívjuk nyugati nyelven minőség biztosításnak.

A technológia kínában olcsóbb és fejlettebb mint európában. (No nem azért mert nálunk EU-ban nem kivitelezhető a technológia!)

Azt kapod amit kérsz, + ránézel a körmükre. = minőség megfizethető áron.

Nagy különbség van az előállítható minőség és a tervezhető avulás között, de ez már összeesküvés elmélet...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...